De ce am nevoie de un cont bancar?

Contul bancar sau contul curent, asa cum mai este denumit, este produsul de baza oferit de banci. Rolul sau principal este de a permite clientilor sa efcetueze plati si incasari, sa depuna si sa retraga in orice moment banii din banca.

Deoarece banii pot fi utilizati oricand, ratele dobanzilor pe care bancile le platesc pentru disponibilitatile din contul curent sunt foarte mici (sub 1% pe an), iar in unele cazuri, chiar deloc.


Un alt motiv pentru deschiderea unui cont curent este ca permite clientilor accesul la toate celelalte servicii financiare oferite de banca. Deschiderea unui cont bancar este obligatorie in toate cazurile: pentru a beneficia de un card bancar, pentru a constitui un depozit sau pentru a obtine un credit.

Prin urmare, daca beneficiezi de un produs bancar, in mod sigur, esti titlularul unui cont curent.

Cel mai frecvent, persoanele isi deschid un cont bancar pentru a obtine un card de debit:

-    La angajare, pentru incasarea salariului;
-    La pensionare, pentru incasarea pensiei prin banca;
-    In timpul studiilor, pentru incasarea bursei.

Deschiderea unui cont bancar, poate fi justificata uneori prin necesitatea efectuarii unor operatiuni mai putin frecvente, cum ar fi incasarea sau transferarea unor sume in strainatate (prin deschiderea unui cont in valuta), realizarea de schimburi valutare mai avantajoase (prin deschiderea mai multor conturi in monede diferite la aceeasi banca).

Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

Expira RCA-ul?

Compara ofertele si cumpara asigurarea direct pe Conso

Ai nevoie de un credit?

ALTE ARTICOLE


Cum sa te feresti de fraude - 12 sfaturi care iti pot salva datele si banii
Cum sa te feresti de fraude - 12 sfaturi care iti pot salva datele si banii

Posibilitatea de a cumpara orice, oricand si oriunde ne ofera multe optiuni dar, in acelasi timp, vine cu multe riscuri la pachet. Mediul online este impanzit cu promotii si oferte care mai de care. Din pacate, nu toate sunt reale.

4 Ianuarie 2022 | Articol sponsorizat

Cat costa sa primesti si sa trimiti bani in/din contul curent in lei?
Cat costa sa primesti si sa trimiti bani in/din contul curent in lei?

Bancile au inceput sa incurajeze platile online in defavoarea celor prin ghiseu. Sunt banci unde platile si incasarile sunt gratuite, daca exista un venit recurent de cateva sute de lei incasat lunar, dar exista si cazuri in care bancile taxeaza si incasarile in conturi, desi nu au costuri asociate in aceasta situatie.

6 August 2020 | Transferuri de fonduri

Cum poti sa retragi cash cand platesti la POS?
Cum poti sa retragi cash cand platesti la POS?

Benzinariile Rompetrol ofera servicul de cashback clientilor, care pot scoate numerar de la POS-uri in limita a 200 de lei, daca fac in prealabil o plata cu cardul. Rompetrol nu percepe comision, dar bancile partenere ar putea sa o faca.

29 Iunie 2020 | Transferuri de fonduri

Revolutia Revolut incepe sa piarda din atractivitate
Revolutia Revolut incepe sa piarda din atractivitate

Epoca gratuitatilor pare sa fi apus la unul dintre FinTech-urile care au atras foarte multi romani. Din 12 august, Revolut va introduce comisioane la platile cu cardul in alte monede decat leul si va micsora limita de conversie gratuita pentru cei care faceau schimburi valutare.

16 Iunie 2020 | Transferuri de fonduri

Mai multe articole

Inapoi sus