Mai am nevoie de o asigurare facultativa?

Avand in vedere ca polita obligatorie acopera daune produse numai ca urmare a unor dezastre naturale, acest lucru presupune ca locuintele raman expuse la o serie de alte riscuri, cum ar fi incendii, explozii, furt, caderea accidentala a unor corpuri sau avarierea instalatiilor electrice, electronice si electrocasnice.

Mai mult, daca inundatia provine de la un vecin sau de la o teava sparta din propriul apartament, aceaste pagube nu pot fi despagubite prin aceasta polita.


In plus, trebuie stiut ca asigurarea include numai despagubirea constructiei, nu si bunurile aflate in interiorul acesteia.

Iar in cazul producerii unuia dintre cele 3 riscuri acoperite de polita obligatorie, despagubirile s-ar putea sa nu acopere valoarea totala a pagubelor. Suma asigurata este 20.000 euro, iar valoarea despagubirilor nu va depasi acest prag.

Pentru a beneficia de o suma asigurata mai mare, dar si de acoperirea unor riscuri mai extinse este necesara incheierea unei polite de asigurare facultative. In cazul celor 3 riscuri asigurate prin polita obligatorie, asigurarea facultativa va include o fransiza de 20.000 euro (respectiv 10.000 euro, in functie de tipul constructiei), astfel ca cele doua asigurari nu se suprapun, ci sunt complementare.

Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

Expira RCA-ul?

Compara ofertele si cumpara asigurarea direct pe Conso

Ai nevoie de un credit?

Inapoi sus