Cum se poate rezilia un contract de economisire-creditare?


Intrebare:

Buna ziua . Pot rezilia contractul Bcr BpL daca l-am deschis de 8 luni si am nevoie de bani ? Daca da , in ce conditii si in cat timp ? Mi-ar fi necesar destul de urgent . Multumesc anticipat.

Salagean Andrei, Bistrita

In cazul in care clientul solicita rezilierea contractului inainte de expirarea perioadei minime de economisire de 5 ani de la incheierea contractului, acesta poate opta intre:

1. rezilierea standard - cu restituirea soldului economisit dupa 3 luni de la data receptionarii de catre BCR BpL a cererii de reziliere, operatiune pentru care nu se percepe comision de reziliere

2. rezilierea imediata -  cu eliberarea soldului economisit imediat dupa receptionarea de catre BCR BpL a cererii de reziliere, cu perceperea unui comision de reziliere in valoare de 1% din suma contractata.

Conform Conditiilor Generale ale Contractelor de Economisire-Creditare, comisionul de deschidere perceput la incheierea contractului, nu se restituie in cazul in care contractul este reziliat.

Conform prevederilor legale in vigoare, in cazul rezilierii contractului inainte de 5 ani si daca clientul nu se incadreaza intr-una din situatiile de exceptie ce prevad mentinerea primei de stat de catre client (deces sot/sotie, somaj, incapacitate totala de munca), prima de stat se restituie la ministerul de resort.


Distribuie articolul
ALTE ARTICOLE - Economisire-Creditare


Raiffeisen BpL devine Aedificium Banca pentru Locuinte

Raiffeisen Banca pentru Locuinte si-a schimbat denumirea in Aedificium Banca pentru Locuinte, dupa ce Raiffeisen Bank a devenit actionarul principal.

24 Octombrie 2019 | Economisire-Creditare

O noua lege clarifica modul de acordare al primei de stat

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea care aduce clarificari in privinta functionarii sistemului de economisire-creditare in domeniul locativ (bauspar). Actul normativ va debloca sistemul in sensul ca vor putea fi atrasi noi clienti de catre bancile care activeaza pe aceasta piata.

11 Iulie 2018 | Economisire-Creditare

Sistemul Bauspar, deblocat pentru noi clienti! Ce se intampla cu cei vechi?

Bancile de locuinte din Romania vor putea relua, in curand, atragerea de noi clienti, dupa o pauza de circa doi ani si jumatate. Noua lege privind sistemul de economisire creditare (Bauspar) a fost aprobata de Parlament pe 13 iunie. Principala modificare este ca beneficiarii primei de stat trebuie sa demonstreze utilizarea banilor in scop locativ.

29 Iunie 2018 | Economisire-Creditare

Clarificari importante pentru sistemul de economisire-creditare

Sistemul de economisire-creditare pentru domeniul locativ se apropie de iesirea din impas. Comisia de specialitate din Camera Deputatilor a adoptat cateva amendamente esentiale in acest sens. Printre ele se numara si faptul ca cei care retrag economiile dupa 5 ani nu trebuie sa justifice utilizarea lor in scop locativ pentru a primi prima de stat.

23 Noiembrie 2017 | Economisire-Creditare

Inapoi sus