Cum functioneaza componenta de investitii?

Asigurarile de viata cu componenta investitionala unit linked ofera un plan de economii flexibil, adaptat la apetenta pentru risc a clientului. Pe langa componenta investitionala, aceasta asigurare are si o componenta de protectie.

In cazul asigurarii unit linked, in general, exista trei tipuri de fonduri unit linked cu diferite grade de risc: cu grad scazut de risc, cu grad mediu, cu grad ridicat de risc, in functie de ponderea actiunilor si obligatiunilor in portofoliu.

La incheierea asigurarii unit-linked, clientul opteaza pentru programul investitional care i se potriveste cel mai bine, in functie de profilul sau financiar dar si psihologic – apetenta pentru risc.

Ce suma voi incasa din investitii?

Asigurarile de viata cu o componenta investitionala ofera clientilor posibilitatea ca la sfarsitul contractului sa intre in posesia unei sume de bani. Nivelul acesteia depinde atat de nivelul primelor de asigurare platite, cat si de randamentul cu care banii au fost investiti de specialistii societatii de asigurare.

Riscul investitiei apartine in totalitate asiguratului, iar beneficiile obtinute din investitii depind de performanta fondurilor de investitie create si puse la dispozitie de asigurator.

Pe parcursul derularii contractului, clientul poate suplimenta primele de asigurare platite si poate modifica frecventa platilor.

Cei care doresc mai multa siguranta si dispun de sume mai mari de bani pot alege asigurarile index-linked care garanteaza un randament minim al capitalului investit.

Acest tip de asigurare are trei componente:
  • componenta de protectie (suma garantata in caz de deces)
  • componenta investitionala (care garanteaza la scadenta returnarea sumei investite plus randamentul minim garantat)
  • componenta investitionala legata de valoarea de piata a cosului de indici, care poate aduce venituri suplimentare peste cele garantate.

In cazul asigurarilor index-linked, prima de asigurare este platita intr-o singura transa, la semnarea contractului.

Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

Expira RCA-ul?

Compara ofertele si cumpara asigurarea direct pe Conso

ALTE GHIDURI DE INTERES


Asigurari RCA

Polita de asigurare pentru raspundere civila auto (RCA) este obligatorie pentru posesorii de autoturisme. Prin intermediul ei, se acorda despagubiri pentru prejudiciile produse prin accidente, din culpa soferului care a condus autovehiculul. Totul despre RCA, limite de despagubire, valoarea despagubirilor, ce faci in caz de accident, bonus-malus si

Ai nevoie de un credit?

ALTE ARTICOLE


Asigurarile facultative de locuinta vin cu “meserias” la pachet
Asigurarile facultative de locuinta vin cu “meserias” la pachet

Companiile de asigurari au inteles ca in aceasta perioada gasirea unui profesionist pentru lucrari urgente in locuinta nu e tocmai usoara si asigura asistenta tehnica la domiciliu, in limitele unei anumite sume, in cazul producerii evenimentelor asigurate.

19 Mai 2021 | Asigurari

Pandemia n-a pus bete in roate vanzarii de polite RCA
Pandemia n-a pus bete in roate vanzarii de polite RCA

In primele 9 luni ale anului, piata RCA a fost caracterizata de o crestere cu 4% a valorii primelor brute subscrise, in vreme ce prima medie anualizata a scazut cu aproximativ 1% fata de trimestrul al treilea din 2019.

23 Decembrie 2020 | Asigurari

SAL-Fin, o alternativa reala pentru soferii nemultumiti de despagubirile RCA
SAL-Fin, o alternativa reala pentru soferii nemultumiti de despagubirile RCA

Entitatea de Solutionare Alternativa a Litigiilor in Domeniul Financiar Non-bancar (SAL-Fin), organism creat în interiorul ASF, poate aduce pe aceeasi lungime de unda pretentiile pagubitiilor RCA cu oferta asiguratorilor.

17 Decembrie 2020 | Asigurari

Asigurarea de raspundere civila nu e doar pentru masini
Asigurarea de raspundere civila nu e doar pentru masini

Companiile de asigurari ofera asigurari de raspundere civila pentru persoane fizice in cazul unor daune produse tertilor, fie ca acestia sunt chiriasi, proprietari, pietoni loviti de biciclisti etc, in ideea ca un simplu “pardon, scuzati” poate fi de multe ori insuficient.

7 Decembrie 2020 | Asigurari

Mai multe articole

Inapoi sus