Ce alternative exista la creditele rapide?


Nu este bine sa soliciti un credit rapid inainte sa verifici daca nu cumva poti obtine o finantare mai ieftina din alta parte. Conso.ro iti prezinta solutiile posibile.


1.    Credit de nevoi personale

Creditele de nevoi personale au costuri mai reduse decat imprumuturile rapide, astfel ca merita mai intai sa vezi daca nu te incadrezi pentru un astfel de credit.

De regula, finantatorii care ofera cele mai ieftine credite impun conditii mai stricte din partea solicitantilor, in ceea ce priveste venitul necesar, vechimea in munca si istoricul de la Biroul de Credit. Chiar daca alegi insa si cel mai scump credit de nevoi personale, costurile vor fi mult mai mici decat in cazul creditelor rapide.

Totodata, este important sa verifici conditiile de creditare de la mai multi finantatori. Nu toti au acelasi sistem de scoring, astfel ca este posibil ca unii sa iti respinga cererea, dar altii sa o accepte.

2.    Card de credit sau descoperit de cont

Nu numai creditele rapide iti permit accesul rapid la bani. Cardurile de credit sau descoperitul de cont reprezinta o solutie chiar mai rapida, daca este activata din timp. In acest mod, poti avea acces permanent la o anumita suma de bani, la care poti apela in situatii de urgenta.

De multe ori, bancile incheie cu angajatorii conventii de virare a salariilor, care includ si accesul la un descoperit de cont. Aceste imprumuturi sunt mai usor de obtinut, astfel ca merita sa te inscrii intr-un astfel de program, daca este disponibil la locul de munca.

3.    Inscrie-te la o casa de ajutor reciproc (CAR)

O alta solutie o reprezinta inscrierea din timp la o casa de ajutor reciproc. Aceste scheme sunt destinate persoanelor cu venituri reduse. Inainte de a putea obtine un imprumut, membrii trebuie sa economiseasca, chiar si sume modice, in functie de posibilitati.

Ulterior, membrii pot obtine imprumuturi la costuri mult mai mici decat creditele rapide, existand si posibilitatea de a solicita credite pentru situatii de urgenta.

Conditiile pentru obtinerea unui credit de la CAR difera de la o casa la alta. De regula, membrii se pot inscrie pe baza de recomandari, iar imprumuturile se acorda, in general, cu giranti.

4.    Imprumuta bani de la familie

Obtinerea unui imprumut de la familie sau prieteni poate conduce la situatii neplacute, ce iti pot afecta viata sociala, in cazul in care nu vei putea restitui banii. Dar daca te afli intr-o situatie foarte dificila, merita totusi sa incerci sa soliciti ajutorul financiar al persoanelor apropiate.

Daca familia sau prietenii nu iti pot imprumuta banii, este posibil sa te ajute sa iti reduci alte cheltuieli cotidiene (ex. alimente), pentru a face loc pentru economii in bugetul personal.

De asemenea, daca persoane din familie (de exemplu, parintii) au o situatie financiara mai buna, exista si posibilitatea sa solicite in nume propriu un imprumut de la banca.

Daca niciuna dintre solutiile de mai sus nu te ajuta si vrei cu orice pret sa obtii un imprumut, atunci poti incerca varianta unui credit rapid.

Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

Expira RCA-ul?

Compara ofertele si cumpara asigurarea direct pe Conso

Ai nevoie de un credit?

ALTE ARTICOLE


Cum sa faci cumparaturi inteligente inainte de sarbatori?
Cum sa faci cumparaturi inteligente inainte de sarbatori?

Cumparaturile dupa alimente si cadouri sunt o adevarata provocare, mai ales financiara. Prin urmare, cum facem cumparaturi inteligente inainte de sarbatori, astfel incat sa evitam problemele financiare in luna ianuarie?

20 Decembrie 2021 | Articol sponsorizat

5 motive pentru care un credit IFN este solutia potrivita pentru tine
5 motive pentru care un credit IFN este solutia potrivita pentru tine

Ai nevoie de o suma de bani. Ai cautat informatii despre diverse tipuri de credite si incerci sa afli care este cea mai buna solutie pentru tine, totusi, inca nu stii ce sa alegi din multitudinea de oferte pe care le poti gasi in piata. Iti vom detalia avantajele unui credit IFN.

9 Decembrie 2021 | Articol sponsorizat

Promotia ”Maratonul premiilor de Craciun”
Promotia ”Maratonul premiilor de Craciun”

Perioada sarbatorilor de iarna inseamna cadouri si momente frumoase impreuna cu prietenii si familia. In aceasta perioada, CreditPrime anunta lansarea campaniei promotionale ”Maratonul premiilor de Craciun”.

6 Decembrie 2021 | Articol sponsorizat

4 intrebari si raspunsuri despre creditul rapid
4 intrebari si raspunsuri despre creditul rapid

Lunile noiembrie si decembrie pot fi foarte solicitante din punct de vedere financiar. Cumparaturi de Black Friday, facturi mai mari pentru gaze si electricitate, pregatiri pentru sarbatorile de iarna, cadouri…

18 Noiembrie 2021 | Articol sponsorizat

Mai multe articole

Inapoi sus