Ce trebuie sa fac pentru a intra in negociere cu banca?

 In primul rand trebuie sa faceti dovada (fie si printr-un email pe care l-ati trimis) ca ati incercat sa rezolvati problema direct cu banca si nu ati reusit. 


Apoi va puteti adresa CSALB printr-o cerere pe care o puteti completa si trimite direct de pe site-ul www.csalb.ro.

Concilierea este disponibila si persoanelor juridice pentru solicitari legate de servicii de plata si emiterea de moneda electronica.  

Puteti trimite cereri si pe mail (office@csalb.ro ), dupa ce descarcati si completati formularele de cerere de pe site-ul nostru sau le puteti trimite prin posta ori le aduceti direct la sediul CSALB din Str Sevastopol, nr 24, etaj 2, Sector 1, Bucuresti. 

La cerere puteti atasa documente care sa justifice situatia pe care o reclamati sau problemele financiare pe care le aveti. De exemplu, puteti atasa documente medicale, de deces, de divort, de nastere, acte privind diminuarea veniturilor sau pierderea locului de munca etc.

Dupa ce depuneti cererea, banca are la dispozitie 15 zile sa o analizeze si sa raspunda daca intra sau nu in negociere cu dumneavoastra. 

Atentie! Cererea nu obliga banca sa intre in negociere. Toata procedura este voluntara atat din partea dumneavoastra, cat si a bancii. Exista situatii cand banca nu intra in procedura de conciliere in cadrul CSALB, dar, in urma sesizarii noastre, cheama consumatorul la banca pentru o intelegere directa. 

Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

Expira RCA-ul?

Compara ofertele si cumpara asigurarea direct pe Conso

ALTE GHIDURI DE INTERES


Credite imobiliare si ipotecare

Creditele imobiliare pot fi folosite pentru cumpararea sau constructia unei locuinte, pentru modernizarea/extinderea unui imobil, pentru achizitia unui teren sau refinantarea unor imprumuturi. Afla ce tipuri de credite imobiliare ofera bancile, in ce moneda, ce dobanda, ce costuri presupune sau ce perioade de rambursare poti sa alegi.

Totul despre DAE

DAE (dobanda anuala efectiva) exprima sub forma procentuala costul total al unui credit, permitand consumatorilor sa compare usor costul creditelor. Nu trebuie confundat DAE cu rata dobanzii, deoarece ele joaca roluri diferite. Totul despre DAE, cum se calculeaza, ce costuri sunt incluse, ce efect are tipul dobanzii in Ghidul complet.

Programul Prima Casa

Solicitantii de credite Prima Casa trebuie sa indeplineasca mai multe conditii: nu au detinut si nu detin in propietate o locuinta, dispun de avansul minim necesar, nu instraineaza locuinta timp de 5 ani. Totul despre costuri, avans minim necesar, documente, conditii si alte intrebari in Ghidul Programul Prima Casa.

Locuinte cu TVA 5%

Cota redusa de TVA 5% se aplica pentru locuintele care au o suprafata utila de maxim 120 mp, exclusiv anexele gospodaresti, cu valoarea mai mica de 450.000 lei (fara TVA). Alte conditii in momentul vanzarii si ce persoane pot cumpara locuinte cu cota redusa de TVA, pe larg in Ghidul complet Locuite cu TVA 5%.

Ai nevoie de un credit?

ALTE ARTICOLE


Creditele verzi devin produse vedeta pentru banci
Creditele verzi devin produse vedeta pentru banci

In conditiile in care pretul energiei este in continua crestere, detinerea unei proprietati eficiente energetic a devenit o prioritate pentru multi. Iar dupa case, bancile pregatesc oferte de creditare si pentru masinile “verzi”

17 August 2021 | Imobiliare

Bancile au oferte interesante de credite imobiliare cu dobanzi fixe
Bancile au oferte interesante de credite imobiliare cu dobanzi fixe

Tendinta de crestere a inflatiei si majorarile previzibile ale dobanzii de politica monetara pot afecta debitorii pe termen mediu iar o dobanda fixa pe 5,10,15 ani ar putea reduce aceste riscuri, daca nivelul sau nu este prea ridicat din start.

22 Iulie 2021 | Imobiliare

Cum alegem cele mai avantajoase credite imobiliare cu dobanzi variabile
Cum alegem cele mai avantajoase credite imobiliare cu dobanzi variabile

Daca in cazul creditelor Noua Casa bancile aplica in grup o marja de 2% peste valoarea indicelui de referinta IRCC, in cazul imprumuturilor imobililare standard strategia acestora in ceea ce priveste marjele difera semnificativ.

15 Iulie 2021 | Imobiliare

Se ieftinesc (iar) creditele in lei, dar ce se va intampla pe viitor?
Se ieftinesc (iar) creditele in lei, dar ce se va intampla pe viitor?

Noua valoare trimestriala a indicelui de referinta IRCC, reper fata de care se calculeaza dobanzile la creditele obtinute dupa luna mai 2019, a scazut din iulie de la 1,67% la 1,25%.

5 Iulie 2021 | Imobiliare

Mai multe articole

Inapoi sus