Folosim cookies pentru a face website-ul mai usor de utilizat, in conformitate cu Noul Regulament al Uniunii Europene cu privire la Protectia Datelor Personale (GDPR). Citeste Politica de Confidentialitate.

Ghid

2.3 Ce credite pot fi garantate?

PDF Printeaza

Fondul National de Garantare a creditelor pentru IMM (FNGCIMM) ofera IMM-urilor garantii financiare pentru a putea obtine credite de la banci, in completarea garantiilor proprii. 

In cazul creditelor pe termen mediu si lung pentru investitii, garantiile se pot acorda pentru urmatoarele proiecte:

- realizarea de noi capacitati de productie, precum dezvoltarea celor existente, prin constructia, reabilitarea, extinderea imobilelor cu destinatie industriala si comerciala;

- modernizarea si/sau retehnologizarea capacitatilor de productie, a utilajelor, masinilor, instalatiilor, cladirilor si constructiilor existente;

- realizarea de investitii prin achizitii de masini, utilaje, mijloace de transport, cladiri, licente, animale de reproductie, etc;

- proiecte care participa la realizarea obiectivelor strategice de dezvoltare nationala, (co-)finantate prin contributia UE din instrumentele structurale, alocarile din surse publice nationale si locale sau din surse externe de finantare pentru investitii. 

De asemenea, Fondul acorda garantii la finantarile pe termen scurt pentru asigurarea capitalului de lucru, de tipul:

- linii de credit;

- credite globale de exploatare;

- credite pentru finantarea cheltuielilor si stocurilor;

- credite pentru prefinantarea exporturilor si orice alte tipuri de imprumuturi acordate de institutiile financiare. 

In plus, garantiile FNGCIMM mai pot fi folosite pentru obtinerea de scrisori de garantie bancara pentru participarea la licitatii, pentru plata avansului si pentru alte tipuri de scrisori emise de finantatori.


Vocea clientului

Cele mai comentate

BCR

269 Opinii

CEC Bank

245 Opinii

Foloseste cuprinsul pentru a naviga direct la sectiunea ghidului care te intereseaza. Te sfatuim sa citesti cu atentie informatiile din aceste pagini, pentru a intelege cat mai bine detaliile produsului sau serviciului.

Alte ghiduri:

Facebook