Conso.ro te ajuta sa verifici daca esti eligibil pentru un credit

Conso.ro ajuta consumatorii sa verifice mai usor daca se pot incadra pentru obtinerea unui credit, printr-o evaluare online a gradului de indatorare.

Persoanele interesate de obtinerea unui credit isi pot face pe Conso.ro o prima evaluare cu privire la sansa de obtinere a unui imprumut bancar.

Recent, am extins comparatoarele de credit pentru a tine cont de noul regulament BNR privind creditarea persoanelor fizice. Acesta introduce reguli mai stricte cu privire la gradul maxim de indatorare.

Gradul de indatorare, personalizat pentru fiecare oferta

O simpla comparatie a creditelor pe Conso iti permite sa vezi rapid daca te incadrezi in noile criterii, prin completarea venitului net si a ratelor la creditelor in derulare, in formularul de cautare a ofertelor.

Conso face apoi toate calculele iti arata care este sansa de obtinere a creditului, tinand cont de noul tau grad de indatorare, pentru fiecare oferta comparata. Acest indicator este disponibil in urmatoarele sectiuni de comparatii credite:
- Credite Imobiliare/ Credite Prima casa
- Credite nevoi personale
- Credite auto.

Pragul maxim stabilit de BNR pentru gradul de indatorare este de:
- 40% pentru creditele obtinute in valuta in care iti incasezi venitul (pentru majoritatea clientilor, acest prag se va aplica la creditele in lei)
- 20% pentru creditele obtinute intr-o valuta diferita de cea in care se incaseaza venitul.

Daca imprumutul este obtinut pentru achizitionarea primei locuintei, atunci pragul se majoreaza cu 5 puncte procentuale. De exemplu, la creditele Prima Casa, gradul maxim de indatorare ajunge pana la 45%.

Exceptii permise de noul regulament BNR

In anumite cazuri, bancile pot acorda credite cu un grad de indatorare peste pragul maxim impus de BNR. Regulamentul permite bancilor ca pentru 15% din volumul de noi credite acordate sa poata accepta un grad de indatorare mai ridicat. Cel mai probabil, bancile vor face apel la aceasta exceptie pentru a finanta clientii care fac dovada unor venituri peste media pe economie.

Este important de stiut ca gradul maxim de indatorare este doar unul dintre criteriile multiple utilizate de banci in selectarea clientilor. Prin urmare, acest indicator are doar un rol orientativ si nu reprezinta in niciun caz o garantie ca imprumutul va fi aprobat de banca.

Aplicand online pe Conso.ro, te punem in legatura directa cu banca pentru a primi un raspuns rapid din partea finantatorului, cu privire la solicitarea ta de credit.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Credite nevoi personale


Creditele in magazin sunt rapide, dar au costuri mari
Creditele in magazin sunt rapide, dar au costuri mari

Daca bancile sunt preferate cand vine vorba de sistemul rate fara dobanda de catre retaileri, pentru variantele de e-credit sau credit direct in magazin s-a ales oferta IFN-urilor, care pot oferi banii mai repede decat bancile dar la costuri semnificativ mai mari decat in cazul unui credit de nevoi personale.

8 Septembrie 2020 | Credite de consum

Credite de nevoi personale, oferta estivala
Credite de nevoi personale, oferta estivala

Cateva banci au lansat oferte pentru creditele de nevoi personale intr-o perioada in care multi aleg sa isi petreaca vacantele, tentandu-si potentialii debitori cu certificate digitale oferite gratuit sau cu dobanzi mai mici decat cele standard.

20 August 2020 | Credite de consum

Creditele First Bank pot fi obtinute prin Conso
Creditele First Bank pot fi obtinute prin Conso

First Bank s-a alaturat retelei de parteneri Conso, in sectiunea Credite Nevoi Personale. Utilizatorii pot solicita credit la banca, completand online un simplu formular.

27 Iulie 2020 | Credite de consum

Cum verific scorul FICO prin Conso?
Cum verific scorul FICO prin Conso?

Prin parcurgerea unor pasi simpli, Conso va ajuta sa obtineti odata cu ofertele de credit cele mai convenabile si un raport de credit din care aflati, pe langa istoricul de plata si interactiunile cu creditorii, la ce punctaj va vor evalua bancile (scorul FICO).

25 Mai 2020 | Credite de consum

Mai multe articole

Inapoi sus