Folosim cookies pentru a face website-ul mai usor de utilizat, in conformitate cu Noul Regulament al Uniunii Europene cu privire la Protectia Datelor Personale (GDPR). Citeste Politica de Confidentialitate.

Ghid

1.1 Ce inseamna economisire-creditare?

PDF Printeaza

O locuinta poate fi achizitionata in baza unui credit ipotecar sau imobiliar obtinut de la o banca comerciala dar si printr-un credit pentru domeniul locativ obtinut in baza unui  contract de economisire-creditare in sistem colectiv pentru domeniul locativ incheiat cu o banca pentru locuinte.

Creditele pentru domeniul locativ mai sunt denumite si «credite Bauspar». La ora actuala «credite Bauspar» si sunt cele mai avantajoase credite in lei, cu dobanzi fixe si redusa, stabilite la semnare contractului, care nu depind de fluctuatiile pietei.

Ce inseamna Bauspar? Cuvantul provine din limba germana, deoarece produsul s-a impus  in Germania si Austria si este compus din verbele bauen – a construi si sparen – a economisi. Astfel, produsul Bauspar  este un produs de economisire pentru domeniul locativ ce ofera si posibilitatea obtinerii unui credit pentru investiti locative in baza fondului economisit de client.

Contractele de economisire-creditare permit:

•    achizitionarea unei locuinte:

•    cumpararea de terenuri

•    constructia unei case

•    reabilitarea, modernizarea, consolidarea sau extinderea unei locuinte

•    viabilizarea terenurilor trecute in intravilan

•    refinantare credite ipotecare sau imobiliare

Pe scurt, contractele permit finantarea tuturor lucrarilor care au ca destinatie finala spatiul locativ. Sistemul de economisire si creditare pentru domeniul locativ sustine eforturile populatiei in ceea ce priveste imbunatatirea conditiilor de locuit iar statul sprijina sistemul acordand anual celor ce economisesc o suma de bani, denumita prima de stat.

Contractul de economisire-creditare pentru domeniul locativ presupune 2 etape: una de economisire si alta de creditare.Vocea clientului

Cele mai comentate

BCR

270 Opinii

CEC Bank

245 Opinii

Foloseste cuprinsul pentru a naviga direct la sectiunea ghidului care te intereseaza. Te sfatuim sa citesti cu atentie informatiile din aceste pagini, pentru a intelege cat mai bine detaliile produsului sau serviciului.

Alte ghiduri:

Facebook