Economisire-creditare: Cand poate fi anulata o cerere de deschidere contract?


Intrebare:

Am fost la Banca sa imi scot un extras de cont la un depozit la termen si functionara de la BCR m-a convins sa fac un contract de economisire -creditare la “Banca pt. locuinte" si am semnat  “cererea mea pentru incheierea unui contract de economisire - creditare " pe data de 30-11-2011, cu promisiunea functionarei de a ma chema dupa citeva zile sa semnez lichidarea depozitului la termen pe care il aveam si sa semnez noul contract la “BCR banca ptr locuinte ".
Pe 2-12-2011 m-am prezentat la Banca sa anunt ca nu mai vreau sa fac niciun contract la “Banca pt locuinte" si functionara mi-a spus ca ei au desfiintat depozitul meu la termen, desi eu nu am semnat niciodata lichidarea depozitului, iar ei mi-au oprit “Comisionul de deschidere a contului" in valoare de 550 lei !.
Nu inteleg cum s-a executat operatiunea daca eu nu am semnat niciun contract cu Banca pt locuinte ci doar o cerere?

Nicolescu A., Bucuresti

BCR Banca pentru Locuinte presteaza, pentru clientii sai, servicii financiar-bancare in baza contractelor de economisire-creditare incheiate la distanta (prin corespondenta). Aceasta presupune o cerere a clientului, urmata de acceptare din partea bancii.
 
Contractul de economisire-creditare se considera incheiat in momentul in care clientul a acceptat oferta generala a bancii si a semnat cererea pentru incheierea contractului de economisire-creditare.
 
Prin semnarea cererii, clientul declara ca a primit si acceptat Conditiile Generale ale Contractelor de Economisire-Creditare ale bancii care fac parte integranta din contractul de economisire-creditare si reglementeaza relatia contractuala intre client si banca.
 
Acceptarea cererii de catre banca, respectiv deschiderea contractului se comunica in scris clientului prin scrisoarea de acceptare transmisa de banca pe adresa de domiciliu.

Clientul poate reveni (in scris) asupra cererii sale inca in faza precontractuala, dupa semnarea cererii si inainte ca aceasta sa ajunga la sediul central BCR BpL sa se proceseze si sa se nasca raportul contractual  (in acest caz vorbim de o anulare a cererii si restituire integrala a sumei depuse in contul colector ) sau in faza contractuala, imediat dupa receptionarea prin posta a scrisorii de acceptare a contractului  (in acest caz vorbim de o anulare a contractului, fara costuri / cheltuieli suplimentare suportate de catre clientul in cauza ).  

Mentionam ca activitatea de consiliere (vanzare) a produselor este asigurata de catre partenerii nostri de afaceri – agenti ai bancii, cel mai important dintre acestia fiind Banca Comerciala Romana, prin toate unitatile sale teritoriale.


Distribuie articolul
ALTE ARTICOLE - Economisire-Creditare


Ce sanse sunt sa creasca dobanzile la depozite?
Ce sanse sunt sa creasca dobanzile la depozite?

Comparatia cu rata inflatiei cand vine vorba de asteptarile privind dobanzile la termen in lei nu este atat de relevanta cand avem un raport intre depozite si credite supraunitar, bancile fiind sufocate de bani in prezent.

30 Iunie 2021 | Economisire-Creditare

Raiffeisen BpL devine Aedificium Banca pentru Locuinte

Raiffeisen Banca pentru Locuinte si-a schimbat denumirea in Aedificium Banca pentru Locuinte, dupa ce Raiffeisen Bank a devenit actionarul principal.

24 Octombrie 2019 | Economisire-Creditare

O noua lege clarifica modul de acordare al primei de stat

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea care aduce clarificari in privinta functionarii sistemului de economisire-creditare in domeniul locativ (bauspar). Actul normativ va debloca sistemul in sensul ca vor putea fi atrasi noi clienti de catre bancile care activeaza pe aceasta piata.

11 Iulie 2018 | Economisire-Creditare

Sistemul Bauspar, deblocat pentru noi clienti! Ce se intampla cu cei vechi?

Bancile de locuinte din Romania vor putea relua, in curand, atragerea de noi clienti, dupa o pauza de circa doi ani si jumatate. Noua lege privind sistemul de economisire creditare (Bauspar) a fost aprobata de Parlament pe 13 iunie. Principala modificare este ca beneficiarii primei de stat trebuie sa demonstreze utilizarea banilor in scop locativ.

29 Iunie 2018 | Economisire-Creditare

Inapoi sus