Cum ma ajuta CSALB?

Daca ati intrat in somaj, v-au scazut veniturile, au crescut cheltuielile, in familie a intervenit un caz de imbolnavire, deces, divort sau orice alt eveniment care va afecteaza capacitatea de plata, va puteti adresa CSALB pentru a solicita intrarea in negociere cu banca sau IFN-ul.

Scopul principal al acestei metode amiabile este ca cele doua parti sa nu mai ajunga in instanta daca au o neintelegere. Avantajul este ca, prin negociere, contracte sunt reechilibrate, ratele pot fi diminuate prin scaderea sau eliminarea unor comisioane, reducerea dobanzilor sau chiar prin stergerea partiala sau totala a datoriei. Chiar daca 90% dintre cererile primite vizeaza contracte de credit, puteti sa solicitati si rezolvarea problemelor care tin de plati, carduri sau alte servicii financiar-bancare.

Pana acum peste 1.500 de romani si-au rezolvat problemele cu bancile sau institutiile financiare nebancare, dupa ce au apelat la CSALB. Valoarea totala a beneficiilor obtinute depaseste 3,5 milioane de euro. 

Recorduri valorice: o banca a sters aproape 300.000 de lei din datoria unui consumator din Bucuresti, o alta banca a sters 52.000 de CHF din imprumutul facut de un consumator din Oradea, iar un maramuresean a beneficiat de stergerea a 44.600 de euro din soldul creditului.

Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

Expira RCA-ul?

Compara ofertele si cumpara asigurarea direct pe Conso

ALTE GHIDURI DE INTERES


Credite imobiliare si ipotecare

Creditele imobiliare pot fi folosite pentru cumpararea sau constructia unei locuinte, pentru modernizarea/extinderea unui imobil, pentru achizitia unui teren sau refinantarea unor imprumuturi. Afla ce tipuri de credite imobiliare ofera bancile, in ce moneda, ce dobanda, ce costuri presupune sau ce perioade de rambursare poti sa alegi.

Totul despre DAE

DAE (dobanda anuala efectiva) exprima sub forma procentuala costul total al unui credit, permitand consumatorilor sa compare usor costul creditelor. Nu trebuie confundat DAE cu rata dobanzii, deoarece ele joaca roluri diferite. Totul despre DAE, cum se calculeaza, ce costuri sunt incluse, ce efect are tipul dobanzii in Ghidul complet.

Programul Prima Casa

Solicitantii de credite Prima Casa trebuie sa indeplineasca mai multe conditii: nu au detinut si nu detin in propietate o locuinta, dispun de avansul minim necesar, nu instraineaza locuinta timp de 5 ani. Totul despre costuri, avans minim necesar, documente, conditii si alte intrebari in Ghidul Programul Prima Casa.

Locuinte cu TVA 5%

Cota redusa de TVA 5% se aplica pentru locuintele care au o suprafata utila de maxim 120 mp, exclusiv anexele gospodaresti, cu valoarea mai mica de 450.000 lei (fara TVA). Alte conditii in momentul vanzarii si ce persoane pot cumpara locuinte cu cota redusa de TVA, pe larg in Ghidul complet Locuite cu TVA 5%.

Ai nevoie de un credit?

Inapoi sus