Conso.ro te ajuta sa verifici daca esti eligibil pentru un credit

Conso.ro ajuta consumatorii sa verifice mai usor daca se pot incadra pentru obtinerea unui credit, printr-o evaluare online a gradului de indatorare.

Persoanele interesate de obtinerea unui credit isi pot face pe Conso.ro o prima evaluare cu privire la sansa de obtinere a unui imprumut bancar.

Recent, am extins comparatoarele de credit pentru a tine cont de noul regulament BNR privind creditarea persoanelor fizice. Acesta introduce reguli mai stricte cu privire la gradul maxim de indatorare.

Gradul de indatorare, personalizat pentru fiecare oferta

O simpla comparatie a creditelor pe Conso iti permite sa vezi rapid daca te incadrezi in noile criterii, prin completarea venitului net si a ratelor la creditelor in derulare, in formularul de cautare a ofertelor.

Conso face apoi toate calculele iti arata care este sansa de obtinere a creditului, tinand cont de noul tau grad de indatorare, pentru fiecare oferta comparata. Acest indicator este disponibil in urmatoarele sectiuni de comparatii credite:
- Credite Imobiliare/ Credite Prima casa
- Credite nevoi personale
- Credite auto.

Pragul maxim stabilit de BNR pentru gradul de indatorare este de:
- 40% pentru creditele obtinute in valuta in care iti incasezi venitul (pentru majoritatea clientilor, acest prag se va aplica la creditele in lei)
- 20% pentru creditele obtinute intr-o valuta diferita de cea in care se incaseaza venitul.

Daca imprumutul este obtinut pentru achizitionarea primei locuintei, atunci pragul se majoreaza cu 5 puncte procentuale. De exemplu, la creditele Prima Casa, gradul maxim de indatorare ajunge pana la 45%.

Exceptii permise de noul regulament BNR

In anumite cazuri, bancile pot acorda credite cu un grad de indatorare peste pragul maxim impus de BNR. Regulamentul permite bancilor ca pentru 15% din volumul de noi credite acordate sa poata accepta un grad de indatorare mai ridicat. Cel mai probabil, bancile vor face apel la aceasta exceptie pentru a finanta clientii care fac dovada unor venituri peste media pe economie.

Este important de stiut ca gradul maxim de indatorare este doar unul dintre criteriile multiple utilizate de banci in selectarea clientilor. Prin urmare, acest indicator are doar un rol orientativ si nu reprezinta in niciun caz o garantie ca imprumutul va fi aprobat de banca.

Aplicand online pe Conso.ro, te punem in legatura directa cu banca pentru a primi un raspuns rapid din partea finantatorului, cu privire la solicitarea ta de credit.


Distribuie articolul
ALTE ARTICOLE - Credite nevoi personale


Cum obtii o dobanda mai buna la creditele de nevoi personale?
Cum obtii o dobanda mai buna la creditele de nevoi personale?

Unele banci pun dobanzile la creditele de nevoi personale la pachet cu alte servicii, precum asigurarile de viata si somaj, refinantarile, virarea salariului in cont, carduri de credit, etc astfel incat cine bifeaza cat mai multe poate obtine reduceri importante de costuri.

7 Mai 2020 | Credite de consum

Creditele Telekom Banking sunt disponibile pe Conso
Creditele Telekom Banking sunt disponibile pe Conso

Conso extinde reteaua de parteneri prin adaugarea ofertei Telekom Banking in sectiunea Credite Nevoi Personale. Utilizatorii pot solicita rapid un credit, completand un formular online.

30 Septembrie 2019 | Credite de consum

Conso te ajuta sa verifici online situatia de la Biroul de Credit
Conso te ajuta sa verifici online situatia de la Biroul de Credit

Conso permite consumatorilor sa isi verifice online situatia inscrierii la Biroul de Credit, printr-o procedura simpla si rapida. Informatiile sunt obtinute in timp real de la Biroul de Credit si salvate in contul Conso.

11 Septembrie 2019 | Credite de consum

Compara creditele pentru care esti eligibil!
Compara creditele pentru care esti eligibil!

Conso.ro ajuta consumatorii sa compare ofertele de credite tinand cont de conditiile minime de eligibilitate impuse de banci, astfel incat utilizatorii website-ului pot identifica rapid oferta cea mai ieftina, adecvata propriei situatii financiare.

23 Mai 2019 | Credite de consum

Mai multe articole

Inapoi sus