Economisire-creditare: Ce vechime va primi noul contract dupa conexare?


Intrebare:

Conexarea contractelor:
Ce vechime va primi noul contract dupa conexarea mai multor contracte. Va primi vechimea celui mai nou contract, vechimea cea mai mica....?

In discutiile purtate cu mai multi angajati ai bancilor pentru locuinte, o parte spuneau astfel: conform legii, dupa conexare se va atribui noului contract vechimea cea mai mare a unuia dintre contractele conexate, asa cum scrie in lege. Am cautat in legea 541/2002 dar nu gasesc asa ceva. Unde scrie in lege sau in normative ceva legat de vechimea primita dupa conexare?

Beceme Marius, Iasi

Data de incheiere a noului contract de economisire-creditare rezultate prin conexarea mai multor contracte difera in functie de fiecare banca pentru locuinte in parte.

In cazul BCR Banca Pentru Locuinte, data de inceput a contractului rezultat va fi data de incheiere a celui mai recent contract, potrivit reprezentantilor bancii. Aceasta se regaseste in prevederile Conditiilor Generale ale Contractelor de Economisire-Creditare ale BCR BpL cap. 12 punctul 5.

Capitolul 12. Modificarea contractului de economisire-creditare pentru domeniul locativ: divizarea, conexarea contractelor, reducerea sau majorarea sumei contractate, schimbarea tipului de contract si a variantei de contract

( 5)   In cazul unei conexari, sumele contractate si soldurile economisite in cadrul mai multor contracte vor fi cumulate intr-un singur contract. Daca aceste contracte s-au incheiat pentru tipuri diferite de contracte si variante de contracte.  contractul de tip ECONOMII va trebui modificat inainte de conexare prin trecerea la contractul de tip LOCUINTA, conform alineatului 2. Data de inceput a contractului conexat este considerata data de incheiere a contractului cel mai recent


                                                                                                                                                                                          Pe de alta parte, in cazul Raiffeisen Banca pentru Locuinte, data intrarii in vigoare a contractului de economisire-creditare rezultat este cea mai veche data dintre cele doua date de inceput ale contractelor care se conexeaza, cu scopul avantajarii clientului. Aceasta prevedere se regaseste in reglementarile interne ale bancii, potrivit reprezentantilor acesteia.


Distribuie articolul
ALTE ARTICOLE - Economisire-Creditare


Ce sanse sunt sa creasca dobanzile la depozite?
Ce sanse sunt sa creasca dobanzile la depozite?

Comparatia cu rata inflatiei cand vine vorba de asteptarile privind dobanzile la termen in lei nu este atat de relevanta cand avem un raport intre depozite si credite supraunitar, bancile fiind sufocate de bani in prezent.

30 Iunie 2021 | Economisire-Creditare

Raiffeisen BpL devine Aedificium Banca pentru Locuinte

Raiffeisen Banca pentru Locuinte si-a schimbat denumirea in Aedificium Banca pentru Locuinte, dupa ce Raiffeisen Bank a devenit actionarul principal.

24 Octombrie 2019 | Economisire-Creditare

O noua lege clarifica modul de acordare al primei de stat

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea care aduce clarificari in privinta functionarii sistemului de economisire-creditare in domeniul locativ (bauspar). Actul normativ va debloca sistemul in sensul ca vor putea fi atrasi noi clienti de catre bancile care activeaza pe aceasta piata.

11 Iulie 2018 | Economisire-Creditare

Sistemul Bauspar, deblocat pentru noi clienti! Ce se intampla cu cei vechi?

Bancile de locuinte din Romania vor putea relua, in curand, atragerea de noi clienti, dupa o pauza de circa doi ani si jumatate. Noua lege privind sistemul de economisire creditare (Bauspar) a fost aprobata de Parlament pe 13 iunie. Principala modificare este ca beneficiarii primei de stat trebuie sa demonstreze utilizarea banilor in scop locativ.

29 Iunie 2018 | Economisire-Creditare

Inapoi sus