Ce inseamna bonus-malus?

Sistemul de bonus-malus se aplica in cazul politelor RCA de la 1 ianuarie 2010. Acesta stabileste un set de reduceri si majorari ale primelor platite de asigurati, in functie de daunele produse in anul anterior.

Soferii vor fi penalizati atunci cand produc un accident prin plata unei prime RCA mai mari la reinnoire, in timp ce soferii fara niciun incident pe sosele vor fi rasplatiti cu reduceri. Atat penalizarile precum si bonusurile sunt stabilite ca procent aplicat grilei de tarife standard, practicate de societatea de asigurare.

Penalizarea maxima duce la dublarea pretului stabilit in grila asiguratorului, in timp ce reducerea maxima este de 50% din tarif.

Accidentele vor fi luate in considerare indiferent daca s-a intocmit un proces verbal sau incidentul s-a rezolvat prin intermediul constatului amiabil.

Calculator RCA: Bonus-malus

Ai nevoie de un credit?

ALTE GHIDURI DE INTERES


Asigurari de viata

O asigurare de viata este o modalitate de a ne proteja financiar, pe noi sau familia noastra, in cazul producerii unor riscuri specifice, in schimbul platii unei prime de asigurare. Care sunt riscurile acoperite, cine are nevoie de o asigurare de viata, avantaje si exceptii in Ghidul complet Asigurari de viata.

Asigurarea obligatorie de locuinta

Asigurarea obligatorie de locuinta trebuie incheiata de toti propietarii de locuinte din Romania, atat din mediul urban cat si rural. Obiectivul urmarit de stat a fost despagubirea propietarilor impotriva daunelor provocate de calamitati naturale. Ce imobile nu se pot asigura, cat costa si care sunt riscurile acoperite si altele in Ghidul Asigurare

Inapoi sus