Folosim cookies pentru a face website-ul mai usor de utilizat, in conformitate cu Noul Regulament al Uniunii Europene cu privire la Protectia Datelor Personale (GDPR). Citeste Politica de Confidentialitate.

De ce am nevoie de un cont bancar?

Contul bancar sau contul curent, asa cum mai este denumit, este produsul de baza oferit de banci. Rolul sau principal este de a permite clientilor sa efcetueze plati si incasari, sa depuna si sa retraga in orice moment banii din banca.

Deoarece banii pot fi utilizati oricand, ratele dobanzilor pe care bancile le platesc pentru disponibilitatile din contul curent sunt foarte mici (sub 1% pe an), iar in unele cazuri, chiar deloc.

Un alt motiv pentru deschiderea unui cont curent este ca permite clientilor accesul la toate celelalte servicii financiare oferite de banca. Deschiderea unui cont bancar este obligatorie in toate cazurile: pentru a beneficia de un card bancar, pentru a constitui un depozit sau pentru a obtine un credit.

Prin urmare, daca beneficiezi de un produs bancar, in mod sigur, esti titlularul unui cont curent.

Cel mai frecvent, persoanele isi deschid un cont bancar pentru a obtine un card de debit:

-    La angajare, pentru incasarea salariului;
-    La pensionare, pentru incasarea pensiei prin banca;
-    In timpul studiilor, pentru incasarea bursei.

Deschiderea unui cont bancar, poate fi justificata uneori prin necesitatea efectuarii unor operatiuni mai putin frecvente, cum ar fi incasarea sau transferarea unor sume in strainatate (prin deschiderea unui cont in valuta), realizarea de schimburi valutare mai avantajoase (prin deschiderea mai multor conturi in monede diferite la aceeasi banca).

Ai nevoie de un credit?

ALTE GHIDURI DE INTERES