Cum se ramburseaza creditul anticipat?


Perioada de rambursare a creditului anticipat se va suprapune cu perioada de economisire de la contractul de economisire-creditare. Aceasta perioada nu depaseste 5 ani.

Modul de rambursare a creditului anticipat este insa diferit fata de un imprumut clasic. In fiecare luna, vei plati doar dobanda datorata, astfel ca soldul creditului va ramane tot timpul acelasi.

Aceasta practica este impusa de banca pentru a diminua efortul financiar al clientului, care pe langa rata lunara, trebuie sa efectueze si depuneri lunare la contractul de economisire-creditare. Platind doar dobanda lunara, rata lunara a creditului va fi mai mica.

In momentul in care devii eligibil pentru creditul locativ, creditul anticipat va fi rambursat integral:

-    o parte din credit va fi achitata din sumele economisite la contractul de economisire-creditare, unde intre timp s-au acumulat si primele de stat si dobanzile platite de banca;
-    restul creditului va fi inlocuit printr-un creditul locativ, unde rata dobanzii este fixa si coboara pana la 4,5% sau 6% pe an (in functie de tarif).

In aceasta etapa, efortul financiar al clientului scade semnificativ.

Pentru a simula conditiile de derulare ale acestui produs, Conso.ro va pune la dispozitie un calculator dedicat pentru creditul anticipat.

Ai nevoie de un credit?

ALTE GHIDURI DE INTERES


Sistemul de economisire-creditare

Contractele de economisire-creditare permit finantarea tuturor lucrarilor care au ca destinatie finala spatiul locativ. Acest sistem sustine eforturile populatiei in ceea ce priveste imbunatatirea conditiilor de locuit iar statul sprijina acordand anual celor ce economisesc o suma de bani, denumita prima de stat. Etapa de economisire, prima de stat

Inapoi sus