Asigurare Casco cu fransiza garantata de prieteni

Un nou tip de asigurare Casco este disponibil pentru consumatori, prin care costul cu fransiza poate fi impartit cu prietenii. In acest fel, prima de asigurare scade.

Euroins a introdus un nou tip de asigurare Casco, care incurajeaza consumatorii sa accepte fransize mai mari, cu scopul de a beneficia de prime mai mici.

In cazul unei daune, asiguratorul achita valoarea despagubirii, din care se scade valoarea fransizei. Prin urmare, asiguratul isi asuma riscuri mai mari (trebuie sa suporte din fonduri proprii o parte mai mare din dauna), dar economiseste bani cu asigurarea.

Daca nu se simte confortabil cu un nivel inalt al fransizei, asiguratul poate invita prietenii si familia sa garanteze pentru el. Acest lucru este posibil prin intermediul aplicatiei VouchForMe (VFM), cu care Euroins a incheiat un contract.

In cazul unei daune, fransiza este impartita proportional intre garanti. Ei isi exprima increderea in abilitatile si comportamentul conducatorului auto sub forma unui angajament financiar.

“Prin garantarea faptului ca sunt soferi buni, familia si prietenii ii pot ajuta sa obtina reduceri mari”, se arata in comunicatul Euroins.

Sistemul functioneaza in ambele sensuri, astfel incat intr-un grup de prieteni, acestia pot garanta unul pentru celalalt, ajutandu-se reciproc sa beneficieze de prime de asigurare mai mici.

“Credem ca modelul VFM poate aduce economii semnificative consumatorului final, poate ajuta compania de asigurari sa reduca riscul si, in acelasi timp, sa influenteze viitorul comportament in timpul conducerii”, afirma co-fondatorul VouchForMe, Matt Peterman.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Asigurari


Asigurarea Carte Verde se tipareste pe hartie alba
Asigurarea Carte Verde se tipareste pe hartie alba

Politele de asigurare Carte Verde se tiparesc pe suport de hartie alba, incepand cu data de 1 iulie 2020, indiferent daca asigurarea se elibereaza impreuna cu polita RCA sau separat.

1 Iulie 2020 | Asigurari

Conso te ajuta sa cumperi online cel mai bun RCA
Conso te ajuta sa cumperi online cel mai bun RCA

Conso a introdus un nou serviciu, prin care ajuta consumatorii sa cumpere online cea mai buna asigurare RCA. Noua platforma compara ofertele in timp real si asista utilizatorii in procesul de luare a deciziei.

24 Iunie 2020 | Asigurari

Groupama introduce inspectia de risc la RCA
Groupama introduce inspectia de risc la RCA

Groupama a introdus inspectia de risc pentru soferii care au avut o intrerupere a politei RCA si vor sa o reinoiasca la acelasi asigurator. Ramane de vazut in ce masura aceasta decizie va genera un trend in piata.

12 Iunie 2020 | Asigurari

Romania, lider in topul daunelor auto in regiune
Romania, lider in topul daunelor auto in regiune

Rata daunalitatii s-a inrautatit in tara noastra in 2019, in linie cu regiunea, dar cu o dinamica superioara. Daunele platite in 2019 reprezentau peste 80% din primele brute subscrise pe segmentul RCA, in timp ce media in regiune se plaseaza aproape de 60%.

4 Iunie 2020 | Asigurari

Mai multe articole

Inapoi sus