Economisire-creditare: ce inseamna divizarea contractului?


Intrebare:

Ce inseamna divizarea contractului? Am vazut pe site-ul BCR Locuinte ca pe parcursul derularii contractului, acesta se poate diviza. Este in avantajul clientilor?

Prelipcean Camelia, Iasi

Divizarea reprezinta o modificare a contractului de economisire-creditare. Asemenea tuturor modificarilor contractuale, divizarea poate fi efectuata la cererea clientului dar si cu acordul bancii, si numai in faza de economisire a contractului, pana la repartizarea acestuia. 

Dupa divizare, clientul devine titularul a 2 contracte de economisire,  al contractului initial si al unui contract nou care se  deschide ca urmare a divizarii. Divizarea  presupune  impartirea sumei  contractate si a soldului economisit, care  se distribuie pe cele 2 contracte,  conform optiunii clientului (proportional/neproportional).

Motivele pentru care se solicita divizarea: necesitatea de a dispune doar de o parte din suma economisita, fara a rezilia intregul contract, cesionarea unuia dintre contracte ca urmare a divizarii.


Distribuie articolul
ALTE ARTICOLE - Economisire-Creditare


Ce sanse sunt sa creasca dobanzile la depozite?
Ce sanse sunt sa creasca dobanzile la depozite?

Comparatia cu rata inflatiei cand vine vorba de asteptarile privind dobanzile la termen in lei nu este atat de relevanta cand avem un raport intre depozite si credite supraunitar, bancile fiind sufocate de bani in prezent.

30 Iunie 2021 | Economisire-Creditare

Raiffeisen BpL devine Aedificium Banca pentru Locuinte

Raiffeisen Banca pentru Locuinte si-a schimbat denumirea in Aedificium Banca pentru Locuinte, dupa ce Raiffeisen Bank a devenit actionarul principal.

24 Octombrie 2019 | Economisire-Creditare

O noua lege clarifica modul de acordare al primei de stat

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea care aduce clarificari in privinta functionarii sistemului de economisire-creditare in domeniul locativ (bauspar). Actul normativ va debloca sistemul in sensul ca vor putea fi atrasi noi clienti de catre bancile care activeaza pe aceasta piata.

11 Iulie 2018 | Economisire-Creditare

Sistemul Bauspar, deblocat pentru noi clienti! Ce se intampla cu cei vechi?

Bancile de locuinte din Romania vor putea relua, in curand, atragerea de noi clienti, dupa o pauza de circa doi ani si jumatate. Noua lege privind sistemul de economisire creditare (Bauspar) a fost aprobata de Parlament pe 13 iunie. Principala modificare este ca beneficiarii primei de stat trebuie sa demonstreze utilizarea banilor in scop locativ.

29 Iunie 2018 | Economisire-Creditare

Inapoi sus