Ce operatiuni pot face cu contul curent?

Cel mai des, clientii utilizeaza contul bancar pentru a face depuneri sau retrageri de numerar la ghiseu si pentru a-si incasa venitul prin banca.

Contul bancar poate aduce insa foarte multe avantaje in zona platilor. Cu totii avem de platit, luna de luna, facturi de utilitati. De cele mai multe ori, clientii isi prezinta factura la ghiseu si apoi depun suma de plata la casierie. In acest fel, banii sunt depusi direct in contul bancar al furnizorului de utilitati.


Contul bancar permite insa o solutie mai mult facila: in loc sa retragem numerar, pentru alege o plata electronica, caz in care banca se ocupa ca suma respectiva sa ajunga din contul propriu in contul beneficiarului.

Una din limitarile contului bancar este ca toate aceste operatiuni se pot face doar la ghiseu, in cadrul programului de lucru al bancii cu publicul. In plus, si comisioanele percepute de banci in acest caz sunt de regula mai mari.

Inconvenientul este depasit daca activam unul din canalele electronice pe care banca le ofera, pentru a avea acces oricand la banii din cont. Cardul bancar, internet banking, mobile banking si call center – sunt principalele optiuni in acest sens.

Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

Expira RCA-ul?

Compara ofertele si cumpara asigurarea direct pe Conso

Ai nevoie de un credit?

ALTE ARTICOLE


Cum sa te feresti de fraude - 12 sfaturi care iti pot salva datele si banii
Cum sa te feresti de fraude - 12 sfaturi care iti pot salva datele si banii

Posibilitatea de a cumpara orice, oricand si oriunde ne ofera multe optiuni dar, in acelasi timp, vine cu multe riscuri la pachet. Mediul online este impanzit cu promotii si oferte care mai de care. Din pacate, nu toate sunt reale.

4 Ianuarie 2022 | Articol sponsorizat

Cat costa sa primesti si sa trimiti bani in/din contul curent in lei?
Cat costa sa primesti si sa trimiti bani in/din contul curent in lei?

Bancile au inceput sa incurajeze platile online in defavoarea celor prin ghiseu. Sunt banci unde platile si incasarile sunt gratuite, daca exista un venit recurent de cateva sute de lei incasat lunar, dar exista si cazuri in care bancile taxeaza si incasarile in conturi, desi nu au costuri asociate in aceasta situatie.

6 August 2020 | Transferuri de fonduri

Cum poti sa retragi cash cand platesti la POS?
Cum poti sa retragi cash cand platesti la POS?

Benzinariile Rompetrol ofera servicul de cashback clientilor, care pot scoate numerar de la POS-uri in limita a 200 de lei, daca fac in prealabil o plata cu cardul. Rompetrol nu percepe comision, dar bancile partenere ar putea sa o faca.

29 Iunie 2020 | Transferuri de fonduri

Revolutia Revolut incepe sa piarda din atractivitate
Revolutia Revolut incepe sa piarda din atractivitate

Epoca gratuitatilor pare sa fi apus la unul dintre FinTech-urile care au atras foarte multi romani. Din 12 august, Revolut va introduce comisioane la platile cu cardul in alte monede decat leul si va micsora limita de conversie gratuita pentru cei care faceau schimburi valutare.

16 Iunie 2020 | Transferuri de fonduri

Mai multe articole

Inapoi sus