Ce este polita RCA?

Polita de asigurare pentru raspundere civila auto (RCA) este obligatorie pentru posesorii de autoturisme. Prin intermediul ei, se acorda despagubiri pentru prejudiciile produse prin accidente, din culpa soferului care a condus autovehiculul.

In momentul incheierii unei asigurari RCA, clientul trebuie sa primeasca:

  • Polita de asigurare
  • Formularul "Constatare amiabila de accident"
  • Chitanta, atunci cand plata se efectueaza in numerar.

Asigurarea obligatorie RCA se poate incheia pentru o perioada cuprinsa intre 1 luna si 12 luni pentru autoturismele inmatriculate in Romania.

Polita de asigurare intra in vigoare:

  • Din ziua urmatoare celei in care expira valabilitatea politei anterioare, pentru asiguratii care incheie o asigurare cel mai tarziu in ultima zi de valabilitate a acesteia;
  • Din ziua urmatoare celei in care s-a incheiat documentul, pentru persoanele care nu aveau o asigurare RCA valabila la momentul incheierii asigurarii;
  • Din momentul eliberarii contractului de asigurare, dar nu mai devreme de data intrarii in vigoare a autorizatiei provizorii de circulatie sau a inmatricularii/ inregistrarii vehiculului.
 
Raspunderea asiguratorului inceteaza la ora 24,00 a ultimei zi de valabilitate a politei. In cazul in care in perioada de valabilitate a politei, intervin modificari fata de datele inscrise, asiguratul este obligat sa informeze societatea de asigurare cu privire la acestea.

Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

Expira RCA-ul?

Compara ofertele si cumpara asigurarea direct pe Conso

Ai nevoie de un credit?