Economisire-creditare: mai primesc prima de la stat daca obtin creditul inainte de termen?


Intrebare:

Daca in termen de 18 luni economisesc suma de 40% stipulata in contractul de economisire -creditare cu derulare pe 5 ani, mai pot primi prima de la stat daca solicit repartizarea creditului dupa 18 luni?

Stanescu Alexandru, Zalau

Prima de stat se acorda doar pentru depunerile efectuate de client pe parcursul fazei de economisire a contractului.

Daca in anul in care contractul a fost repartizat, clientul a efectuat depuneri (pana la data repartizarii), atunci in anul urmator acesta va beneficia de prima de stat, chiar daca la data cand se va primi prima de stat, clientul este beneficiarul creditului in domeniul locativ.

Pe perioada de creditare clientul nu mai economiseste, prin urmare nu mai poate beneficia de prima de la stat.


Distribuie articolul
ALTE ARTICOLE - Economisire-Creditare


Ce sanse sunt sa creasca dobanzile la depozite?
Ce sanse sunt sa creasca dobanzile la depozite?

Comparatia cu rata inflatiei cand vine vorba de asteptarile privind dobanzile la termen in lei nu este atat de relevanta cand avem un raport intre depozite si credite supraunitar, bancile fiind sufocate de bani in prezent.

30 Iunie 2021 | Economisire-Creditare

Raiffeisen BpL devine Aedificium Banca pentru Locuinte

Raiffeisen Banca pentru Locuinte si-a schimbat denumirea in Aedificium Banca pentru Locuinte, dupa ce Raiffeisen Bank a devenit actionarul principal.

24 Octombrie 2019 | Economisire-Creditare

O noua lege clarifica modul de acordare al primei de stat

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea care aduce clarificari in privinta functionarii sistemului de economisire-creditare in domeniul locativ (bauspar). Actul normativ va debloca sistemul in sensul ca vor putea fi atrasi noi clienti de catre bancile care activeaza pe aceasta piata.

11 Iulie 2018 | Economisire-Creditare

Sistemul Bauspar, deblocat pentru noi clienti! Ce se intampla cu cei vechi?

Bancile de locuinte din Romania vor putea relua, in curand, atragerea de noi clienti, dupa o pauza de circa doi ani si jumatate. Noua lege privind sistemul de economisire creditare (Bauspar) a fost aprobata de Parlament pe 13 iunie. Principala modificare este ca beneficiarii primei de stat trebuie sa demonstreze utilizarea banilor in scop locativ.

29 Iunie 2018 | Economisire-Creditare

Inapoi sus