Cum aleg avansul si valoarea reziduala?

Finantarile in leasing necesita ca o parte din pretul masinii sa fie achitat de catre client, sub forma unui avans. Companiile stabilesc un nivel minim al avansului, de obicei 20-30%, insa clientii pot plati chiar mai mult.

Daca la momentul semnarii contractului, clientul dispune de o suma suplimentara de bani, este recomandat ca sa contribuie cu un avans mai mare. In acest fel, se reduce rata lunara pe care trebuie sa o achite ulterior. In caz contrar, daca avansul va fi mai mic, rata de leasing va creste.

Valoarea reziduala functioneaza pe un mecanism similar. Aceasta reprezinta suma de bani pe care clientul trebuie sa o achite la finele contractului si se exprima ca procent din pretul masinii.

Daca valoarea reziduala este mai mare, rata lunara se reduce, efortul financiar fiind amanat la finele contractului. Persoanele care estimeaza ca la sfarsitul contractului de leasing vor dispune de o suma de bani importanta, pot alege o valoare reziduala mai mare.

Valoarea reziduala poate fi insa si de 0%, caz in care graficul de rambursare este la fel ca la un credit obisnuit. In aceasta situatie, schimbul dreptului de proprietate se va face dupa achitarea ultimei rate, aceasta tinand loc de valoarea reziduala.

Pentru a estima efectul pe care il are alegerea avansului minim si a valorii reziduale asupra ratei lunare, Conso va pune la dispozitie un calculator de leasing auto.

Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

Expira RCA-ul?

Compara ofertele si cumpara asigurarea direct pe Conso

ALTE GHIDURI DE INTERES


Ghid credite auto

Suma maxima pe care o persoana o poate imprumuta este direct proportionala cu venitul lunar (la nivel individual sau familial). Cum se calculeaza suma maxima alocata pentru achizitia unui autoturism, dilema masina noua sau second hand, riscurile unui credit auto, costurile si perioada de rambursare in ghidul oferit de Conso.

Programul Rabla

Modul de functionare a programului consta in acordarea unei reduceri la achizitia unui autovehicul nou, in cazul in care cumparatorul face dovada ca a casat masina veche. Pentru a primi prima de casare, masina trebuie sa indeplineasca anumite conditii atat tehnice cat si de vechime. Ghidul Programul Rabla arata pas cu pas modul de functionare si ca

Ai nevoie de un credit?

Inapoi sus