Card de credit? De ce? Am deja unul de debit...

Cele doua mari tipuri de carduri sunt net diferite. Fiecare are avantaje specifice in functie de profilul utilizatorului. Aspectul important care le uneste, este menirea lor de instrumente de plata. Sa nu uitam, ca in Romania comisionul aplicat platilor prin card la comercianti este de 0%.

Diferentele intre cele doua tipuri de carduri sunt insa majore. Cardurile de debit sunt in general folosite ca un mijloc de incasare a salariilor. Alimentarea este efectuata de catre angajatori. Alimentarea cardurilor de debit cu anumite sume de bani este totusi oricand posibila la orice agentie sau sucursala a emitentului de card.

Overdraftul este una dintre facilitatile oferite de majoritatea bancilor pentru cardurile de debit. Asa-numitul descoperit de cont reprezinta un multiplu strict legat de veniturile salariale incasate pe cardul respectiv. Acesta variaza intre de regula intre 1 si 3 salarii, dar poate ajunge si pana la 6 salarii. Acordarea overdraftului este insa uneori conditionata de o garantie expresa din partea angajatorului.

Cardurile de credit nu au nici o legatura cu acceptul angajatorului. Limitele de credit sunt obtinute exclusiv pe baza analizei bonitatii solicitantului acestora. Un avantaj important al cardurilor de credit il reprezinta posibilitatea de rambursare a sumei utilizate intr-o perioada mai indelungata.

Asadar, doar o parte relativ mica din suma cheltuita trebuie restituita lunar (de regula, intre 3% si 10%).

Perioada de gratie este un aspect cheie in cazul cardurilor de credit. Rambursarea integii sume datorate intr-un anumit termen de la emiterea extrasului de cont, inseamna ca nu se va plati nici un leu dobanda!

Prin urmare, detinerea ambelor tipuri de carduri de catre un client nu reprezinta o extravaganta, ci dimpotriva, aduce avantaje suplimentare.

Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

Expira RCA-ul?

Compara ofertele si cumpara asigurarea direct pe Conso

ALTE GHIDURI DE INTERES


Carduri de debit

Cu ajutorul unui card de debit poti avea acces oricand la banii propii din contul de la banca. Cardul de debit are insa de oferit mai mult decat retragerea de numerar. Cea mai importanta functie a sa este plata cumparaturilor la comercianti. Pentru tranzactiile efectuate in Romania nu se plateste nici un comision. Ce servicii suplimentare ofera car

Carduri premium

Cardurile premium reprezinta o categorie privilegiata de instrumente de plata, care sunt acordate clientilor cu venituri ridicate. Limita de credit este mult mai mare si poate ajunge pana la 100.000 euro, fata de numai 5.000 euro, cat ofera in general cardurile de credit standard. Cui se adreseaza cardurile premium, care sunt tipurile de carduri, c

Carduri cu cip

Cardul cu cip este un card bancar - de credit sau de debit - care are incorporat un microcip. Acesta a fost conceput pentru a conferi tranzactiilor cu carduri mai multa siguranta si rapiditate. Cat de sigure sunt cardurile cu cip, ce tehnologie are in spate si cum schimba cipul modul in care se plateste cu cardul in Ghidul Carduri cu cip.

Cumparaturi online cu cardul

Inainte sa faceti cumparaturi online trebuie sa va asigurati ca aveti cardul activat pentru utilizare online. Dupa activarea cardului, este recomandata inrolarea cardurilor in sistemul 3D Secure. Ponturi pentru cumparaturi sigure si toate informatiile despre carduri acceptate pentru cumparaturi, tranzactii online si inrolarea cardului in Ghidul Cum

Vacanta cu cardul in strainatate

Atunci cand mergem in vacanta este recomandat sa nu plecam cu toti banii de care avem nevoie in portofel. Cardurile bancare ne protejeaza mai bine banii. Cardul de credit este recomandat cu prioritate, pentru ca ofera o serie de beneficii suplimentare. Totul despre tipul de card potrivit in vacanta, ce comisioane apar la tranzactiile din afara tari

Ai nevoie de un credit?

ALTE ARTICOLE


De ce depasesc cardurile de credit depozitele in  preferintele romanilor?
De ce depasesc cardurile de credit depozitele in preferintele romanilor?

Scaderea dobanzilor bancare la termen a avut si efecte mai putin anticipate, precum reevaluarea economisirii cash, dupa cum reiese dintr-un studiu realizat de Unlock Market Research la cererea BCR.

30 Septembrie 2021 | Carduri (carduri + ebanking)

Poate inlocui cardul de credit imprumutul de nevoi personale?
Poate inlocui cardul de credit imprumutul de nevoi personale?

Cresterea limitei de credit, a perioadelor de gratie si parghia ratelor fara dobanda a trezit speranta ca acest produs ar fi varianta mai ieftina, fara costuri aproape, a creditelor de nevoi personale. Exista insa si riscuri.

9 Septembrie 2021 | Carduri (carduri + ebanking)

De ce am opta pentru un card virtual?
De ce am opta pentru un card virtual?

Cardurile virtuale vin cu avantajul taxelor de emitere si livrare zero, conectarii facile cu dispozitivele mobile de plata, dar si cu unele limitari pe partea de retrageri.

24 August 2021 | Carduri (carduri + ebanking)

Fraudele informatice sunt foarte greu de recuperat dupa autentificarea pagubitului
Fraudele informatice sunt foarte greu de recuperat dupa autentificarea pagubitului

Tentativele de inselare a celor care posteaza anunturi pe platformele de vanzare-cumparare prolifereaza, in ciuda introducerii recente a elementelor suplimentare de siguranta la trazactiile online.

17 Iunie 2021 | Carduri (carduri + ebanking)

Mai multe articole

Inapoi sus