Care sunt costurile?

Ca si creditele, finantarile in leasing pot fi comparate cu ajutorul dobanzii anuale efective (DAE). Acest indicator exprima intr-o forma procentuala costul total al finantarii. Prin urmare, populatia poate compara cu ajutorul DAE toate finantarile auto disponibile (leasing si credit). Ofertele cu DAE cel mai scazut au cele mai mici costuri, iar cu o DAE mai inalta sunt mai scumpe. Mai multe informatii despre acest aspect sunt oferite in ghidul DAE.

Cel mai important cost in cazul unui contract de leasing, ca si in cazul creditelor, este dobanda. Aceasta variaza in functie de diferiti factori, cum ar fi perioada de finantare sau avansul platit. De multe ori, contractele pe perioade mai scurte beneficiaza de dobanzi mai mici.

Pe langa dobanda, firma de leasing mai impune un comision de administrare, care se percepe de regula o singura data la semnarea contractului. Clientii achita si o taxa fixa pentru serviciile logistice oferite de companie, cum ar fi inmatricularea masinii.

Conso ofera utilizatorilor posibilitatea de a compara ofertele de leasing auto  in sectiunea Auto.

Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

Expira RCA-ul?

Compara ofertele si cumpara asigurarea direct pe Conso

ALTE GHIDURI DE INTERES


Ghid credite auto

Suma maxima pe care o persoana o poate imprumuta este direct proportionala cu venitul lunar (la nivel individual sau familial). Cum se calculeaza suma maxima alocata pentru achizitia unui autoturism, dilema masina noua sau second hand, riscurile unui credit auto, costurile si perioada de rambursare in ghidul oferit de Conso.

Programul Rabla

Modul de functionare a programului consta in acordarea unei reduceri la achizitia unui autovehicul nou, in cazul in care cumparatorul face dovada ca a casat masina veche. Pentru a primi prima de casare, masina trebuie sa indeplineasca anumite conditii atat tehnice cat si de vechime. Ghidul Programul Rabla arata pas cu pas modul de functionare si ca

Ai nevoie de un credit?

Inapoi sus