Cum se poate rezilia un contract de economisire-creditare?


Intrebare:

Buna ziua . Pot rezilia contractul Bcr BpL daca l-am deschis de 8 luni si am nevoie de bani ? Daca da , in ce conditii si in cat timp ? Mi-ar fi necesar destul de urgent . Multumesc anticipat.

Salagean Andrei, Bistrita

In cazul in care clientul solicita rezilierea contractului inainte de expirarea perioadei minime de economisire de 5 ani de la incheierea contractului, acesta poate opta intre:

1. rezilierea standard - cu restituirea soldului economisit dupa 3 luni de la data receptionarii de catre BCR BpL a cererii de reziliere, operatiune pentru care nu se percepe comision de reziliere

2. rezilierea imediata -  cu eliberarea soldului economisit imediat dupa receptionarea de catre BCR BpL a cererii de reziliere, cu perceperea unui comision de reziliere in valoare de 1% din suma contractata.

Conform Conditiilor Generale ale Contractelor de Economisire-Creditare, comisionul de deschidere perceput la incheierea contractului, nu se restituie in cazul in care contractul este reziliat.

Conform prevederilor legale in vigoare, in cazul rezilierii contractului inainte de 5 ani si daca clientul nu se incadreaza intr-una din situatiile de exceptie ce prevad mentinerea primei de stat de catre client (deces sot/sotie, somaj, incapacitate totala de munca), prima de stat se restituie la ministerul de resort.


Distribuie articolul
ALTE ARTICOLE - Economisire-Creditare


Ce sanse sunt sa creasca dobanzile la depozite?
Ce sanse sunt sa creasca dobanzile la depozite?

Comparatia cu rata inflatiei cand vine vorba de asteptarile privind dobanzile la termen in lei nu este atat de relevanta cand avem un raport intre depozite si credite supraunitar, bancile fiind sufocate de bani in prezent.

30 Iunie 2021 | Economisire-Creditare

Raiffeisen BpL devine Aedificium Banca pentru Locuinte

Raiffeisen Banca pentru Locuinte si-a schimbat denumirea in Aedificium Banca pentru Locuinte, dupa ce Raiffeisen Bank a devenit actionarul principal.

24 Octombrie 2019 | Economisire-Creditare

O noua lege clarifica modul de acordare al primei de stat

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea care aduce clarificari in privinta functionarii sistemului de economisire-creditare in domeniul locativ (bauspar). Actul normativ va debloca sistemul in sensul ca vor putea fi atrasi noi clienti de catre bancile care activeaza pe aceasta piata.

11 Iulie 2018 | Economisire-Creditare

Sistemul Bauspar, deblocat pentru noi clienti! Ce se intampla cu cei vechi?

Bancile de locuinte din Romania vor putea relua, in curand, atragerea de noi clienti, dupa o pauza de circa doi ani si jumatate. Noua lege privind sistemul de economisire creditare (Bauspar) a fost aprobata de Parlament pe 13 iunie. Principala modificare este ca beneficiarii primei de stat trebuie sa demonstreze utilizarea banilor in scop locativ.

29 Iunie 2018 | Economisire-Creditare

Inapoi sus