Cat costa asigurarea?

Polita se poate incheia la 20 de societati de asigurare: ABC Asigurari, Allianz Tiriac, AsiMed, Asirom, AsitoKapital, CarpaticaAsig, CertAsig, City Insurance, Credit EuropeAsigurari, Euroins,Eurolife ERB, EximAsig, Fata Asigurari, Garanta, Generali,Ghotaer,Grawe, Groupama, Omniasig si Uniqa.

In general, polita se poate incheia fie la sediul asiguratorului, fie la domiciliul clientilor. Unele societati au inceput sa ofere si posibilitatea emiterii online a acesteia, polita putand fi incheiata pe site-urile companiilor.

Tariful perceput de asiguratori este stabilit prin lege si se ridica la:

  • 20 euro pe an in cazul locuintelor de tip A (cele cu o structura de rezistenta din beton armat, metal ori lemn sau cu pereti exteriori din piatra, caramida arsa sau din orice alta materiale rezultate in urma unui tratament termic sau chimic);
  • 10 euro pe an pentru cele de tip B (cele cu pereti exteriori din caramida nearsa sau din orice alte materiale nesupuse unui tratament termic sau chimic).

Primele de asigurare se platesc integral. Plata nu se poate efectua in euro, ci numai in echivalent lei, la cursul de schimb BNR valabil in momentul platii. La reinnoire, daca plata primei se face anticipat, polita se prelungeste in mod automat.

Trebuie stiut ca nu este obligatoriu ca polita sa fie incheiata personal de catre proprietar, ci de catre orice persoana, documentele necesare fiind:
  • cartea de identitate a celui care incheie asigurarea;
  • actul de proprietate al locuintei, sau dupa caz certificatul de mostenitor sau de succesiune.

Ai nevoie de un credit?

ALTE GHIDURI DE INTERES


Asigurari RCA

Polita de asigurare pentru raspundere civila auto (RCA) este obligatorie pentru posesorii de autoturisme. Prin intermediul ei, se acorda despagubiri pentru prejudiciile produse prin accidente, din culpa soferului care a condus autovehiculul. Totul despre RCA, limite de despagubire, valoarea despagubirilor, ce faci in caz de accident, bonus-malus si

Asigurari de viata

O asigurare de viata este o modalitate de a ne proteja financiar, pe noi sau familia noastra, in cazul producerii unor riscuri specifice, in schimbul platii unei prime de asigurare. Care sunt riscurile acoperite, cine are nevoie de o asigurare de viata, avantaje si exceptii in Ghidul complet Asigurari de viata.

Inapoi sus