Ce operatiuni pot face cu contul curent?

Cel mai des, clientii utilizeaza contul bancar pentru a face depuneri sau retrageri de numerar la ghiseu si pentru a-si incasa venitul prin banca.

Contul bancar poate aduce insa foarte multe avantaje in zona platilor. Cu totii avem de platit, luna de luna, facturi de utilitati. De cele mai multe ori, clientii isi prezinta factura la ghiseu si apoi depun suma de plata la casierie. In acest fel, banii sunt depusi direct in contul bancar al furnizorului de utilitati.


Contul bancar permite insa o solutie mai mult facila: in loc sa retragem numerar, pentru alege o plata electronica, caz in care banca se ocupa ca suma respectiva sa ajunga din contul propriu in contul beneficiarului.

Una din limitarile contului bancar este ca toate aceste operatiuni se pot face doar la ghiseu, in cadrul programului de lucru al bancii cu publicul. In plus, si comisioanele percepute de banci in acest caz sunt de regula mai mari.

Inconvenientul este depasit daca activam unul din canalele electronice pe care banca le ofera, pentru a avea acces oricand la banii din cont. Cardul bancar, internet banking, mobile banking si call center – sunt principalele optiuni in acest sens.

Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

Expira RCA-ul?

Compara ofertele si cumpara asigurarea direct pe Conso

Ai nevoie de un credit?

Inapoi sus