(P) Afla ce este contul IBAN si unde il gasesti!

Codul IBAN “International Bank Account Number” a fost conceput pentru a face platile interbancare mult mai eficiente si pentru a diminua in totalitate erorile care pot aparea in urma efectuarii lor.

Bancile genereaza pentru fiecare cont bancar care permite plati si incasari un cont IBAN. Acesta este format din 24 de caractere (in tara noastra), care presupun:

    - primele 2 caractere reprezinta tara de origine a clientului unde are deschis contul (RO)
    - 2 cifre care reprezinta numarul de control
    - 4 caractere care indica banca la care este deschis contul
    - 16 cifre care reprezinta codul clientului

Dupa cum observati, codul IBAN cuprinde date de identificare ale clientului. Tocmai din acest motiv toate operatiunile efectuate sunt rapide si fara erori, adica sigure.

Cum obtineti codul IBAN?

Verificati extrasul de cont pe care-l puteti primi la banca. Acolo se afla toate aceste detalii, alaturi de numele dvs. Scopul principal pentru introducerea acestui cod, este evitarea erorilor aparute in procesul platilor interbancare

Chiar daca faceti o plata in tara sau in afara ei, codul IBAN este suficient pentru identificarea contului beneficiarului.

Asa ca, spor la plati sigure si aveti grija sa introduceti codul IBAN corect.


Articolul v-a fost prezentat de Viva Credit.

Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Credite rapide


(P) Te-ai hotarat sa faci un imprumut? Atunci ai nevoie de informatiile de mai jos.

Atunci cand soliciti un credit, institutia financiara va face niste verificari la Biroul de Credit pentru a afla scorul tau FICO si sa vada cat de bun platnic esti. Pentru ei aceste informatii au cumva titlu decisiv in acordarea imprumutului pe care l-ai solicitat.

31 Mai 2018 | Credite Rapide

Regulamentul care stabileste restrictii de creditare IFN-urilor a fost aprobat

Regulamentul propus de Banca Nationala a Romaniei (BNR) prin care institutia incearca sa descurajeze IFN-urile sa acorde credite cu DAE foarte mare, a fost aprobat de conducerea bancii. Prin acesta se stabileste o dobanda maxima peste care, daca se trece, societatile finantatoare vor fi obligate sa asigure un capital suplimentar.

15 Septembrie 2017 | Credite Rapide

Castiga cu adevarat consumatorii din schimbarea regulilor BNR pentru IFN-uri?

Intr-o perioada in care mai multe banci au fost acuzate de oficialii Finantelor ca au fentat bugetul statului, BNR lanseaza in dezbatere publica un proiect de regulament care, teoretic, vine in sprijinul consumatorilor prin descurajarea creditelor cu costuri mari. Castiga insa, cu adevarat, consumatorii de pe urma acestei propuneri?

18 August 2017 | Credite Rapide

Patronatul Creditului IFN: Limitarea DAE va afecta consumatorii si institutiile

Limitarile propuse de Banca Nationala a Romaniei (BNR) in ceea ce priveste DAE la creditele acordate de IFN-uri vor avea efecte negative atat pentru consumatori cat si pentru institutiile in cauza. O parte din IFN-uri se vor inchide, iar unii dintre clienti vor deveni neeligibili pentru un imprumut, estimeaza Patronatul Creditului IFN.

17 August 2017 | Credite Rapide

Mai multe articole

Inapoi sus