Ce credit de nevoi personale mi se potriveste?

Decizia privind tipul de credit de consum care se potriveste cel mai bine in cazul fiecaruia trebuie luata in functie de caracteristicile principale ale imprumuturilor, dar si de locul si momentul ales pentru solicitarea creditului.

Creditul pentru nevoi personale a fost adaptat de banci pentru a permite accesul la finantare chiar si al persoanelor cu venituri mai reduse. 

Totusi, noile reglementari BNR privind creditele acordate populatiei au diminuat diferentele intre cele doua tipuri de finantari.

Perioada maxima de rambursare in cazul tuturor creditelor de consum ajunge in prezent pana la 5 ani. Pe de alta parte, suma maxima la un credit de nevoi personale fara ipoteca ajunge in mod frecvent la 10.000 de euro (sau echivalentul acestei sume in lei), in timp ce valoarea maxima a unui credit pentru bunuri nu depaseste, in general, 5.000 de euro (sau echivalentul sumei in lei).

Merita semnalat ca, la majoritatea institutiilor de credit, imprumuturile de nevoi personale beneficiaza de dobanzi anuale efective inferioare celor pentru achizitionarea de bunuri.

Pe de alta parte, insa, produsele de creditare pentru bunuri se regasesc si la birourile sau agentiile bancilor din cadrul hypermarketurilor si retelelor de magazine care vand produse in rate.

Astfel incat, chiar daca mai "piperate", ele sunt preferate de cei care s-au decis sa cumpere un anumit tip de televizor, frigider sau masina de spalat, deoarece procedura de acordare este mai rapida.

Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

Expira RCA-ul?

Compara ofertele si cumpara asigurarea direct pe Conso

ALTE GHIDURI DE INTERES


Biroul de Credit

Biroul de Credit s-a infiintat in anul 2003, avand 25 de banci ca principali actionari. Baza sa de date cuprinde, atat date furnizate de bancile actionare cat si de la banci si alte institutii care au calitatea de participanti. In acest fel, se verifica atat comportamentul de plata din trecut, cat si gradul de indatorare al clientului. Totul despre

Centrala Riscurilor de Credit (CRC)

Centrul Riscurilor de credit - CRC este un centru de colectare de date care functioneaza in cadrul Bancii Nationale. Aceasta functioneaza ca un birou de credit, unde sunt raportate informatii de risc bancar si informatii despre fraudele cu carduri. La CRC, raporteaza informatii si au acces la baza de date toate institutiile de credit din Romania. T

Noua legislatie a creditului

De fiecare data cand solicita informatii despre un credit, fie ca este vorba despre un credit cu ipoteca sau de un credit negarantat, clientii trebuie sa primeasca de la functionarul bancar o fisa standard cu detaliile principale ale produsului. Ce drepturi am cand ma informez? Ce drepturi am la analiza dosarului? In ce conditii pot renunta la cred

Cum sa te imprumuti prudent in 3 pasi?

Inainte de a merge la banca sa intrebi ce suma maxima poti imprumuta, este vine sa iti faci de acasa temele. Nimeni nu stie mai bine decat tine situatia financiara si cat de mult iti poti permite sa platesti. Te ajutam sa iti faci calculele: cat de mult cheltuiesti, care este venitul disponibil si cat poti rambursa in Ghidul Cum sa te imprumuti pru

Ai nevoie de un credit?

ALTE ARTICOLE


Cum iti poti refinanta creditul de consum pe 10 ani
Cum iti poti refinanta creditul de consum pe 10 ani

Bancile pot folosi în acest scop parghia oferita de un regulament al BNR din iulie 2020 care lasa mai mult spatiu de manevra finantatorilor in contextul in care debitorii se confrunta cu probleme pe fondul pandemiei.

12 Aprilie 2021 | Credite de consum

Creditele de consum intra in primavara cu discounturi
Creditele de consum intra in primavara cu discounturi

Mai multe banci isi asteapta in aceasta perioada clientii cu dobanzi mai mici la creditele de nevoi personale si avantaje colaterale.

3 Martie 2021 | Credite de consum

Creditele online devin tot mai populare
Creditele online devin tot mai populare

Cu documentele de identitate la indemana, un dispozitiv cu camera pentru identificare si documentatia semnata electronic pe e-mail sau in cont, sunteti pregatiti pentru acordarea unui imprumut online. Conso va ofera cateva exemple concrete de aplicatii online pentru un credit.

3 Februarie 2021 | Credite de consum

Cu cat cresc ratele bancare dupa suspendarea platii?
Cu cat cresc ratele bancare dupa suspendarea platii?

Autoritatile au extins si in 2021 masura suspendarii ratelor la credite, dar cei care au solicitat-o deja anul trecut vor putea sa prelungeasca conditionat acest moratoriu.

6 Ianuarie 2021 | Credite de consum

Mai multe articole

Inapoi sus