Cum functioneaza componenta de investitii?

Asigurarile de viata cu componenta investitionala unit linked ofera un plan de economii flexibil, adaptat la apetenta pentru risc a clientului. Pe langa componenta investitionala, aceasta asigurare are si o componenta de protectie.

In cazul asigurarii unit linked, in general, exista trei tipuri de fonduri unit linked cu diferite grade de risc: cu grad scazut de risc, cu grad mediu, cu grad ridicat de risc, in functie de ponderea actiunilor si obligatiunilor in portofoliu.

La incheierea asigurarii unit-linked, clientul opteaza pentru programul investitional care i se potriveste cel mai bine, in functie de profilul sau financiar dar si psihologic – apetenta pentru risc.

Ce suma voi incasa din investitii?

Asigurarile de viata cu o componenta investitionala ofera clientilor posibilitatea ca la sfarsitul contractului sa intre in posesia unei sume de bani. Nivelul acesteia depinde atat de nivelul primelor de asigurare platite, cat si de randamentul cu care banii au fost investiti de specialistii societatii de asigurare.

Riscul investitiei apartine in totalitate asiguratului, iar beneficiile obtinute din investitii depind de performanta fondurilor de investitie create si puse la dispozitie de asigurator.

Pe parcursul derularii contractului, clientul poate suplimenta primele de asigurare platite si poate modifica frecventa platilor.

Cei care doresc mai multa siguranta si dispun de sume mai mari de bani pot alege asigurarile index-linked care garanteaza un randament minim al capitalului investit.

Acest tip de asigurare are trei componente:
  • componenta de protectie (suma garantata in caz de deces)
  • componenta investitionala (care garanteaza la scadenta returnarea sumei investite plus randamentul minim garantat)
  • componenta investitionala legata de valoarea de piata a cosului de indici, care poate aduce venituri suplimentare peste cele garantate.

In cazul asigurarilor index-linked, prima de asigurare este platita intr-o singura transa, la semnarea contractului.

Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

Expira RCA-ul?

Compara ofertele si cumpara asigurarea direct pe Conso

ALTE GHIDURI DE INTERES


Asigurarea obligatorie de locuinta

Asigurarea obligatorie de locuinta trebuie incheiata de toti propietarii de locuinte din Romania, atat din mediul urban cat si rural. Obiectivul urmarit de stat a fost despagubirea propietarilor impotriva daunelor provocate de calamitati naturale. Ce imobile nu se pot asigura, cat costa si care sunt riscurile acoperite si altele in Ghidul Asigurare

Ai nevoie de un credit?

Inapoi sus