Cum citesc extrasul de cont?

Extrasul de cont reprezinta detalierea operatiunilor derulate pe contul curent intr-o anumita perioada. De asemenea, extrasul de cont furnizeaza detalii referitoare la:

-    suma disponibila in cont la inceputul lunii, denumita sold initial

-    sumele utilizate din cont in cursul lunii, evidentiate in coloana Debit.
-    Suma incasate in cont in cursul lunii, evidentiate in coloana Credit
-    Suma disponibila in cont la sfarsitul lunii, denumita sold final.

Extrasul este transmis de regula o data pe luna prin posta sau poate fi obtinut la cerere, din unitati. De regula, primirea extrasului prin posta este insotita de plata unui comision, care poate ajunge la valori destul de mari in anumite cazuri.

Daca suma solicitata este ridicata, este mai convenabil sa optam pentru solutia de a solicita la ghiseul bancii extrasul de cont. In majoritatea cazurilor, varianta aceasta nu presupune niciun cost pentru client.

Este recomandat sa verificam in fiecare luna extrasul de cont, pentru a identifica tranzactiile neautorizate si a le raporta bancii. Extrasul este util si pentru a ne evalua situatia financiara, astfel incat sa urmarim atingerea unor obiective financiare (constituirea unui avans pentru un credit ipotecar, economisirea unor sume de bani lunar, etc.).

Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

Expira RCA-ul?

Compara ofertele si cumpara asigurarea direct pe Conso

Ai nevoie de un credit?

ALTE ARTICOLE


Cum sa te feresti de fraude - 12 sfaturi care iti pot salva datele si banii
Cum sa te feresti de fraude - 12 sfaturi care iti pot salva datele si banii

Posibilitatea de a cumpara orice, oricand si oriunde ne ofera multe optiuni dar, in acelasi timp, vine cu multe riscuri la pachet. Mediul online este impanzit cu promotii si oferte care mai de care. Din pacate, nu toate sunt reale.

4 Ianuarie 2022 | Articol sponsorizat

Cat costa sa primesti si sa trimiti bani in/din contul curent in lei?
Cat costa sa primesti si sa trimiti bani in/din contul curent in lei?

Bancile au inceput sa incurajeze platile online in defavoarea celor prin ghiseu. Sunt banci unde platile si incasarile sunt gratuite, daca exista un venit recurent de cateva sute de lei incasat lunar, dar exista si cazuri in care bancile taxeaza si incasarile in conturi, desi nu au costuri asociate in aceasta situatie.

6 August 2020 | Transferuri de fonduri

Cum poti sa retragi cash cand platesti la POS?
Cum poti sa retragi cash cand platesti la POS?

Benzinariile Rompetrol ofera servicul de cashback clientilor, care pot scoate numerar de la POS-uri in limita a 200 de lei, daca fac in prealabil o plata cu cardul. Rompetrol nu percepe comision, dar bancile partenere ar putea sa o faca.

29 Iunie 2020 | Transferuri de fonduri

Revolutia Revolut incepe sa piarda din atractivitate
Revolutia Revolut incepe sa piarda din atractivitate

Epoca gratuitatilor pare sa fi apus la unul dintre FinTech-urile care au atras foarte multi romani. Din 12 august, Revolut va introduce comisioane la platile cu cardul in alte monede decat leul si va micsora limita de conversie gratuita pentru cei care faceau schimburi valutare.

16 Iunie 2020 | Transferuri de fonduri

Mai multe articole

Inapoi sus