Ce tipuri de asigurari sunt incluse?

Cardurile premium dispun de asigurari preferentiale, care acopera si sotul sau sotia si copiii. In acest caz, este important de verificat care este suma asigurata, deoarece nivelul sau limiteaza indemnizatia maxima care poate fi incasata. 

Printre asigurarile incluse, de regula, se numara cea pentru accidentele petrecute pe parcursul deplasarilor externe. E bine de stiut ca atunci cand calatoriti in strainatate cu masina proprie sau inchiriata, asigurarea este valabila uneori din momentul in care s-a achitat cu cardul combustibilul pentru prima oara in afara granitelor. 

De asemenea, cardurile includ asigurari medicale si de spitalizare, ca urmare a unui accident produs in timpul calatoriei in strainatate. In plus, asigurarile pot acoperi pierderea sau intarzierea bagajelor, intarzierea cursei aeriene, pierderea legaturii aeriene sau anularea calatoriei in situatii de urgenta – cum ar fi in caz de imbolnavire, accident, prejudiciu grav care afecteaza locuinta sau sediul firmei.  

Unele carduri ofera si asigurare de raspundere civila pentru sume de cateva sute de mii de euro, in cazul vatamarii corporale sau daunelor materiale produse unei terte persoane pe parcursul calatoriei.  

De exemplu, in cazul in care clientul inchiriaza un autoturism si foloseste un card MasterCard Gold pentru a achita, beneficiaza de o asigurare de pana la 50.000 de USD pe o perioada de maximum 15 zile calendaristice cu exceptia inchirierii de vehicule exotice, si cu conditia sa fi renuntat la asigurarea standard oferita de compania de inchirieri auto. 

Totodata, achizitionarea oricarui bun prin intermediul unui card MasterCard Gold aduce o garantie impotriva furtului sau deteriorarii timp de 90 de zile (cu unele mici exceptii, cum ar fi furturile din autoturisme sau incidentele acoperite de alte polite de asigurare). Valoarea maxima ce va fi rambursata este de maximum 1.000 de USD. In cazul producerii unui incident, clientul trebuie sa apeleze numarul de telefon inscris pe vocher-ul de asigurare, primit o data cu cardul, si sa prezinte societatii de asigurare evenimetul petrecut, astfel incat aceasta sa poata lua masurile necesare. 

Pentru ca asigurarile sa fie activate este obligatoriu ca biletele de calatorie sa fie achitate cu cardul.

Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

Expira RCA-ul?

Compara ofertele si cumpara asigurarea direct pe Conso

ALTE GHIDURI DE INTERES


Carduri de credit

Cardul de credit reprezinta un imprumut aflat permanent la dispozitia clientului. Limita de credit este calculata pe baza unei proceduri numita scoring. In general, limita maxima de credit poate ajunge pana la 5.000 euro sau echivalentul in moneda nationala. Cum se calculeaza scoringul, diferentele dintre carduri de debit si carduri de credit, peri

Carduri de debit

Cu ajutorul unui card de debit poti avea acces oricand la banii propii din contul de la banca. Cardul de debit are insa de oferit mai mult decat retragerea de numerar. Cea mai importanta functie a sa este plata cumparaturilor la comercianti. Pentru tranzactiile efectuate in Romania nu se plateste nici un comision. Ce servicii suplimentare ofera car

Carduri cu cip

Cardul cu cip este un card bancar - de credit sau de debit - care are incorporat un microcip. Acesta a fost conceput pentru a conferi tranzactiilor cu carduri mai multa siguranta si rapiditate. Cat de sigure sunt cardurile cu cip, ce tehnologie are in spate si cum schimba cipul modul in care se plateste cu cardul in Ghidul Carduri cu cip.

Cumparaturi online cu cardul

Inainte sa faceti cumparaturi online trebuie sa va asigurati ca aveti cardul activat pentru utilizare online. Dupa activarea cardului, este recomandata inrolarea cardurilor in sistemul 3D Secure. Ponturi pentru cumparaturi sigure si toate informatiile despre carduri acceptate pentru cumparaturi, tranzactii online si inrolarea cardului in Ghidul Cum

Vacanta cu cardul in strainatate

Atunci cand mergem in vacanta este recomandat sa nu plecam cu toti banii de care avem nevoie in portofel. Cardurile bancare ne protejeaza mai bine banii. Cardul de credit este recomandat cu prioritate, pentru ca ofera o serie de beneficii suplimentare. Totul despre tipul de card potrivit in vacanta, ce comisioane apar la tranzactiile din afara tari

Ai nevoie de un credit?

ALTE ARTICOLE


Cinci lucruri importante despre cardurile virtuale
Cinci lucruri importante despre cardurile virtuale

La aproape doua luni de la lansarea cardurilor virtuale in portofoliul ING Bank Romania, peste 16.000 de persoane le-au emis in Home’Bank si au inceput sa le utilizeze, un sfert chiar inainte ca acestea sa fie anuntate in mod oficial.

8 Noiembrie 2021 | Articol sponsorizat

De ce depasesc cardurile de credit depozitele in  preferintele romanilor?
De ce depasesc cardurile de credit depozitele in preferintele romanilor?

Scaderea dobanzilor bancare la termen a avut si efecte mai putin anticipate, precum reevaluarea economisirii cash, dupa cum reiese dintr-un studiu realizat de Unlock Market Research la cererea BCR.

30 Septembrie 2021 | Carduri (carduri + ebanking)

Poate inlocui cardul de credit imprumutul de nevoi personale?
Poate inlocui cardul de credit imprumutul de nevoi personale?

Cresterea limitei de credit, a perioadelor de gratie si parghia ratelor fara dobanda a trezit speranta ca acest produs ar fi varianta mai ieftina, fara costuri aproape, a creditelor de nevoi personale. Exista insa si riscuri.

9 Septembrie 2021 | Carduri (carduri + ebanking)

De ce am opta pentru un card virtual?
De ce am opta pentru un card virtual?

Cardurile virtuale vin cu avantajul taxelor de emitere si livrare zero, conectarii facile cu dispozitivele mobile de plata, dar si cu unele limitari pe partea de retrageri.

24 August 2021 | Carduri (carduri + ebanking)

Mai multe articole

Inapoi sus