Cat costa asigurarea?

Polita se poate incheia la 20 de societati de asigurare: ABC Asigurari, Allianz Tiriac, AsiMed, Asirom, AsitoKapital, CarpaticaAsig, CertAsig, City Insurance, Credit EuropeAsigurari, Euroins,Eurolife ERB, EximAsig, Fata Asigurari, Garanta, Generali,Ghotaer,Grawe, Groupama, Omniasig si Uniqa.

In general, polita se poate incheia fie la sediul asiguratorului, fie la domiciliul clientilor. Unele societati au inceput sa ofere si posibilitatea emiterii online a acesteia, polita putand fi incheiata pe site-urile companiilor.


Tariful perceput de asiguratori este stabilit prin lege si se ridica la:
  • 20 euro pe an in cazul locuintelor de tip A (cele cu o structura de rezistenta din beton armat, metal ori lemn sau cu pereti exteriori din piatra, caramida arsa sau din orice alta materiale rezultate in urma unui tratament termic sau chimic);
  • 10 euro pe an pentru cele de tip B (cele cu pereti exteriori din caramida nearsa sau din orice alte materiale nesupuse unui tratament termic sau chimic).

Primele de asigurare se platesc integral. Plata nu se poate efectua in euro, ci numai in echivalent lei, la cursul de schimb BNR valabil in momentul platii. La reinnoire, daca plata primei se face anticipat, polita se prelungeste in mod automat.

Trebuie stiut ca nu este obligatoriu ca polita sa fie incheiata personal de catre proprietar, ci de catre orice persoana, documentele necesare fiind:
  • cartea de identitate a celui care incheie asigurarea;
  • actul de proprietate al locuintei, sau dupa caz certificatul de mostenitor sau de succesiune.

Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

Expira RCA-ul?

Compara ofertele si cumpara asigurarea direct pe Conso

Ai nevoie de un credit?

Inapoi sus