La ce comisioane trebuie sa fiu atent?

Principalul cost al unui cont curent este comisionul de administrare. Acesta este perceput chiar si in atunci cand nu exista activitate pe acel cont (plati, incasari, retrageri, etc.).

In unele cazuri, conturile inactive pe o perioada de timp sunt considerate conturi dormante si trec pe o alta schema de tarifare. In anumite situatii, daca timp de cateva luni contul curent este inactiv, banca il poate inchide. 


Pe langa administrare, majoritatea operatiunilor realizate prin intermediul contului curent au costuri separate. In alegerea unui cont, o atentie deosebita trebuie acordata urmatoarelor operatiuni:

-    incasare: in mod normal, comisionul de incasare trebuie sa fie zero, iar bancile care percep astel de comisioane pot fi usor evitate, deoarece majoritatea institutiilor nu percep astfel de comisioane;

-    depunere numerar: ca si in cazul de mai sus, depunerea de numerar este de cele mai multe ori gratuita, insa daca nu suntem atenti in alegerea banci, putem ajunge sa platim comision pentru aceasta operatiune;

-    plati: comisioanele pentru plati intrabancare ar trebui sa fie mult mai ieftine decat cele pentru plati interbancare, in anumite cazuri fiind chiar scutite de comisioane. Aceste costuri pot fi mult reduse daca utilizam serviciile de internet banking si mobile banking.

-    Retragere de numerar: de regula, comisionul de retragere de numerar de 0,5% din suma depusa, in cazul operatiunilor la ghiseu. Acest cost poate fi evitat utilizand cardul de debit la bancomat.

Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

Expira RCA-ul?

Compara ofertele si cumpara asigurarea direct pe Conso

Ai nevoie de un credit?

Inapoi sus