Termeni si conditii generale

Ultima actualizare: 28 august 2019

Acesti Termeni, impreuna cu Politica de Confidentialitate, stabilesc termenii si conditiile de utilizare (denumite in continuare Termeni) pentru accesarea si utilizarea tuturor serviciilor (denumite Servicii) disponibile prin website-urile noastre (denumite Website), incluzand www.conso.ro si www.expertulbanilor.ro.

Prin Conso se intelege compania Conso Media Group, angajatii si colaboratorii companiei. 

Serviciile Conso sunt concepute doar pentru rezidentii din Romania si pot include, fara a prezenta o lista completa, comparatii de produse financiare, accesul la Raportul de la Biroul de Credit, platforma de identificare si solicitare oferte de servicii financiare, servicii de recenzii, forumuri in care utilizatorii pot pune intrebari catre consultanti, forum de recenzii pentru serviciile financiare, platforma care permite utilizatorilor sa se pre-califice pentru anumite oferte de credite.

Utilizand Serviciile Conso este de acord cu acesti Termeni, care se pot modifica in timp, in functie de serviciile oferite si legislatia aplicabila.

Daca folositi Serviciile in cadrul afacerilor dumneavoastra, sunteti, de asemenea, de acord cu conditiile de utilizare si in numele firmei si trebuie sa cititi si paragraful privind "Utilizarea la Locul de munca". Daca nu sunteti de acord cu Termeni (sau nu sunteti autorizati pentru aceasta), va rugam sa nu folositi Serviciile.

Conso poate schimba, modifica sau retrage orice parte Servicii in orice moment (fara o prealabila notificare catre dumneavoastra) si poate de asemenea schimba continutul conditiilor de utilizare. Conso va publica detalii despre orice schimbari referitoare la conditiile de utilizare. 

Prin folosirea Conso dupa afisarea schimbarilor, certificati ca sunteti de acord ca acestea sa vi se aplice. Daca nu sunteti de acord cu schimbarile survenite trebuie sa incetati a folosi Serviciile si puteti sa va anulati subscriptia la orice Servicii Platite, in conformitate cu drepturile dumneavoastra.

Conso poate organiza concursuri, extrageri, promotii si chestionari. Acestea vor face obiectul unor conditii de utilizare aditionale ce vor fi disponibile in orice moment pe parcursul desfasurarii lor.

Pentru a utiliza o parte din Servicii este necesar sa ne furnizezi date personale, cum ar fi Codul Numeric Personal, conform Politicii de Confidentialitate.

1. CONTUL DE UTILIZATOR
Pentru a utiliza Servicii trebuie (i) sa ai cel putin 18 ani; si (ii) sa nu fi avut contul suspendat anterior; si (iii) sa te inregistrezi pentru utilizarea Serviciilor, conform reglementarilor aplicabile.

a) Inregistrarea pe Conso
Pentru a beneficia de anumite Servicii trebuie sa deschizi un cont de utilizator, ocazie cu care trebuie sa ne furnizezi o serie de informatii despre tine, incluzand, dar fara a ne limita, adresa de email si alte informatii de contact si sa-ti alegi o parola (Informatii de Inregistrare)
Atunci ca te inregistrezi, esti de acord sa furnizezi informatii adevarate, corecte si complete despre tine. De asemenea, esti de acord sa nu transmiti informatii false sau sa-ti ascunzi identitatea reala .
b) Esti responsabil pentru contul tau
Tu esti pe deplin responsabil de mentinerea confidentialitatii si securitatii parolei de acces la contul tau de utilizator si de Informatiile de Inregistrare.
Pentru protectia ta si a altor utilizatori, nu trebuie sa divulgi Informatii de Inregistrare cu nicio alta persoana. Daca transmiti aceste informatii catre alte persoane, vom considera ca activitatile din cont au fost autorizate de catre tine.
Daca suspectezi ca Informatiile de Inregistrare nu mai sunt sigure, te rugam sa ne notifici imediat la office@conso.ro.

2. CERINTE SPECIALE PENTRU ANUMITE SERVICII
Utilizarea Serviciilor reprezinta luarea la cunostinta si acceptul tau pentru urmatoarele cerinte specifice de utilizare a anumitor Servicii Conso:

a) Cerere Oferte de Credite
Cerere Oferte de Credite este o platforma care permite utilizatorilor sa transmita datele de contact, impreuna cu diverse informatii privind situatia personala si financiara (conform cerintelor partenerilor comerciali Conso) catre institutiile financiare partenere Conso, in vedere obtinerii unui oferte de credit.
In cazul in care esti inregistrat pe Conso, cererile tale vor fi salvate in contul de utilizator pentru propria consultare, iar datele personale vor salvate pe profilul tau, in vederea facilitatii completarii formularelor pe viitor.

b) Eligibilitate Credite
Eligibilitate Credite este un serviciu prin care Conso verifica daca utilizatorul indeplineste conditiile minime de eligibilitate stabilite de banci la credite in ceea ce priveste anumite criteri, cum ar fi, dar fara a fi o lista completa, venitul minim necesar, vechimea in munca, existenta restantelor in registrul Biroului de Credit, gradul maxim de indatorare (prin prisma reglementarilor BNR).
In baza informatiilor transmise, utilizatorul obtine o estimare cu privire la sansa de obtinere a creditului.
Serviciul are un rol informativ si nu reprezinta o garantie ca utilizatorul va obtine credit de la finantator.  Pentru verificare eligibilitatii, finantatori utilizeaza un gama mult mai variata de criterii, stabilita conform propriilor politici.
Acest serviciu necesita deschiderea unui cont de utilizator, iar datele personale utilizate pentru verificarea eligibilitatii vor fi salvate in profilul utilizatorului, urmand sa fie aplicate automat in comparatiile de credite efectuate de utilizator.

c) Raportul de la Biroul de Credit
Conso ofera utilizatorilor posibilitatea de a obtine situatia inscrierii de la Biroul de Credit, pentru propria informare. Informatiile sunt salvate in contul de utilizator, unde vor fi disponibile pentru consultari ulterioare.
Pentru a obtine raportul de la Biroul de Credit prin Conso esti de acord cu urmatoarele:
- mandatezi Conso sa transmita catre Biroul de Credit datele personale pentru identificare, cum este CNP si sa obtina in numele tau situatia inscrierii de la Biroul de Credit
- datele personale din situatia inscrierii la Biroul de Credit vor fi salvate in contul Conso pentru propria informare 
- informatiile sa fie utilizate de Conso Media Group pentru verificarea conditiilor de eligibilitate stabilite de institutiile financiare partenere (existenta unui istoric, a unor credite restante, calculul gradului maxim de indatorare, crearea unui profil de risc), prezentarea ofertelor eligibile, considerate relevante de Conso.
Raportul de credit este disponibil prin Conso daaca urmatoarele conditii sunt indeplinite simultan:
- esti inregistrat pe Conso
- inregistrezi o cerere de credit pe contul Conso in ultimele 7 zile, care nu are date incorecte si nu este un duplicat
- procedura de autentificare la Biroul de Credit a fost finalizata cu succes de catre utilizator
- nu ai solicitat un alt raport de credit prin Conso in ultimele 3 luni
Din motive de securitate, accesul la situatia inscrierii la Biroul de Credit poate fi restrictionat de catre Conso in cazul unor tentative nereusite de autentificare la Biroul de Credit pentru a proteja datele personale ale utilizatorilor.

d) Comparatii Produse Financiare
Daca esti logat in contul de utilizator, Comparatiile efectuate vor fi salvate in contul de utilizator, pentru a-ti facilita reluarea ulterioara a comparatiile efectuate.
In cazul in care comparatiile salvate nu mai sunt de interes pentru tine, poti sterge istoricul comparatiilor tale, din contul de utilizator.

3. DREPTURI DE PROPRIETATE INTELECTUALA

Serviciile Conso sunt protejate de legea privind drepturile de autor si niciun material din Serviciile Conso nu poate fi copiat, reprodus, republicat, postat, transmis sau redistribuit in orice fel, fara permisiunea explicita primita din partea Conso.

4. RESTRICTII DE UTILIZARE

Nu puteti folosi Serviciile Conso in scopuri ilegale. Nu puteti copia, reproduce, publica, transmite, modifica, adapta, creea opere derivate, stoca, arhiva, expune catre public, sau exploata in orice mod comercial Serviciile Conso.
Fara a fi limitativ indicate, nu puteti efectua fara o permisiune scrisa prealabila a Conso (si nici nu puteti imputernici o terta persoana sa faca la fel) nici una dintre urmatoarele:
redistribui orice din continutul Website-urilor, incluzand titluri (inclusiv prin folosirea lor ca parte din orice rezumat), sinteze de continut, sinteza de stiri, librarie, arhiva sau orice servicii asimilate ori similare;
detasarea notificarii privind drepturile de autor sau asupra marcii inregistrate de pe nici una dintre copiile continutului Website-urilor ce se afla sub reglementarea acestor conditii de utilizare;
crearea de baze de date in format electronic sau structurate manual prin descarcare/imprimare si stocare a intregului sau unei parti din continutul Website-urilor;
folosirea oricarei masini, dispozitiv electronic bazat pe internet pentru citirea sau extragerea continutului Website-urilor in mod automat sau in alte modalitati mecanice.


5. LINKURI

Daca doriti sa creati un link catre Website, va rugam sa cititi si sa respectati urmatoarele indicatii, cat si toate legile aplicabile. Un site sau serviciu care creeaza un link catre Website:
poate afisa un logo Conso, dar nu trebuie sa-l foloseasca in alt mod fara permisiunea Conso;
nu poate indeparta, distorsiona sau altera in alt mod marimea si infatisarea logo-ului;
nu poate sub nici o forma sugera acordul Conso fata de produsele sau serviciile utilizatorului; 
nu trebuie sa prezinte gresit relatia sa cu Conso sau sa prezinte informatii false despre Conso;
nu trebuie sa fie un site sau sa detina servicii ce incalca drepturi de proprietate intelectuala sau orice alte drepturi ale oricarei persoane sau care sub orice mod incalca sau nesocoteste orice legislatie sau regulament aplicabil;
nu trebuie sa fie un site sau serviciu cu un continut ofensator sau contrar bunelor moravuri.
Conso isi rezerva dreptul expres de a solicita indepartarea oricarui link care incalca acesti termeni de utilizare si va lua orice masura considerata a fi necesara in acest caz.


6. UTILIZAREA LA LOCUL DE MUNCA

Daca folositi Serviciile intr-o locatie denumita generic "Locul de munca" (fie ea societate, parteneriat, sector public, organizatie non-profit, etc) si utilizarea depaseste folosinta personala, non comerciala, trebuie sa contactati Conso pentru a stabili necesitatile afacerii dumneavoastra, deoarece exista posibilitatea ca utilizarea de catre dumneavoastra a Serviciilor sa depaseasca cadrul permis de catre prezentele conditii de utilizare.
Mai mult, orice solicitare de a republica, redistribui, sau sintetiza continutul Conso, fie titluri ori parti sau articole integrale, sau de a folosi continutul Conso in cadrul intern al firmei dumneavoastra (de exemplu ca parte a unui serviciu de informari regulate sau in cadrul retelei interne a firmei) ori pentru utilizarea externa (de exemplu, in cadrul raportarilor catre clienti sau in informarile catre acestia) ne va fi adresata noua, deoarece acest mod de utilizare se extinde in afara cadrului stabilit de prezentele conditii de utilizare.

7. CONFIDENTIALITATEA

Conso colecteaza informatii personale despre utilizatorii care utilizeaza anumite aplicatii din cadrul website-ului. Pentru mai multe detalii, citeste Politica de confidentialitate.


8. FORUMURI DE DISCUTII (Vocea clientului)

 Forumuri de discutii este o platforma ce permite utilizatorilor citeasca recenzii despre servicile financiare si sa posteze propiile recenzii despre serviciile financiare utilizate.
Conso isi rezerva dreptul de a va contacta prin intermediul email-ului privind folosinta forumurilor. Conso nu controleaza informatiile/materialele afisate pe forumuri de catre utilizatori (denumite "mesaje") si isi pastreaza dreptul (ce poate fi exercitat la discretia sa) de a sterge, muta, edita mesajele si de a ridica dreptul de a mai folosi forumul, cat si dreptul de a refuza recunoasterea vreunui drept moral asupra mesajelor. In plus, trebuie sa repectati toate regulile afisate de catre Conso pe forum.
Nu puteti:
afisa, face trimitere sau publica nici un mesaj ce contine vreo forma de publicitate sau promovare a unor produse sau servicii, folosi mesaje in lant sau de tip "spam";
afisa, face trimitere sau publica nici un mesaj care contine informatii confidentiale despre o terta persoana; afisa, face trimitere sau publica mesaje ce sunt ilegale, de amenintare, abuzive, calomnioase, indecente, care incalca dreptul de autor sau alte drepturi ale unei terte persoane sau care au sub orice alta forma un continut ilegal;
deghiza originea oricarui mesaj; personifica orice persoana sau entitate (incluzand Conso) sau deforma legatura cu o persoana sau entitate; afisa sau publica mesaje ce nu au legatura cu forumul sau tema forumului;
afisa sau transmite mesaje ce contin virusi; fisiere sau coduri destinate a intrerupe, distruge sau limita functionalitatea Conso sau a oricarui alt program de calculator sau echipament; colecta sau stoca date personale;
impiedica sau limita accesul altor utilizatori la folosirea forumurilor;

Sunteti unic responsabil pentru continutul mesajelor transmise de catre dumneavoastra. Prin plasarea de mesaje sunteti de acord sa compensati CONSO.ro pentru toate petitiile, costurile si cheltuielile (incluzand cheltuieli legale) ce ar putea reiesi din publicarea sau afisarea oricarui mesaj cu incalcarea regulilor stabilite.
Forumurile contin mesaje plasate de catre utilizatori asupra carora Conso nu are control. Conso nu poate garanta acuratetea, integritatea si calitatea nici unui mesaj. Exista posibilitatea ca unii utilizatori sa poata incalca conditiile de utilizare si sa afiseze mesaje ce pot fi eronate, neadevarate sau ofensatoare. Trebuie sa suportati toate riscurile asociate cu folosirea de catre dumneavoastra a forumurilor si nu trebuie sa va incredeti in mesaje pentru a va convinge (sau a va abtine) in a face anumite investitii sau a lua anumite hotarari.
Prin plasarea de mesaje pe oricare dintre forumuri acordati Conso o licenta non-exclusiva, fara taxe, globala si perpetua pentru a reproduce, modifica, traduce, face disponibil, distribui si sublicentia mesajele in integralitatea lor sau in parte. Acestea pot include informatii personale precum numele utilizatorilor, pseudonimul sau parerile exprimate.
Nu exista posibilitatea pentru Conso de a monitoriza efectiv si in totalitate cand mesajele incalca drepturile de autor ale unei terte persoane sau alte drepturi ale tertei persoane. In cazul in care considerati ca un mesaj incalca orice drept legal pe care il aveti, va trebui sa notificati Conso, oferind detaliile specifice.

9. GARANTII SI LIMITARI ALE OBLIGATIILOR

Continutul Website-ului este destinat doar pentru o informare si o folosinta cu cararcter general si nu este creat pentru a satisface anumite cerinte specifice.
Nu garantam cat de adecvate, de complete sau de oportune sunt informatiile, stirile, articolele, si alte materiale de acest fel. Mai exact, continutul Website-ului nu constituie nici o forma de consiliere, recomandare, reprezentare, aprobare sau angajament din partea Conso si nu intentioneaza a convinge (sau a determina abtinerea) de a face anumite investitii sau de a lua anumite hotarari. O consiliere independenta si specifica trebuie obtinuta inainte de luarea unei asemenea decizii.
Orice contract, tranzactie sau alta intelegere intre dumneavostra si o terta persoana indicata pe (sau cu care ati luat legatura de pe) Website sunt facute pe riscul si cu responsabilitatea proprie.
Orice informatie pe care o primiti din partea Conso, fie ea clasificata ca fiind sau nefiind "in timp real" poate sa nu mai fie exacta pana la momentul la care ajunge la dumneavoastra. De asemenea, nu garantam ca Website-ul va fi disponibil in orice moment si nici ca accesul va fi neintrerupt, ca nu vor fi intarzieri, erori, omisiuni sau pierderi de informatii transmise.
Conso nu este responsabila de folosirea continutului site-ului de catre dumneavoastra, in afara scopului statuat prin prezentele conditii de utilizare.

10. LIMITAREA OBLIGATIILOR

Conso va dezvolta si opera Website-ul cu o precizie si grija rezonabila si detine proceduri rezonabile de securitate. Ceea ce nu putem garanta:
- cu exceptia celor mentionate in paragraful anterior, Conso nu ofera nici o alta garantie privitoare la Website peste limitele conferite de catre lege;
- prin prezenta Conso neaga orice alte garantii, conditii sau obligatie de orice alta natura (exceptand obligatiile de buna-credinta) incluzand dar fara a limita, orice garantii de satisfacere a calitatii sau de potrivire pentru un anumit scop, orice exprimare a unor garantii statutare cat si orice garantii sau obligatii privind acuratetea, punctualitatea, integralitatea, performanta, disponibilitatea, lipsa neglijentei;

Exceptiile obligatiilor noastre:
- Conso nu poate fi tinut raspunzator pentru orice pierdere ce poate fi asociata cu afacerea dumneavoastra sau cu alegerile privind investitiile (incluzand pierderile din profituri sau pierderile de confidentialitate ori pierderi de date) sau care se pot naste din folosinta Serviciilor peste limita acestor conditii de utilizare.
- In plus, dar distinct de exceptia mai sus mentionata, Conso nu poate fi tinut responsabil pentru nici o dauna indirecta, speciala, consecventa incidenta, punitiva sau exemplificativa, de orice tip nascuta in legatura cu folosirea Serviciilor

11. SITE-URILE SI SERVICIILE TERTELOR PERSOANE

Website-ul poate contine linkuri catre alte site-uri de pe internet sau catre servicii online sau pe mobil furnizate de catre terte parti independente ("Site-uri ale Tertelor Parti"), fie direct, fie prin pagini interpuse. Conso nu este responsabil pentru disponibilitatea continutului Site-urilor Tertelor Parti si nu este parte sau nu poate fi tinut raspunzator pentru tranzactii privind bunuri sau servicii disponibile pe aceste site-uri. Daca veti achizitiona produse sau servicii de pe site-ul unei terte parti, contractul dumneavoastra pentru produsele sau serviciile achizitionate va fi incheiat cu acea terta persoana si nu cu Conso.
Politica noastra de confidentialitate nu se aplica si site-urilor tertelor persoane.
Drepturile de autor asupra oricaror Servicii puse la dispozitie pentru descarcare de catre Conso apartin Conso sau furnizorilor acestuia. Folosirea acestora este guvernata de clauzele contractului de licenta ce le poate insoti sau poate fi inclus in acestea. Conso nu poate fi tinut raspunzator pentru probleme tehnice sau de orice alta natura ce pot aparea prin descarcarea programului tertei persoane. Nu instalati si nu folositi nici un program, decat daca sunteti de acord cu conditiile din contractul de licenta.
Conso contine publicitate si sponsorizari. Advertiserii si sponsorii sunt responsabili pentru asigurarea materialului pus la dispozitie pentru a fi inclus pe Website si asigura ca acesta este in concordanta cu legile nationale si internationale. Conso nu poate fi tinut raspunzator pentru nici o eroare sau inadvertenta in cadrul materialului publicitar sau al sponsorizarii.

12. LEGILE APLICABILE SI A JURISDICTIA

Aceste conditii de utilizare vor fi guvernate si folosite in concordanta cu legile romanesti.
Pana la limita posibila a jurisdictiei aplicabile, partile sunt de acord irevocabil cu faptul ca instantele romanesti au competenta exclusiva de a solutiona orice litigiu ce se poate naste din sau in legatura cu aceste conditii de utilizare, si pentru aceasta sunt de acord in mod irevocabil cu competenta de judecata a instantelor romanesti.

13. CERINTE TEHNICE SI SECURITATEA SITE-ULUI

Conso.ro este optim vizualizat folosind browserul Google Chrome, Mozilla Firefox sau Microsoft Edge.
Orice alt browser poate functiona, dar exista posibilitatea ca utilizatorilor sa li se restranga posibilitatea de navigare. Pentru o experienta optima si pentru o securitatea adecvata, va recomandam sa actualizati browserul de internet la cea mai recenta versiune.

Termeni si conditii pentru contractele de asigurare

Contractele de asigurare sunt emise in numele societatilor de asigurare de catre Conso Media Group SRL societate cu raspundere limitata, cu  sediul in Str. Dr. Nicolae Tomescu nr. 11, Ap. 1, Sector 5, cod postal: 050595, Bucuresti, inregistrata in Registrul Intermediarilor in Asigurari si/sau Reasigurari sub numarul RAJ  500426, in calitate de  asistent in brokeraj al CAMPION BROKER DE ASIGURARE SI REASIGURARE  SRL – intermediar principal in asigurari, mandatat de catre societatile de asigurare, cu sediul in Ploiesti, str 1 Mai, nr.2, ap.2, judet Prahova, telefon 0731 13 13 13, e-mail  office@campionbroker.ro , inscrisa in Registrul Brokerilor de Asigurare nr. RBK -324/24.11.2005 si detine autorizatie de functionare nr. 3963/23.11.2005.

1.Acceptare “Termeni si conditii”

1.1 Incheierea de asigurari prin intermediul paginii de internet www.conso.ro, precum si simpla vizitarea a paginilor dedicate asigurarilor din acest site, implica acceptarea in totalitate si neconditionata a prezentului document denumit in continuare “Termeni si conditii incheiere asigurari”.

2. Definitii

Asigurat - proprietarul sau utilizatorul unui vehicul sau unui tramvai a carui raspundere civila delictuala este preluata contractual de un asigurator RCA în baza contractului RCA valabil pentru prejudiciile produse tertelor persoane din accidente de vehicule/tramvaie;
Asigurator RCA - asigurator autorizat sa practice asigurare RCA;
Contract RCA - contractul de asigurare de raspundere civila auto obligatorie pentru prejudicii produse tertilor prin accidente de vehicule si de tramvaie, a carui incheiere se constata prin polita de asigurare RCA, care atesta existenta asigurarii de raspundere civila pentru prejudicii produse tertilor prin accidente de vehicule; conditiile contractuale pentru asigurarea RCA sunt stabilite de prezenta lege Legea 132/2017 si de reglementarile normele Autoritatii de Supraveghere Financiara, denumita in continuare A.S.F., emise in aplicarea acesteia; forma si continutul contractului RCA se stabilesc prin reglementari ale A.S.F.;
Calculatia - calcularea valorii primelor de asigurare in baza datelor furnizate de client;
Comanda - un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Cumparatorul transmite Vanzatorului, prin intermediul Site-ului intentia sa de a achizitiona Bunuri si Servicii de pe Site sau intentia Cumparatorului de a achizitiona Bunuri si Servicii de pe Site transmisa telefonic Vanzatorului;
Cookies - folderele text pastrate de browserul utilizatorului pe hardul calculatorului, care pot fi utilizate de operatorii paginii de internet pentru recunoasterea utilizatorilor si pentru a adapta la acestia continutul afisat;
Document – prezentele Termene si Conditii
Dauna - prejudiciul material rezultat în urma avarierii vehiculelor sau altor bunuri apartinand persoanei prejudiciate, precum si prejudicii ca urmare a vatamarii integritatii corporale sau decesului;
Date cu caracter personal - orice informatii referitoare la o persoana fizica identificata sau identificabila; o persoana identificabila este acea persoana care poate fi identificata, direct sau indirect, in mod particular cu referire la un numar de identificare ori la unul sau mai multi factori specifici identitatii sale fizice, fiziologice, psihice, economice, culturale sau sociale.
Emitere sistem electronic - subscrierea contractului RCA simultan cu inregistrarea si stocarea instantanee in sistemul informatic al asiguratorului RCA a datelor si informatiilor cuprinse in contractul RCA;
Newsletter – mijloc de informare periodic, exclusiv electronic, respectiv posta electronica (e-mail, SMS) asupra Bunurilor si Serviciilor si/sau a promotiilor desfasurate de Vanzator intr-o anumita perioada, fara niciun angajament din partea Vanzatorului cu referire la informatiile continute de acesta.
Proprietar/coproprietar al vehiculului - persoana fizica sau juridica inscrisa in documentele de identitate ale vehiculului sau in alte inscrisuri doveditoare ale dreptului de proprietate;
Tranzactie – incasarea sau rambursarea unei sume rezultata din vanzarea unui Bun si/sau Serviciu de catre Vanzator, Cumparatorului, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de catre Vanzator, indiferent de modalitatea de livrare.
Utilizator - orice persoana juridica sau fizica, in varsta de cel putin 18 ani si cu capacitate deplina de exercitiu, care acceseaza site-ul www.conso.ro in scopul plasarii unei comenzi privind incheierea unei asigurari RCA sau in scop de informare in legatura cu asigurarile.


3.Emiterea si livrarea politei RCA

3.1 Polita de asigurare este incheiata in baza:
- datelor furnizate de catre dvs pentru corectitudinea carora sunteti direct raspunzator
- cererii dvs de oferta 
- ofertei prezentata de societatea de asigurare ,
- confirmarea comenzii de catre utilizator.

3.2 Lansarea comenzii pe site-ul www.conso.ro reprezinta acceptul utilizatorului referitor la politica, termenii si conditiile Conso Media Group privind comercializarea electronica.

3.3 Utilizatorul va completa cu informatiile inscrise in certificatul de inmatriculare si cartea de identitate a vehiculului toate campurile din formularul online pentru cererea de oferta, iar pe baza informatiilor furnizate de dvs, sistemul efectueaza calculul primelor de asigurare de la societatile de asigurari partenere si il afiseaza in site.

3.4 Prin finalizarea comenzii utilizatorul:
a) isi exprima acceptul cu privire la:
- prelucrarea datelor cu caracter personal
- cunoasterea si acceptarea tuturor prevederilor de utilizare a site-ului www.conso.ro si de incheiere la distanta a contractelor de asigurare 
- emiterea contractului conform datelor furnizate 
- cuantumul primei de asigurare pe care se obliga sa il achite online cu cardul pe www.conso.ro.

b) declara pe propria raspundere, sub sanctiunea prevazuta in Codul Penal, privind falsul in declaratii, ca are calitatea de proprietar asupra vehiculului pentru care solicita preluarea in asigurare, ca datele si informatiile furnizate sunt reale la momentul completarii cererii si ca detine in original documentele doveditoare ale acestei calitati (Carte de Identitate Vehicul si Certificat de inmatriculare in original, daca este cazul, din care sa rezulte in clar inscrierea dreptului sau de proprietate).

3.5 Termenele de livrare sunt urmatoarele:

a) Polita RCA se emite in timp real, dupa confirmarea platii si se transmite in format electronic pe email. 

b) In cazul in care emiterea politei este conditionata de transmiterea unor documente din partea utilizatorului/asiguratului, emiterea politei se face in termen de 1 zi lucratoare de la data primirii documentelor solicitate la adresa asigurari@conso.ro.

c)Termenul pentru livrarea politei pe suport hartie prin posta este de pana la 10 zile lucratoare, de la data emiterii politei.

3.6 Livrarea se face gratuit în orice locatie din tara. Politele de asigurare comandate online sunt expediate prin posta. 

3.7 Utilizatorul/Clientul isi asuma raspunderea pentru corectitudinea informatiilor furnizate in legatura cu incheierea politei de asigurare si intelege ca orice declaratie neadevarata poate duce la obligatia de plata a unor diferente de prima de asigurare si/sau anularea/rezilierea  politei de asigurare de catre compania de asigurare.

4. Drepturile si Obligatiile partilor 
    
4.1 Conso Media Group are urmatoarele obligatii:
 • a) se obliga sa onoreze comenzile primite conform termenilor si conditiilor de emitere si livrare
 • b) se obliga sa depuna toate eforturile necesare pentru protejarea paginii de internet si a informatiilor transmise prin utilizarea acesteia
 • c) In cazul in care se solicita de asigurator, are dreptul de a solicita copii ale unor documente justificative
 • d) are dreptul de a anula o comanda in cazul in care datele furnizate prin trimiterea formularului de comanda nu sunt corecte
 • e) are dreptul sa anunte asiguratul prin orice forma de comunicare (telefonic/sms/e-mail) data expirarii contractului de asigurare, cat si oferta de reinnoire

4.2 Utilizatorul are urmatoarele obligatii:

 • a) are obligatia sa citeasca integral toate documentele de informare puse la dispozitie
 • b) accepta prima de asigurare afisata pe site si modalitatea de plata
 • c) se obliga sa trimita orice document solicitat pentru emiterea politei de asigurare
 • d) utilizatorul site-ului care plaseaza comanda trebuie sa aiba minim 18 ani
 • e) are dreptul de a beneficia de riscurile acoperite prin polita de asigurare in conformitate cu legea si normele ASF care reglementeaza conditiile contractului RCA, pe care le puteti consulta, accesand linkurile urmatoare : Legea 132/2017Norma ASF 20/2017
 • f) are dreptul de a solicita denuntarea sau rezilierea contractului numai in conditiile prevazute in Legea 132/2017 si Normele ASF
 • g) alocarea absoluta a comisionului se determina prin aplicarea procentului asupra primei de asigurare totala si acesta este inclus in prima totala.

5. Modalitati de plata

Plata primei de asigurare se poate efectua doar cu cardul online. Polita va fi emisa doar dupa confirmarea platii de catre procesatorul de plati.

6. Reclamatii

6.1 Eventuale reclamatii referitoare la functionarea site-ului pot fi transmise in scris la:
- Campion Broker de Asigurare si Reasigurare SRL, Ploiesti, str. 1 Mai nr. 2, ap. 2, judet Prahova sau la adresa de e-mail asigurari@conso.ro

6.2 Reclamatia  dvs trebuie sa contina cele putin urmatoarele informatii :
- date despre utilizator/client/comparator(nume , prenume, adresa e-mail, adresa de corespondenta)
- scurta descriere a situatiei reclamate.

6.3 Reclamatia va fi solutionata in maxim 30 zile de la data primirii, iar in cazul in care raspunsul primit nu este multumitor pentru dvs va puteti adresa SAL FIN –entitate de solutionare alternative a litigiilor, detalii despre modul de accesare regasind pe site-ul www.salfin.ro.


7. Modificari

7.1 Prezenta sectiune - Termeni si Conditii - este  in vigoare din data de 5 mai 2020.

7.2 Conso Media Group are dreptul la modificarea unilaterala a prevederilor acestui document fara o notificare prealabila, acestea fiind opozabile Clientilor/Utilizatorilor/ Cumparatorilor de la data afisarii in Site.

Inapoi sus