Am cumparat o casa. Cand trebuie sa inchei asigurarea?


In cazul in care o persoana cumpara o locuinta care este deja protejata printr-o asigurare obligatorie, nu trebuie sa incheie una noua.

Noul proprietar trebuie insa sa verifice daca exista o astfel de polita valabila, in acest caz trebuind sa anunte asiguratorul emitent pentru a actualiza datele politei, in termen de 30 zile lucratoare de la autentificarea actului de proprietate.

In situatia in care acest termen este depasit, polita este anulata, iar noul proprietar nu mai are dreptul la despagubiri in baza acelei asigurari.

Ai nevoie de un credit?

ALTE GHIDURI DE INTERES


Asigurari RCA

Polita de asigurare pentru raspundere civila auto (RCA) este obligatorie pentru posesorii de autoturisme. Prin intermediul ei, se acorda despagubiri pentru prejudiciile produse prin accidente, din culpa soferului care a condus autovehiculul. Totul despre RCA, limite de despagubire, valoarea despagubirilor, ce faci in caz de accident, bonus-malus si

Asigurari de viata

O asigurare de viata este o modalitate de a ne proteja financiar, pe noi sau familia noastra, in cazul producerii unor riscuri specifice, in schimbul platii unei prime de asigurare. Care sunt riscurile acoperite, cine are nevoie de o asigurare de viata, avantaje si exceptii in Ghidul complet Asigurari de viata.

Inapoi sus