Ce perioada de rambursare aleg?

La creditele auto pentru masini noi se recomanda, in general, alegerea unei perioade de rambursare cat mai scurte. Termenul maxim a fost limitat oricum prin lege la 5 ani, indiferent de vechimea masinii. Dupa aceasta perioada, costul cu intretinerea masinii tinde sa creasca, astfel ca efortul financiar cu autoturismul se majoreaza.

In plus, cu cat perioada de rambursare este mai scazuta, suma totala de rambursat se reduce. Avansul depus la un credit auto este dorit sa fie cat mai substantial, tot din acelasi motiv.

De regula, avansul minim solicitat de banci este cuprins intre 10-25%, insa exista si oferte de finantare fara avans. De semnalat, ca in unele cazuri, depunerea unui avans permite clientului sa se imprumute la o rata mai mica a dobanzii.

La masinile second hand institutiile financiare impun si un prag maxim pentru vechimea autoturismului. Unele banci solicita ca, la acordarea creditului, masina sa nu aiba o vechime mai mare de 4-5 ani. Altele stabilesc limite pentru vechimea masinii la scadenta creditului.

Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

Expira RCA-ul?

Compara ofertele si cumpara asigurarea direct pe Conso

ALTE GHIDURI DE INTERES


Ghid leasing auto

Mod de functionare: masina in leasing nu este a ta, ci apartine finantatorului. Doar la finalul contractului devii propietar. Diferentele fata de credit tine de dreptul de propietate asupra automobilului. Raspunsul la toate intrebarile despre periaoda de finantare, avans, valoare reziduala, costuri, inmatriculare si renuntare la contract in capitol

Programul Rabla

Modul de functionare a programului consta in acordarea unei reduceri la achizitia unui autovehicul nou, in cazul in care cumparatorul face dovada ca a casat masina veche. Pentru a primi prima de casare, masina trebuie sa indeplineasca anumite conditii atat tehnice cat si de vechime. Ghidul Programul Rabla arata pas cu pas modul de functionare si ca

Ai nevoie de un credit?

Inapoi sus