Cum se ramburseaza creditul anticipat?


Perioada de rambursare a creditului anticipat se va suprapune cu perioada de economisire de la contractul de economisire-creditare. Aceasta perioada nu depaseste 5 ani.

Modul de rambursare a creditului anticipat este insa diferit fata de un imprumut clasic. In fiecare luna, vei plati doar dobanda datorata, astfel ca soldul creditului va ramane tot timpul acelasi.

Aceasta practica este impusa de banca pentru a diminua efortul financiar al clientului, care pe langa rata lunara, trebuie sa efectueze si depuneri lunare la contractul de economisire-creditare. Platind doar dobanda lunara, rata lunara a creditului va fi mai mica.

In momentul in care devii eligibil pentru creditul locativ, creditul anticipat va fi rambursat integral:

-    o parte din credit va fi achitata din sumele economisite la contractul de economisire-creditare, unde intre timp s-au acumulat si primele de stat si dobanzile platite de banca;
-    restul creditului va fi inlocuit printr-un creditul locativ, unde rata dobanzii este fixa si coboara pana la 4,5% sau 6% pe an (in functie de tarif).

In aceasta etapa, efortul financiar al clientului scade semnificativ.

Pentru a simula conditiile de derulare ale acestui produs, Conso.ro va pune la dispozitie un calculator dedicat pentru creditul anticipat.

Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

Expira RCA-ul?

Compara ofertele si cumpara asigurarea direct pe Conso

ALTE GHIDURI DE INTERES


Sistemul de economisire-creditare

Contractele de economisire-creditare permit finantarea tuturor lucrarilor care au ca destinatie finala spatiul locativ. Acest sistem sustine eforturile populatiei in ceea ce priveste imbunatatirea conditiilor de locuit iar statul sprijina acordand anual celor ce economisesc o suma de bani, denumita prima de stat. Etapa de economisire, prima de stat

Ai nevoie de un credit?

ALTE ARTICOLE


Ce sanse sunt sa creasca dobanzile la depozite?
Ce sanse sunt sa creasca dobanzile la depozite?

Comparatia cu rata inflatiei cand vine vorba de asteptarile privind dobanzile la termen in lei nu este atat de relevanta cand avem un raport intre depozite si credite supraunitar, bancile fiind sufocate de bani in prezent.

30 Iunie 2021 | Economisire-Creditare

Raiffeisen BpL devine Aedificium Banca pentru Locuinte

Raiffeisen Banca pentru Locuinte si-a schimbat denumirea in Aedificium Banca pentru Locuinte, dupa ce Raiffeisen Bank a devenit actionarul principal.

24 Octombrie 2019 | Economisire-Creditare

O noua lege clarifica modul de acordare al primei de stat

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea care aduce clarificari in privinta functionarii sistemului de economisire-creditare in domeniul locativ (bauspar). Actul normativ va debloca sistemul in sensul ca vor putea fi atrasi noi clienti de catre bancile care activeaza pe aceasta piata.

11 Iulie 2018 | Economisire-Creditare

Sistemul Bauspar, deblocat pentru noi clienti! Ce se intampla cu cei vechi?

Bancile de locuinte din Romania vor putea relua, in curand, atragerea de noi clienti, dupa o pauza de circa doi ani si jumatate. Noua lege privind sistemul de economisire creditare (Bauspar) a fost aprobata de Parlament pe 13 iunie. Principala modificare este ca beneficiarii primei de stat trebuie sa demonstreze utilizarea banilor in scop locativ.

29 Iunie 2018 | Economisire-Creditare

Mai multe articole

Inapoi sus