Cum se acorda despagubiri?


In cazul producerii unei daune provenite de la riscurile acoperite prin polita obligatorie, despagubirea este platita de catre PAID.

Clientii trebuie sa anunte societatea de asigurare la care a platit prima asupra pagubei produse in cel mai scurt timp posibil. Aceasta urmeaza a face un bilant asupra pagubelor produse, urmand a transmite catre PAID toate datele necesare in vederea platii despagubirii, dar si o propunere de suma ce urmeaza a fi platita.

Sumele sunt platite in decurs de 10-15 zile de la data aprobarii de catre PAID a propunerii de despagubire facute de societatea de asigurare.

Despagubirea maxima ce se poate acorda este de 20.000 euro pentru constructiile de tip A si de 10.000 euro pentru cele de tip B, chiar daca valoarea pagubelor depaseste aceste praguri.

Ai nevoie de un credit?

ALTE GHIDURI DE INTERES


Asigurari RCA

Polita de asigurare pentru raspundere civila auto (RCA) este obligatorie pentru posesorii de autoturisme. Prin intermediul ei, se acorda despagubiri pentru prejudiciile produse prin accidente, din culpa soferului care a condus autovehiculul. Totul despre RCA, limite de despagubire, valoarea despagubirilor, ce faci in caz de accident, bonus-malus si

Asigurari de viata

O asigurare de viata este o modalitate de a ne proteja financiar, pe noi sau familia noastra, in cazul producerii unor riscuri specifice, in schimbul platii unei prime de asigurare. Care sunt riscurile acoperite, cine are nevoie de o asigurare de viata, avantaje si exceptii in Ghidul complet Asigurari de viata.

Inapoi sus