Ce limite de despagubire au politele RCA?

Fiecare asigurator isi stabileste anumite limite maxime ale despagubirilor pe care le acorda pentru diferite daune provocate de soferul autoturismului, asigurat printr-o polita RCA.
 
Comisia de Supraveghere a Asigurarilor impune insa, anumite praguri minime pentru suma asigurata, care se regula sunt adoptate de aproape toate companiile.
 

In 2012, valoarea maxima a despagubirilor in caz de accident este:

  • 1 milion euro pentru pagube materiale
  • 5 milioane euro pentru vatamari corporale.
Limita maxima de despagubire se transforma in lei, la cursul BNR din ziua producerii accidentului.
 
Asiguratorii acorda despagubiri, in cazul in care evenimentul s-a produs pe perioada de valabilitate a politei, pentru urmatoarele prejudicii:
  • Vatamari corporale sau deces, inclusiv pentru prejudicii fara caracter patrimonial
  • Pagube materiale
  • Pagube ce rezulta din lipsa de folosinta a vehiculului avariat
  • Cheltuieli de judecata efectuate de catre persoana prejudiciata.
Despagubirea se acorda indiferent de locul unde s-a produs accidentul – pe drumuri publice, drumuri care nu erau deschise circulatiei bunurilor, in incinte sau alte locuri – atat in timpul deplasarii, cat si in timpul stationarii vehiculului.

Ai nevoie de un credit?

ALTE GHIDURI DE INTERES


Asigurari de viata

O asigurare de viata este o modalitate de a ne proteja financiar, pe noi sau familia noastra, in cazul producerii unor riscuri specifice, in schimbul platii unei prime de asigurare. Care sunt riscurile acoperite, cine are nevoie de o asigurare de viata, avantaje si exceptii in Ghidul complet Asigurari de viata.

Asigurarea obligatorie de locuinta

Asigurarea obligatorie de locuinta trebuie incheiata de toti propietarii de locuinte din Romania, atat din mediul urban cat si rural. Obiectivul urmarit de stat a fost despagubirea propietarilor impotriva daunelor provocate de calamitati naturale. Ce imobile nu se pot asigura, cat costa si care sunt riscurile acoperite si altele in Ghidul Asigurare

Inapoi sus