Economisire-creditare: Pot lua credit chiar daca nu am primit prima de la stat?


Intrebare:

Este o conditie necesara acordarea primei de la stat pentru a primi creditul? Mentionez ca am economisit lunar timp de 18 luni mai mult decat rata minima de economosire si ma apropii de 50% din suma contractata. Trebuie sa astept prima de la stat pentru a primi creditul? Cat timp dureaza pana se aproba creditul?

Sandu Andrei, Brasov

Nu este o conditie necesara virarea primei pentru acordarea creditului.

Pentru a primi creditul  cu dobanda fixa de  4,5% sau 6% trebuie indeplinite cumulativ urmatoarele conditii:
•    economisirea a 40%- 50% din valoarea contractului (suma contractata) in functie de produsul contractat
•     perioada minima de economisire de 18 luni conform legii
•    atingerea unui punctaj de minim 80 (cifra de evaluare)- acest moment reprezinta maturitatea contractului de economisire-creditare ( denumit repartizarea contractului)

Dupa indeplinirea acestor conditii, banca instiinteaza clientul referitor la indeplinirea conditiilor de solicitare a creditului cu dobanda de  4,5% sau 6%, iar  clientul poate solicita creditul.

Dar daca clientul doreste contractarea imediata a unui credit pentru nevoile sale locative si nu doreste sa astepte finalizarea perioadei de economisire avem si solutii de finantare imediata, ce presupun conditii diferite. Pentru mai multe informatii va invitam in oricare agentie Raiffeisen Bank sau la partenerul Consultanta Financiara Germana.


Distribuie articolul
ALTE ARTICOLE - Economisire-Creditare


Ce sanse sunt sa creasca dobanzile la depozite?
Ce sanse sunt sa creasca dobanzile la depozite?

Comparatia cu rata inflatiei cand vine vorba de asteptarile privind dobanzile la termen in lei nu este atat de relevanta cand avem un raport intre depozite si credite supraunitar, bancile fiind sufocate de bani in prezent.

30 Iunie 2021 | Economisire-Creditare

Raiffeisen BpL devine Aedificium Banca pentru Locuinte

Raiffeisen Banca pentru Locuinte si-a schimbat denumirea in Aedificium Banca pentru Locuinte, dupa ce Raiffeisen Bank a devenit actionarul principal.

24 Octombrie 2019 | Economisire-Creditare

O noua lege clarifica modul de acordare al primei de stat

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea care aduce clarificari in privinta functionarii sistemului de economisire-creditare in domeniul locativ (bauspar). Actul normativ va debloca sistemul in sensul ca vor putea fi atrasi noi clienti de catre bancile care activeaza pe aceasta piata.

11 Iulie 2018 | Economisire-Creditare

Sistemul Bauspar, deblocat pentru noi clienti! Ce se intampla cu cei vechi?

Bancile de locuinte din Romania vor putea relua, in curand, atragerea de noi clienti, dupa o pauza de circa doi ani si jumatate. Noua lege privind sistemul de economisire creditare (Bauspar) a fost aprobata de Parlament pe 13 iunie. Principala modificare este ca beneficiarii primei de stat trebuie sa demonstreze utilizarea banilor in scop locativ.

29 Iunie 2018 | Economisire-Creditare

Inapoi sus