Economisire-creditare: ce inseamna divizarea contractului?


Intrebare:

Ce inseamna divizarea contractului? Am vazut pe site-ul BCR Locuinte ca pe parcursul derularii contractului, acesta se poate diviza. Este in avantajul clientilor?

Prelipcean Camelia, Iasi

Divizarea reprezinta o modificare a contractului de economisire-creditare. Asemenea tuturor modificarilor contractuale, divizarea poate fi efectuata la cererea clientului dar si cu acordul bancii, si numai in faza de economisire a contractului, pana la repartizarea acestuia. 

Dupa divizare, clientul devine titularul a 2 contracte de economisire,  al contractului initial si al unui contract nou care se  deschide ca urmare a divizarii. Divizarea  presupune  impartirea sumei  contractate si a soldului economisit, care  se distribuie pe cele 2 contracte,  conform optiunii clientului (proportional/neproportional).

Motivele pentru care se solicita divizarea: necesitatea de a dispune doar de o parte din suma economisita, fara a rezilia intregul contract, cesionarea unuia dintre contracte ca urmare a divizarii.


Distribuie articolul
ALTE ARTICOLE - Economisire-Creditare


Raiffeisen BpL devine Aedificium Banca pentru Locuinte

Raiffeisen Banca pentru Locuinte si-a schimbat denumirea in Aedificium Banca pentru Locuinte, dupa ce Raiffeisen Bank a devenit actionarul principal.

24 Octombrie 2019 | Economisire-Creditare

O noua lege clarifica modul de acordare al primei de stat

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea care aduce clarificari in privinta functionarii sistemului de economisire-creditare in domeniul locativ (bauspar). Actul normativ va debloca sistemul in sensul ca vor putea fi atrasi noi clienti de catre bancile care activeaza pe aceasta piata.

11 Iulie 2018 | Economisire-Creditare

Sistemul Bauspar, deblocat pentru noi clienti! Ce se intampla cu cei vechi?

Bancile de locuinte din Romania vor putea relua, in curand, atragerea de noi clienti, dupa o pauza de circa doi ani si jumatate. Noua lege privind sistemul de economisire creditare (Bauspar) a fost aprobata de Parlament pe 13 iunie. Principala modificare este ca beneficiarii primei de stat trebuie sa demonstreze utilizarea banilor in scop locativ.

29 Iunie 2018 | Economisire-Creditare

Clarificari importante pentru sistemul de economisire-creditare

Sistemul de economisire-creditare pentru domeniul locativ se apropie de iesirea din impas. Comisia de specialitate din Camera Deputatilor a adoptat cateva amendamente esentiale in acest sens. Printre ele se numara si faptul ca cei care retrag economiile dupa 5 ani nu trebuie sa justifice utilizarea lor in scop locativ pentru a primi prima de stat.

23 Noiembrie 2017 | Economisire-Creditare

Inapoi sus