De unde pot afla la ce fond de pensii am fost repartizat aleatoriu?


Intrebare:

Exista un model de scrisoare catre CSSPP privind identificarea si comunicarea fondului de pensie privata la care am fost repartizat?

Calinescu Viorel, Iasi

In cazul in care nu ati optat pentru un  fond de pensii private (pilonul II) in cel mult patru luni de la momentul angajarii, veti fi repartizat aleatoriu la unul dintre fondurile existente de catre Casa Nationala de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale (CNPAS).

Ulterior, beneficiarul trebuie sa primeasca prin posta o instiintare de la respectivul fond pe pensii cu privire la inscriere si cu detalii despre fond.

In cazul in care nu primeste aceasta scrioare, beneficiarul poate afla fondul la care a fost inscris aleatoriu, prin transmiterea unei cereri, cu data si semnatura, catre Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Formularul se transmite pe adresa  Comisiei,  insotit de o copie a buletinului (cartii de identitate sau pasaportului), semnata conform cu originalul. Pentru protejarea datelor cu caracter personal ale solicitantului, raspunsul Comisiei se va transmite numai pe adresa de domiciliu a petentului.


Distribuie articolul
ALTE ARTICOLE - Pensii


Strategia fondurilor de pensii poate fi sursa de inspiratie pentru plasamentele individuale
Strategia fondurilor de pensii poate fi sursa de inspiratie pentru plasamentele individuale

Conferinta de presa organizata de APAPR (Asociatia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania) cu ocazia comunicarii rezultatelor fondurilor de pensii private obligatorii (pilonul II) si private facultative (pilonul III) a facut bilantul rezultatelor inregistrate in 2020.

27 Ianuarie 2021 | Pensii

Pilonul II a facut uitate pierderile aduse de pandemie
Pilonul II a facut uitate pierderile aduse de pandemie

Pentru multi participanti la sistemul de pensii private, activul personal net a revenit la valori apropiate de cele din februarie, o evolutie la care au pus umarul si noile contributii colectate intre martie si mai.

10 Iunie 2020 | Pensii

Care sunt riscurile renuntarii la Pilonul II de pensii?
Care sunt riscurile renuntarii la Pilonul II de pensii?

Sistemul de pensii obligatorii administrate privat, Pilonul II, a suferit numeroase modificari. Insa, poate cea mai importanta, a intervenit la inceputul lui 2019, cand Legea de functionare a fost modificata astfel incat participantii sa se poata transfera, la cerere, la sistemul public in anumite conditii. Care sunt riscurile acestei optiuni?

17 Ianuarie 2019 | Pensii

Ce ar insemna suspendarea contributiilor la Pilonul II de pensii?

Suspendarea contributiilor la Pilonul II de pensii, pentru doar 6 luni, ar insemna 3,6 miliarde de lei mai putin in conturile celor 7 milioane de participanti, fara sa se ia in calcul si efectul de multiplicare. Pana in prezent, un participant cu salariul mediu care a intrat in sistem in 2008 are in cont 11.000 de lei.

24 Mai 2018 | Pensii

Inapoi sus