Cat costa garantiile financiare?

Pentru garantia acordata de FNGCIMM se plateste un singur comision, a carui valoare depinde de durata finantarii: 

- pentru garantarea creditelor pe termen mediu si lung, comisionul este de 1,5%/an din soldul anual la garantiei acordate; 

- pentru garantarea creditelor pe termen scurt – de pana la 12 luni – comisionul este de 2% pe an din volumul garantiei acordate si va fi incasat integral la momentul acordarii garantiei ; 

- pentru garantarea creditelor destinate accesarii fondurilor europene, comisionul este de 1% pe an. 

Fondul preia riscul creditelor bancare acordate IMM-urilor, inclusiv celor nou infiintate, garantand in general pana la 80% din credit. 

Pentru IMM-urile cu istoric de functionare, garantia acopera: 

- pana la 75% din valoarea finantarii pe termen mediu si lung;

- pana la 60% din valoarea finantarii pe termen scurt. 

Pentru IMM-urile nou-infiintate, garantia acopera : 

- pana la 80% din valoarea finantarii pe termen mediu si lung;

- pana la 70% din valorea finantarii pe termen scurt.

Pentru accesarea creditelor de cofinantare in cazul proiectelor finantate din fonduri europene, garantia acopera pana la 80% din valoarea creditului, indiferent de durata.

Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

Expira RCA-ul?

Compara ofertele si cumpara asigurarea direct pe Conso

ALTE GHIDURI DE INTERES


Microcredite

Microcreditele sunt solutii de finantare concepute de banci pentru firmele de dimensiuni mici. Banii se primesc de multe ori in cel mult 24 de ore de la depunerea documentatiei. Solutiile de microfinantare sunt destinate in general intreprinderilor cu o cifra de afaceri mai mica de 1 milion de euro pe an. Totul despre microcredite in Ghidul complet

Restructurare credite

Restructurarea unui credit la firmele care intampina probleme de rambursare este o alternativa demna de luat in seama pentru a evita executarea silita a garantiilor. In ce conditii se restructureaza creditul, ce este rescandentarea, ce este reesalonarea si refinantarea, ce se poate face daca statul intarzie plata si ce solutii de restructurare mai

Plan de afaceri

Planul de afaceri este foarte important atunci cand te decizi sa incepi o afacere. Cum faci un plan de afaceri, cum aleg domeniul de activitate, analiza break-even, cum poti imbunatti performantele si care este investitia necesara in Ghidul complet Plan de afaceri.

Ai nevoie de un credit?

ALTE ARTICOLE


IMM Factor ajuta micile afaceri cu probleme la incasarea facturilor
IMM Factor ajuta micile afaceri cu probleme la incasarea facturilor

Dupa IMM Invest si IMM Leasing, IMM Factor este al treilea program guvernamental ce incearca sa sprijine micile afaceri in cautare de finantari.

1 Septembrie 2020 | IMM

Alternative de finantare pentru companiile mici
Alternative de finantare pentru companiile mici

Pentru micile afaceri care au nevoie de finantare, pe langa mai cunoscutul program guvernamental IMM Invest, a aparut recent si IMM Leasing, iar bancile au la randul lor scheme de finantare cu bani europeni.

29 Iulie 2020 | IMM

Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?
Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?

IMM Invest, programul prin care statul isi propune sa ajute firmele mici si mijlocii cu garantarea imprumuturilor si subventionarea dobanzilor pentru creditele pentru capital de lucru si investitii a demarat, zece zile mai tarziu, in viteza.

29 Aprilie 2020 | IMM

Termen final pentru deconturile Start-up Nation 2017! Nu va fi prelungit!

Firmele participante in Programul Start-up Nation 2017 mai au doar trei saptamani pentru depunerea decontului de cheltuieli. Termenul limita maxim este 29 septembrie si nu va fi prelungit, anunta Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

6 Septembrie 2018 | IMM

Mai multe articole

Inapoi sus