Masina noua sau second hand ?

Atat masinile noi cat si cele second hand au puncte tari si slabe. 

Un autoturism nou are avantajul ca va avea cheltuieli mult mai mici cu intretinerea. Certificatul de garantie este destul de extins pentru a acoperi majoritatea defectiunilor care pot aparea, in decursul unei perioade de timp indelungate.

In plus, o masina noua poate fi configurata dupa propriile dorinte, de la culoare, motorizare si pana la cele mai mici detalii privind interiorul.

Toate aceste avantaje costa - pretul unei masini noi este cu mult mai mare decat al uneia second hand. Mai mult, trebuie tinut cont si de faptul ca an de an valoarea ei pe piata se diminueaza. Cea mai rapida depreciere se produce in primii doi ani, cand valoarea autoturismul scade cu 30-40% din pretul de achizitie.

Insa, daca o persoana isi propune sa detina o masina pentru o perioada mai mare de 5 ani, probabil ca cea mai buna alegere ar fi sa achizitioneze una noua. Costul cu intretinerea masinii va fi mult mai mic, astfel ca, pe termen lung, proprietarul autoturismului va iesi in castig.

In schimb, daca nu se doreste ca masina sa fie detinuta mai mult de 3-4 ani, un autoturism second hand bine intretinut ar putea fi o solutie mai buna. Pe langa pretul mai mic de achizitie, detinatorul va economisi bani si cu asigurarile - primele la o polita casco sunt mai reduse la o masina rulata decat la una noua.

Exista insa si un inconvenient: noul proprietar va trebui sa aloce mai mult timp pentru intretinerea masinii. De aceea, este recomandat ca acesta sa cunoasca cel putin regulile de baza pentru mentenanta unui autoturism.

Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

Expira RCA-ul?

Compara ofertele si cumpara asigurarea direct pe Conso

ALTE GHIDURI DE INTERES


Ghid leasing auto

Mod de functionare: masina in leasing nu este a ta, ci apartine finantatorului. Doar la finalul contractului devii propietar. Diferentele fata de credit tine de dreptul de propietate asupra automobilului. Raspunsul la toate intrebarile despre periaoda de finantare, avans, valoare reziduala, costuri, inmatriculare si renuntare la contract in capitol

Programul Rabla

Modul de functionare a programului consta in acordarea unei reduceri la achizitia unui autovehicul nou, in cazul in care cumparatorul face dovada ca a casat masina veche. Pentru a primi prima de casare, masina trebuie sa indeplineasca anumite conditii atat tehnice cat si de vechime. Ghidul Programul Rabla arata pas cu pas modul de functionare si ca

Ai nevoie de un credit?

Inapoi sus