Economisire-creditare: in ce conditii se acorda un credit anticipat?


Intrebare:

Intr-un contract de economisire-creditare in valoare de 50.000 ron, incheiat pe 5 ani, partea mea este de 25.000 ron si partea bancii este de 25.000 ron (50%-50%). Care este suma minima pe care eu trebuie sa o depun pentru a beneficia de un credit anticipat in cadrul acestui contract?

Lichi Claudiu, Bacau

Un client care incheie cu BCR Banca pentru Locuinte un contract de economisire-creditare de tip Economii Plus pentru o suma contractata in valoare de 50.000 lei, prin care se angajeaza sa economiseasca intr-o perioada de 5 ani 50% din suma contractata, respectiv 25.000 lei, are dreptul ca, dupa incheierea perioadei de economisire si indeplinirea conditiilor de repartizare a contractului de economisire-creditare sa solicite creditul pentru domeniul locativ in valoare de 50% din suma contractata, respectiv 25.000 lei, cu dobanda fixa de 6%p.a.

In cazul in care clientul doreste o finantare mai rapida de 5 ani, poate solicita creditul anticipat in valoare de maxim suma contractata,
in cazul de fata 50.000 lei. Creditul anticipat este un credit de “tip punte” care se  acorda pana la indeplinirea conditiilor de acordare a creditului pentru domeniul locativ.

Exceptand ultima rata de plata, pe perioada creditului anticipat obligatia lunara de plata include doar dobanda si comisioanele aferente. Principalul, respectiv valoarea creditului anticipat, se va rambursa integral printr-o singura rata, la scadenta, respectiv la data de repartizare a contractului de economisire-creditare si acordare a creditului pentru domeniul locativ. Diferenta se va acoperi din soldul acumulat in contul de economisire.

Conditii de acordare :

a)      suma contractata de minim 15.000 lei.

b)      sold economisit: minim echivalentul a 12 de rate lunare regulate de economisire (aproximativ 9.3% din suma contractata).

c)      vechimea contractului de economisire-creditare

·         minim 12 de luni calendaristice (1 an) de la data incheierii contractului de economisire-creditare - pentru creditele anticipate care se acorda fara garantii ipotecare;

·         minim 3 de luni calendaristice de la data incheierii contractului de economisire-creditare - pentru creditele anticipate care se acorda cu garantii ipotecare;

d)      indeplinesc conditiile de eligibilitate solicitate de banca;


Distribuie articolul
ALTE ARTICOLE - Economisire-Creditare


Ce sanse sunt sa creasca dobanzile la depozite?
Ce sanse sunt sa creasca dobanzile la depozite?

Comparatia cu rata inflatiei cand vine vorba de asteptarile privind dobanzile la termen in lei nu este atat de relevanta cand avem un raport intre depozite si credite supraunitar, bancile fiind sufocate de bani in prezent.

30 Iunie 2021 | Economisire-Creditare

Raiffeisen BpL devine Aedificium Banca pentru Locuinte

Raiffeisen Banca pentru Locuinte si-a schimbat denumirea in Aedificium Banca pentru Locuinte, dupa ce Raiffeisen Bank a devenit actionarul principal.

24 Octombrie 2019 | Economisire-Creditare

O noua lege clarifica modul de acordare al primei de stat

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea care aduce clarificari in privinta functionarii sistemului de economisire-creditare in domeniul locativ (bauspar). Actul normativ va debloca sistemul in sensul ca vor putea fi atrasi noi clienti de catre bancile care activeaza pe aceasta piata.

11 Iulie 2018 | Economisire-Creditare

Sistemul Bauspar, deblocat pentru noi clienti! Ce se intampla cu cei vechi?

Bancile de locuinte din Romania vor putea relua, in curand, atragerea de noi clienti, dupa o pauza de circa doi ani si jumatate. Noua lege privind sistemul de economisire creditare (Bauspar) a fost aprobata de Parlament pe 13 iunie. Principala modificare este ca beneficiarii primei de stat trebuie sa demonstreze utilizarea banilor in scop locativ.

29 Iunie 2018 | Economisire-Creditare

Inapoi sus