Credit ipotecar: In cat timp primesc un raspuns de la banca?


Intrebare:

Am depus dosarul pentru un credit ipotecar si de doua saptamani tot trebuie sa mai aduc ba nu stiu ce adeverinta, ba nu stiu ce certificat. Daca o tinem in ritmul acesta nu stiu daca mai apuc sa iau creditul pana la finalul anului. Exista o regula in acest sens?

Cristescu Miruna, Bucuresti

Acordarea creditelor este reglementata nu numai in ceea ce priveste costurile si informatiile pe care trebuie sa le primeasca clientul, dar si in privinta procedurii de acordate.

Conform OUG 50/2010, exista un termen maxim de 60 zile in care bancile trebuie sa ofere un raspuns final la cererea de credit depusa de solicitanti, indiferent daca este vorba de un credit de nevoi personale sau de un credit pentru casa.

Termenul a fost instituit tocmai din cauza intarzierilor mari cu care clientii s-au confruntat in trecut.

  Art. 20:
(1) In termen de 30 de zile de la depunerea dosarului de credit, dar nu mai mult de 60 de zile de la depunerea cererii de solicitare a creditului, creditorul raspunde in scris consumatorului sau, la solicitarea expresa a consumatorului, in alta forma aleasa de consumator si acceptata de creditor, cu privire la acordarea sau neacordarea creditului.

(2) La primirea cererii de credit si a celorlalte documente ce sunt necesare acordarii creditului, furnizorul de servicii financiare are obligatia de a inmana imediat consumatorului un inscris datat, semnat si cu numar de inregistrare, continand confirmarea creditorului ca i s-au predat toate actele necesare acordarii creditului.


Distribuie articolul
ALTE ARTICOLE - Credite imobiliare


Cat sunt ratele la creditele din programul Noua Casa
Cat sunt ratele la creditele din programul Noua Casa

De la sfarsitul saptamanii trecute se pot face inscrieri in program pentru anul 2021, dupa publicarea ordinului privind modificarea comisionul de administrare si finalizarea alocarii plafoanelor anuale de catre FNGCIMM.

30 Martie 2021 | Credite imobiliare

Start in campania de primavara la credite ipotecare mai ieftine
Start in campania de primavara la credite ipotecare mai ieftine

In paralel cu scaderea dobanzilor la depozite pentru deponenti in februarie, bancile au decis sa umble in aceasta luna si la marja creditelor, usurand mai ales ingrijorarile debitorilor de cursa lunga.

25 Februarie 2021 | Credite imobiliare

Noua casa poate fi una verde
Noua casa poate fi una verde

UniCredit Bank propune o solutie de finantare de nisa care tinteste potentialii debitori interesati de locuinte eficiente energetic si care sunt dispusi sa plateasca mai mult pentru acestea.

2 Noiembrie 2020 | Credite imobiliare

5 ponturi pentru obtinerea unui credit Noua Casa
5 ponturi pentru obtinerea unui credit Noua Casa

Bancile au inceput deja sa acorde primele credite prin programul Noua Casa. Conso iti prezinta 5 aspecte importante de catre ar trebui tinut cont inainte de obtinerea unui imprumut.

14 Octombrie 2020 | Credite imobiliare

Inapoi sus