Care sunt tipurile de carduri premium?

Aproape toate cardurile premium oferite in Romania sunt de tip Gold. Spre deosebire de un card obisnuit, acesta este adaptat la cerintele persoanelor care calatoresc mult in strainatate. Posesorii cardurilor Gold au acces la servicii in regim de urgenta care sunt disponibile 24 de ore din 24, 7 zile pe saptamana.   

Principalele beneficii oferite constau in asistenta de calatorie, asistenta medicala, legala si personala. In plus, clientii primesc automat un set de asigurari utile atunci cand calatoresc in strainatate: asigurare de accident, pentru cheltuieli medicale si de spitalizare sau de pierdere a bagajelor ori a cursei aeriene. In plus, aceste carduri beneficiaza de asistenta de urgenta pentru inlocuirea cardului pierdut sau furat si pentru eliberarea de numerar, un serviciu de localizare a celor mai apropiate ATM-uri si transferul convorbirilor telefonice catre banca emitenta. 

Exista, de asemenea, si carduri de debit Gold. Aceste tipuri de carduri sunt acceptate in tara si in strainate la comercianti si pot avea sau nu descoperit de cont (overdraft). Pentru ca fac parte din categoria premium, cardurile de debit Gold pun la dispozitia posesorilor o serie de servicii de asistenta si asigurari pe care le pot utiliza atunci cand calatoresc in strainatate. 

Urmatoarea treapta in ierarhia cardurilor premium este Platinum. Acestea includ toate facilitatile pe care le ofera cardurile Gold, la care se adauga o serie de servicii de lux. Astfel, clientii care detin carduri Platinum beneficiaza de reduceri importante in marile lanturi hoteliere si la companiile care inchiriaza masini, au acces in cluburi private, terenuri de golf, saloane VIP din aeroporturi si multe alte servicii de elita. 

Varful gamei premium il reprezinta cardurile super-premium. MasterCard le numeste World Signia, Visa – Infinite, iar American Express – Black Card. Nici unul nu este inca disponibil in Romania. Acest card este destinat clientilor care calatoresc peste tot in lume, cheltuiesc foarte mult si doresc sa se bucure de cele mai bune servicii de asigurare si asistenta. Posesorii cardului au acces la servicii personalizate de lux in materie de calatorii, cumparaturi, restaurante si petrecerea timpului liber.  

De exemplu, cardul MasterCard World Signia este oferit numai clientilor ce fac parte din segmentul de super-top al bancilor (1% din baza de posesori de carduri ai bancilor). Ca o garantie a atentiei de care se bucura acestia, numele lor este gravat cu aur pe card. Inima Programului MasterCard World Signia o reprezinta Centrul de Asistenta World Signia, unde posesorii cardurilor au acces la servicii de „concierge” 24 de ore din 24, 365 de zile pe an. Centrul rezolva toate cererile venite din partea posesorilor de carduri, de la rezervari la cele mai luxoase hoteluri, la organizarea de petreceri extravagante sau asistenta in situatii de urgenta.

Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

Expira RCA-ul?

Compara ofertele si cumpara asigurarea direct pe Conso

ALTE GHIDURI DE INTERES


Carduri de credit

Cardul de credit reprezinta un imprumut aflat permanent la dispozitia clientului. Limita de credit este calculata pe baza unei proceduri numita scoring. In general, limita maxima de credit poate ajunge pana la 5.000 euro sau echivalentul in moneda nationala. Cum se calculeaza scoringul, diferentele dintre carduri de debit si carduri de credit, peri

Carduri de debit

Cu ajutorul unui card de debit poti avea acces oricand la banii propii din contul de la banca. Cardul de debit are insa de oferit mai mult decat retragerea de numerar. Cea mai importanta functie a sa este plata cumparaturilor la comercianti. Pentru tranzactiile efectuate in Romania nu se plateste nici un comision. Ce servicii suplimentare ofera car

Carduri cu cip

Cardul cu cip este un card bancar - de credit sau de debit - care are incorporat un microcip. Acesta a fost conceput pentru a conferi tranzactiilor cu carduri mai multa siguranta si rapiditate. Cat de sigure sunt cardurile cu cip, ce tehnologie are in spate si cum schimba cipul modul in care se plateste cu cardul in Ghidul Carduri cu cip.

Cumparaturi online cu cardul

Inainte sa faceti cumparaturi online trebuie sa va asigurati ca aveti cardul activat pentru utilizare online. Dupa activarea cardului, este recomandata inrolarea cardurilor in sistemul 3D Secure. Ponturi pentru cumparaturi sigure si toate informatiile despre carduri acceptate pentru cumparaturi, tranzactii online si inrolarea cardului in Ghidul Cum

Vacanta cu cardul in strainatate

Atunci cand mergem in vacanta este recomandat sa nu plecam cu toti banii de care avem nevoie in portofel. Cardurile bancare ne protejeaza mai bine banii. Cardul de credit este recomandat cu prioritate, pentru ca ofera o serie de beneficii suplimentare. Totul despre tipul de card potrivit in vacanta, ce comisioane apar la tranzactiile din afara tari

Ai nevoie de un credit?

ALTE ARTICOLE


Cinci lucruri importante despre cardurile virtuale
Cinci lucruri importante despre cardurile virtuale

La aproape doua luni de la lansarea cardurilor virtuale in portofoliul ING Bank Romania, peste 16.000 de persoane le-au emis in Home’Bank si au inceput sa le utilizeze, un sfert chiar inainte ca acestea sa fie anuntate in mod oficial.

8 Noiembrie 2021 | Articol sponsorizat

De ce depasesc cardurile de credit depozitele in  preferintele romanilor?
De ce depasesc cardurile de credit depozitele in preferintele romanilor?

Scaderea dobanzilor bancare la termen a avut si efecte mai putin anticipate, precum reevaluarea economisirii cash, dupa cum reiese dintr-un studiu realizat de Unlock Market Research la cererea BCR.

30 Septembrie 2021 | Carduri (carduri + ebanking)

Poate inlocui cardul de credit imprumutul de nevoi personale?
Poate inlocui cardul de credit imprumutul de nevoi personale?

Cresterea limitei de credit, a perioadelor de gratie si parghia ratelor fara dobanda a trezit speranta ca acest produs ar fi varianta mai ieftina, fara costuri aproape, a creditelor de nevoi personale. Exista insa si riscuri.

9 Septembrie 2021 | Carduri (carduri + ebanking)

De ce am opta pentru un card virtual?
De ce am opta pentru un card virtual?

Cardurile virtuale vin cu avantajul taxelor de emitere si livrare zero, conectarii facile cu dispozitivele mobile de plata, dar si cu unele limitari pe partea de retrageri.

24 August 2021 | Carduri (carduri + ebanking)

Mai multe articole

Inapoi sus