Pot utiliza lua credit Bauspar pentru a plati avansul la un credit ipotecar?


Intrebare:

Pot utiliza sumele stranse, prima de la stat si creditul bauspar pentru a plati avansul la un alt credit ipotecar pe care il iau de la o alta banca? Tot domeniul locativ este.

Caraminescu Sabina, Bucuresti

Puteti folosi sumele economisite, primele de stat si creditul Bauspar (contract de economisire-creditare) pentru a plati un avans la un credit ipotecar/imobiliar de la o alta banca.
 
Pentru analiza acestei destinatii sunt necesare urmatoarele documente: adresa din partea institutiei financiare care a acordat creditul imobiliar/ipotecar din care sa reiasa respectarea destinatiei creditului (plata avans) si copia contractului de credit in baza căruia a fost acordată finantarea.

In acest caz creditul se vireaza in contul indicat in adresa din partea institutiei financiare care a acordat creditul imobiliar/ipotecar si poate fi utilizat numai in scopul solicitat.


Distribuie articolul
ALTE ARTICOLE - Economisire-Creditare


Ce sanse sunt sa creasca dobanzile la depozite?
Ce sanse sunt sa creasca dobanzile la depozite?

Comparatia cu rata inflatiei cand vine vorba de asteptarile privind dobanzile la termen in lei nu este atat de relevanta cand avem un raport intre depozite si credite supraunitar, bancile fiind sufocate de bani in prezent.

30 Iunie 2021 | Economisire-Creditare

Raiffeisen BpL devine Aedificium Banca pentru Locuinte

Raiffeisen Banca pentru Locuinte si-a schimbat denumirea in Aedificium Banca pentru Locuinte, dupa ce Raiffeisen Bank a devenit actionarul principal.

24 Octombrie 2019 | Economisire-Creditare

O noua lege clarifica modul de acordare al primei de stat

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea care aduce clarificari in privinta functionarii sistemului de economisire-creditare in domeniul locativ (bauspar). Actul normativ va debloca sistemul in sensul ca vor putea fi atrasi noi clienti de catre bancile care activeaza pe aceasta piata.

11 Iulie 2018 | Economisire-Creditare

Sistemul Bauspar, deblocat pentru noi clienti! Ce se intampla cu cei vechi?

Bancile de locuinte din Romania vor putea relua, in curand, atragerea de noi clienti, dupa o pauza de circa doi ani si jumatate. Noua lege privind sistemul de economisire creditare (Bauspar) a fost aprobata de Parlament pe 13 iunie. Principala modificare este ca beneficiarii primei de stat trebuie sa demonstreze utilizarea banilor in scop locativ.

29 Iunie 2018 | Economisire-Creditare

Inapoi sus