Pot utiliza lua credit Bauspar pentru a plati avansul la un credit ipotecar?


Intrebare:

Pot utiliza sumele stranse, prima de la stat si creditul bauspar pentru a plati avansul la un alt credit ipotecar pe care il iau de la o alta banca? Tot domeniul locativ este.

Caraminescu Sabina, Bucuresti

Puteti folosi sumele economisite, primele de stat si creditul Bauspar (contract de economisire-creditare) pentru a plati un avans la un credit ipotecar/imobiliar de la o alta banca.
 
Pentru analiza acestei destinatii sunt necesare urmatoarele documente: adresa din partea institutiei financiare care a acordat creditul imobiliar/ipotecar din care sa reiasa respectarea destinatiei creditului (plata avans) si copia contractului de credit in baza căruia a fost acordată finantarea.

In acest caz creditul se vireaza in contul indicat in adresa din partea institutiei financiare care a acordat creditul imobiliar/ipotecar si poate fi utilizat numai in scopul solicitat.


Distribuie articolul
ALTE ARTICOLE - Economisire-Creditare


Raiffeisen BpL devine Aedificium Banca pentru Locuinte

Raiffeisen Banca pentru Locuinte si-a schimbat denumirea in Aedificium Banca pentru Locuinte, dupa ce Raiffeisen Bank a devenit actionarul principal.

24 Octombrie 2019 | Economisire-Creditare

O noua lege clarifica modul de acordare al primei de stat

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea care aduce clarificari in privinta functionarii sistemului de economisire-creditare in domeniul locativ (bauspar). Actul normativ va debloca sistemul in sensul ca vor putea fi atrasi noi clienti de catre bancile care activeaza pe aceasta piata.

11 Iulie 2018 | Economisire-Creditare

Sistemul Bauspar, deblocat pentru noi clienti! Ce se intampla cu cei vechi?

Bancile de locuinte din Romania vor putea relua, in curand, atragerea de noi clienti, dupa o pauza de circa doi ani si jumatate. Noua lege privind sistemul de economisire creditare (Bauspar) a fost aprobata de Parlament pe 13 iunie. Principala modificare este ca beneficiarii primei de stat trebuie sa demonstreze utilizarea banilor in scop locativ.

29 Iunie 2018 | Economisire-Creditare

Clarificari importante pentru sistemul de economisire-creditare

Sistemul de economisire-creditare pentru domeniul locativ se apropie de iesirea din impas. Comisia de specialitate din Camera Deputatilor a adoptat cateva amendamente esentiale in acest sens. Printre ele se numara si faptul ca cei care retrag economiile dupa 5 ani nu trebuie sa justifice utilizarea lor in scop locativ pentru a primi prima de stat.

23 Noiembrie 2017 | Economisire-Creditare

Inapoi sus