Economisire Creditare

GHIDURI


Sistemul de economisire-creditare

Contractele de economisire-creditare permit finantarea tuturor lucrarilor care au ca destinatie finala spatiul locativ. Acest sistem sustine eforturile populatiei in ceea ce priveste imbunatatirea conditiilor de locuit iar statul sprijina acordand anual celor ce economisesc o suma de bani, denumita prima de stat. Etapa de economisire, prima de stat

Credit anticipat

Daca vrei sa iti renovezi apartamentul sau sa incepi imediat constructia unei case si nu poti astepta o perioada lunga ca sa economisesti bani, dar nici nu vrei sa renunti la avantajele contractelor de economisire-creditare, solutia este un credit anticipat. Cum se obtine creditul anticipat, ce avantaje are si cum se ramburseaza in Ghidul complet C

CALCULATOARE


Economisire Creditare

Vezi cum te ajuta prima de stat ca sa cumperi o locuinta

Noutati Economisire Creditare


Raiffeisen BpL devine Aedificium Banca pentru Locuinte

Raiffeisen Banca pentru Locuinte si-a schimbat denumirea in Aedificium Banca pentru Locuinte, dupa ce Raiffeisen Bank a devenit actionarul principal.

24 Octombrie 2019 | Economisire-Creditare

O noua lege clarifica modul de acordare al primei de stat

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea care aduce clarificari in privinta functionarii sistemului de economisire-creditare in domeniul locativ (bauspar). Actul normativ va debloca sistemul in sensul ca vor putea fi atrasi noi clienti de catre bancile care activeaza pe aceasta piata.

11 Iulie 2018 | Economisire-Creditare

Sistemul Bauspar, deblocat pentru noi clienti! Ce se intampla cu cei vechi?

Bancile de locuinte din Romania vor putea relua, in curand, atragerea de noi clienti, dupa o pauza de circa doi ani si jumatate. Noua lege privind sistemul de economisire creditare (Bauspar) a fost aprobata de Parlament pe 13 iunie. Principala modificare este ca beneficiarii primei de stat trebuie sa demonstreze utilizarea banilor in scop locativ.

29 Iunie 2018 | Economisire-Creditare

Clarificari importante pentru sistemul de economisire-creditare

Sistemul de economisire-creditare pentru domeniul locativ se apropie de iesirea din impas. Comisia de specialitate din Camera Deputatilor a adoptat cateva amendamente esentiale in acest sens. Printre ele se numara si faptul ca cei care retrag economiile dupa 5 ani nu trebuie sa justifice utilizarea lor in scop locativ pentru a primi prima de stat.

23 Noiembrie 2017 | Economisire-Creditare

Mai multe articole

VOCEA CLIENTULUI: Economisire Creditare


BCR Banca pentru Locuinte - Economisire-Creditare

angela-viorica bunica ()

Buna ziua! Am si eu un contract de economisire-creditare cu BCR Banca pentru Locuinte care expira in 2020. As dori sa ma alatur grupului de WhatsApp pentru a afla ce se poate face in aceasta situatie, 0723175335.

Citeste mai mult
Buna ziua! Am si eu un contract de economisire-creditare cu BCR Banca pentru Locuinte care expira in 2020. As dori sa ma alatur grupului de WhatsApp pentru a afla ce se poate face in aceasta situatie, 0723175335.

BCR Banca pentru Locuinte - Economisire-Creditare

Florin stanescu ()

Cu cca o saptamana in urma am reziliat contractul de economisire-creditare pe care l-am incheiat cu BCR Banca pentru Locuinte in 2011 (dupa ce mi-am indeplinit obligatiile contractuale de virare in cont in timp de 5 ani a echivalentului sumei de 5000

Citeste mai mult
Cu cca o saptamana in urma am reziliat contractul de economisire-creditare pe care l-am incheiat cu BCR Banca pentru Locuinte in 2011 (dupa ce mi-am indeplinit obligatiile contractuale de virare in cont in timp de 5 ani a echivalentului sumei de 5000 de euro), Am constatat ca mi s-a restituit o suma mai mica decit cea din extrasul de cont,cu echivalentul primelor de stat incasate de BCR. Consider ca este un abuz flagrant si o incalcare a conditiilor contractuale de catre BCR intrucat CGC prevede la Cap 3. pct 3 :"Clientul va beneficia anual de Prima de Stat, f?r? a fi necesar? justificarea utiliz?rii în scop locativ a sumei economisite, cu conditia ca durata contractului de economisire-creditare sa fie de cel putin 5 ani, ?i este obligatoriu ca înainte de expirarea termenului minim de economisire de 5 ani s? nu se fi efectuat, la solicitarea clientului, restituiri totale sau par?iale din sumele economisite". Sunt de acord sa ma alatur grupului constituit pentru o actiune in justitie tel 0723382788

Mai multe opinii


Inapoi sus