Ce credite pot fi garantate?

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) ofera IMM-urilor garantii financiare pentru a putea obtine credite de la banci, in completarea garantiilor proprii. 

In cazul creditelor pe termen mediu si lung pentru investitii, garantiile se pot acorda pentru urmatoarele proiecte:

- realizarea de noi capacitati de productie, precum dezvoltarea celor existente, prin constructia, reabilitarea, extinderea imobilelor cu destinatie industriala si comerciala;

- modernizarea si/sau retehnologizarea capacitatilor de productie, a utilajelor, masinilor, instalatiilor, cladirilor si constructiilor existente;

- realizarea de investitii prin achizitii de masini, utilaje, mijloace de transport, cladiri, licente, animale de reproductie, etc;

- proiecte care participa la realizarea obiectivelor strategice de dezvoltare nationala, (co-)finantate prin contributia UE din instrumentele structurale, alocarile din surse publice nationale si locale sau din surse externe de finantare pentru investitii. 

De asemenea, Fondul acorda garantii la finantarile pe termen scurt pentru asigurarea capitalului de lucru, de tipul:

- linii de credit;

- credite globale de exploatare;

- credite pentru finantarea cheltuielilor si stocurilor;

- credite pentru prefinantarea exporturilor si orice alte tipuri de imprumuturi acordate de institutiile financiare. 

In plus, garantiile FNGCIMM mai pot fi folosite pentru obtinerea de scrisori de garantie bancara pentru participarea la licitatii, pentru plata avansului si pentru alte tipuri de scrisori emise de finantatori.

Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

Expira RCA-ul?

Compara ofertele si cumpara asigurarea direct pe Conso

ALTE GHIDURI DE INTERES


Microcredite

Microcreditele sunt solutii de finantare concepute de banci pentru firmele de dimensiuni mici. Banii se primesc de multe ori in cel mult 24 de ore de la depunerea documentatiei. Solutiile de microfinantare sunt destinate in general intreprinderilor cu o cifra de afaceri mai mica de 1 milion de euro pe an. Totul despre microcredite in Ghidul complet

Restructurare credite

Restructurarea unui credit la firmele care intampina probleme de rambursare este o alternativa demna de luat in seama pentru a evita executarea silita a garantiilor. In ce conditii se restructureaza creditul, ce este rescandentarea, ce este reesalonarea si refinantarea, ce se poate face daca statul intarzie plata si ce solutii de restructurare mai

Plan de afaceri

Planul de afaceri este foarte important atunci cand te decizi sa incepi o afacere. Cum faci un plan de afaceri, cum aleg domeniul de activitate, analiza break-even, cum poti imbunatti performantele si care este investitia necesara in Ghidul complet Plan de afaceri.

Ai nevoie de un credit?

ALTE ARTICOLE


IMM Factor ajuta micile afaceri cu probleme la incasarea facturilor
IMM Factor ajuta micile afaceri cu probleme la incasarea facturilor

Dupa IMM Invest si IMM Leasing, IMM Factor este al treilea program guvernamental ce incearca sa sprijine micile afaceri in cautare de finantari.

1 Septembrie 2020 | IMM

Alternative de finantare pentru companiile mici
Alternative de finantare pentru companiile mici

Pentru micile afaceri care au nevoie de finantare, pe langa mai cunoscutul program guvernamental IMM Invest, a aparut recent si IMM Leasing, iar bancile au la randul lor scheme de finantare cu bani europeni.

29 Iulie 2020 | IMM

Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?
Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?

IMM Invest, programul prin care statul isi propune sa ajute firmele mici si mijlocii cu garantarea imprumuturilor si subventionarea dobanzilor pentru creditele pentru capital de lucru si investitii a demarat, zece zile mai tarziu, in viteza.

29 Aprilie 2020 | IMM

Termen final pentru deconturile Start-up Nation 2017! Nu va fi prelungit!

Firmele participante in Programul Start-up Nation 2017 mai au doar trei saptamani pentru depunerea decontului de cheltuieli. Termenul limita maxim este 29 septembrie si nu va fi prelungit, anunta Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

6 Septembrie 2018 | IMM

Mai multe articole

Inapoi sus