Ce este polita RCA?

Polita de asigurare pentru raspundere civila auto (RCA) este obligatorie pentru posesorii de autoturisme. Prin intermediul ei, se acorda despagubiri pentru prejudiciile produse prin accidente, din culpa soferului care a condus autovehiculul.

Pentru a putea circula cu masina, ai nevoie de RCA. Asigurarea RCA este obligatorie pentru orice vehicul, cu sau fara propulsie proprie, destinat deplasarii pe uscat, inclusiv remorci, pentru care exista obligatia legala de inmatriculare sau inregistrare. 

Exceptie fac bicicletele si vehiculele cu tractiune animala. De asemenea, vehiculele pe sine sunt exceptate, mai putin tramvaiele, care trebuie sa aiba RCA.

Scopul asigurarii RCA este sa acopere prejudiciile generate in cazul in care esti vinovat de producerea unui accident. Daunele suferite de propriul autoturism nu sunt acoperite de polita RCA. Aceste riscuri sunt acoperite de asigurarea facultativa Casco, care acopera costurile avariilor in cazul in care tu esti cel care a cauzat accidentul.

Cand pot repara masina pe RCA?

Iti poti repara masina cu ajutorul politei RCA, doar daca vinovat de producerea accidentului este un alt sofer. In acest caz, asigurarea RCA a soferului vinovat iti va permite sa acoperi costurile reparatiei prorpriului autoturism.

Asigurarea RCA este valabila pe teritoriul Romaniei, precum si pe teritorilul statelor din Spatiul Economic European. Unele polite RCA acopere inclusiv state din Europa de Sud-Est, care nu sunt inca membre ale UE.

Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

Expira RCA-ul?

Compara ofertele si cumpara asigurarea direct pe Conso

Ai nevoie de un credit?

Inapoi sus