Cine sunt conciliatorii CSALB?

Conciliatorii CSALB sunt printre cei mai buni specialisti in drept si domeniul financiar-bancar din Romania. Sunt fosti judecatori, avocati renumiti, profesori universitari sau conducatori ai unor institutii prestigioase.

Lista de conciliatori este disponibila pe website-ul CSALB.

Cu toate astea, aveti dreptul sa refuzati conciliatorul desemnat in cazul dumneavoastra, caz in care va fi desemnat un alt conciliator. 

Puteti refuza si solutia propusa de conciliator, caz in care puteti renegocia solutia propusa sau va puteti retrage fara incheierea unui acord cu banca/IFN-ul. 

Avem o evolutie pozitiva in ceea ce priveste cazurile incheiate cu acordul partilor in ultimii ani: daca in 2016 in jumatate din negocieri partile nu ajungeau la un compromis, in 2019, partile s-au impacat in aproape 90% din cazuri. 

In pagina Corpul Conciliatorilor, puteti gasi materiale video cu sfaturi de la conciliatorii CSALB despre cum sa negociati cu banca.

Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

Expira RCA-ul?

Compara ofertele si cumpara asigurarea direct pe Conso

ALTE GHIDURI DE INTERES


Credite imobiliare si ipotecare

Creditele imobiliare pot fi folosite pentru cumpararea sau constructia unei locuinte, pentru modernizarea/extinderea unui imobil, pentru achizitia unui teren sau refinantarea unor imprumuturi. Afla ce tipuri de credite imobiliare ofera bancile, in ce moneda, ce dobanda, ce costuri presupune sau ce perioade de rambursare poti sa alegi.

Totul despre DAE

DAE (dobanda anuala efectiva) exprima sub forma procentuala costul total al unui credit, permitand consumatorilor sa compare usor costul creditelor. Nu trebuie confundat DAE cu rata dobanzii, deoarece ele joaca roluri diferite. Totul despre DAE, cum se calculeaza, ce costuri sunt incluse, ce efect are tipul dobanzii in Ghidul complet.

Programul Prima Casa

Solicitantii de credite Prima Casa trebuie sa indeplineasca mai multe conditii: nu au detinut si nu detin in propietate o locuinta, dispun de avansul minim necesar, nu instraineaza locuinta timp de 5 ani. Totul despre costuri, avans minim necesar, documente, conditii si alte intrebari in Ghidul Programul Prima Casa.

Locuinte cu TVA 5%

Cota redusa de TVA 5% se aplica pentru locuintele care au o suprafata utila de maxim 120 mp, exclusiv anexele gospodaresti, cu valoarea mai mica de 450.000 lei (fara TVA). Alte conditii in momentul vanzarii si ce persoane pot cumpara locuinte cu cota redusa de TVA, pe larg in Ghidul complet Locuite cu TVA 5%.

Ai nevoie de un credit?

Inapoi sus