Cum aleg perioada de finantare?

Cu cat perioada contractului este mai lunga cu atat rata lunara este mai scazuta si clientul o poate achita mai usor. Desi pare mai avantajos, la prima vedere, sa alegem o perioada cat mai mare, acest lucru nu este recomandat. Costul total platit cu dobanda se majoreaza pe masura ce se extinde durata contractului.

De exemplu, la o finantare de 40.000 lei pe 3 ani cu o dobanda de 10%, suma totala de rambursat depaseste cu putin 46.400 lei (in ipoteza ca nu exista alte comisioane). Ce se intampla daca durata contractului se extinde de la 3 ani la 5 ani? Suma de rambursat ajunge la aproape 51.000 lei, deoarece clientul va plati dobanda o perioada mai indelungata.

Un alt motiv pentru care este recomandata o perioada mai scurta tine si cheltuielile cu intretinerea autoturismului. Masinile – oricat de fiabile ar fi - se mai si strica in timp. In primii ani, cumparatorul va cheltui mai putini bani cu reparatiile, mai ales daca masina este noua si beneficiaza de garantie. Ulterior, insa, costurile vor creste.

Perioada in care clientul doreste sa foloseasca masina este de asemenea extrem de importanta. Daca perioada de finantare depaseste durata folosintei masinii, clientul nu va putea vinde acea masina, deoarece nu este proprietarul ei. El va trebui sa astepte incheierea contractului de leasing pentru a vinde autovehiculul.

Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

Expira RCA-ul?

Compara ofertele si cumpara asigurarea direct pe Conso

ALTE GHIDURI DE INTERES


Ghid credite auto

Suma maxima pe care o persoana o poate imprumuta este direct proportionala cu venitul lunar (la nivel individual sau familial). Cum se calculeaza suma maxima alocata pentru achizitia unui autoturism, dilema masina noua sau second hand, riscurile unui credit auto, costurile si perioada de rambursare in ghidul oferit de Conso.

Programul Rabla

Modul de functionare a programului consta in acordarea unei reduceri la achizitia unui autovehicul nou, in cazul in care cumparatorul face dovada ca a casat masina veche. Pentru a primi prima de casare, masina trebuie sa indeplineasca anumite conditii atat tehnice cat si de vechime. Ghidul Programul Rabla arata pas cu pas modul de functionare si ca

Ai nevoie de un credit?

ALTE ARTICOLE


Leasingul operational a intrat in vizorul Consiliului Concurentei
Leasingul operational a intrat in vizorul Consiliului Concurentei

Consiliul Concurentei a impus in august noi reguli privind modul in care companiile fac schimb de informatii legate de clienti, astfel incat sa fie ingreunate strategiile de impartire a pietei si fixarea anumitor preturi, care constituie practici anticoncurentiale.

2 Septembrie 2021 | Auto

Cum poti deveni actionar la cel mai mare transportator fluvial de marfuri pe Dunare
Cum poti deveni actionar la cel mai mare transportator fluvial de marfuri pe Dunare

Din 24 mai si pana pe 4 iunie investitorii pot subscrie actiuni aferente ofertei publice Transport Trade Services (TTS) la un pret cuprins intre 19 si 21 lei/actiune. Elemente cheie: PER de 13, indatorare redusa, stabilizare a cotatiilor post IPO, suma minima de participare 5.040 lei.

24 Mai 2021 | Auto

Programele Rabla din 2021 si-au majorat consistent bugetele
Programele Rabla din 2021 si-au majorat consistent bugetele

Autoritatile au majorat sumele alocate programelor Rabla pentru autoturisme si electrocasnice vechi si au crescut primele de casare.

25 Martie 2021 | Auto

O noua transa de titluri de stat, o noua reducere a dobanzilor
O noua transa de titluri de stat, o noua reducere a dobanzilor

Randamentele oferite populatiei in februarie sunt cu 0,2-0,25 puncte procentuale sub cele aferente titlurilor din ianuarie, pentru scadente comparabile, iar fata de februarie 2020 scaderea depaseste un punct procentual.

8 Februarie 2021 | Auto

Mai multe articole

Inapoi sus