6 din 11 magazine online de electronice verificate de ANPC prezenta nereguli

ANPC a efectuat controale la 11 magazine online de electronice. Dintre acestea 6 prezentau nereguli privind informarea corecta a consumatorilor.


Demersul a fost efectuat in cadrul unei actiuni comune coordonate de Comisia Europeana.

Actiunea de verificare a website-urilor care comercializeaza produse electronice - Internet Sweep 2009 - s-a efectuat simultan si in mod coordonat in 28 de state, membre ale Retelei de cooperare in domeniul protectiei consumatorilor.

In Romania, comerciantii online au fost selectati in fuctie de numarul de utilizatori avuti precum si dupa numarul de reclamarii primite de Autoritate de la consumatori. Magazinele online verificate sunt altex.ro, cel.ro, dc-shop.ro, domo.ro, eflamingo.ro/magazine/online, emag.ro, e-tc.ro, marketonline.ro, pcgarage.ro, say-shops.ro si pcfun.ro.

In cazul a 6 dintre acestea, au fost constatate urmatoarele nereguli, care potrivit ANPC, au fost remediate cu promptitudine de operatorii economici:
  • neafisarea datelor de contact complete ale operatorului economic, de exemplu lipsa adresei de e-mail;
  • nerespectarea cerintelor legale de informare corecta, completa si precisa a consumatorilor privind caracteristicile produselor prezentate si a preturilor si a tarifelor practicate, de exemplu afisarea preturilor sau a taxelor de livrare fara TVA;
  • afisarea unor informatii incorecte in ceea ce priveste dreptul consumatorilor de denuntare unilaterala a contractului.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult
Inapoi sus