Folosim cookies pentru a face website-ul mai usor de utilizat, in conformitate cu Noul Regulament al Uniunii Europene cu privire la Protectia Datelor Personale (GDPR). Citeste Politica de Confidentialitate.

Conditii de utilizare


Accesand CONSO.ro sunteti de acord cu conditiile de utilizare detaliate in continuare. Acestea sunt conditiile in care puteti folosi site-ul CONSO.ro, cat si continutul/serviciile online disponibile pe acestea. Conditiile se aplica folosintei de catre dumneavoastra a site-ului CONSO.ro cat si a intregului continut al CONSO.ro, indiferent de platforma de primire pe care o folositi - PC, laptop, telefon mobil, PDA sau asimilate - si indiferent de modul de livrare catre dumneavoastra - via web browser, serviciu WAP, browser, email, serviciu SMS sau altele.

Daca folositi CONSO.ro in cadrul afacerilor dumneavoastra, sunteti, de asemenea, de acord cu conditiile de utilizare si in numele firmei si trebuie sa cititi si paragraful privind "Utilizarea la Locul de munca". Daca nu sunteti de acord cu termenii de utilizare CONSO.ro (sau nu sunteti autorizati pentru aceasta), va rugam sa nu folositi CONSO.ro.

Va recomandam sa listati/imprimati o copie a acestor conditii de utilizare pentru inregistrarile proprii.

CONSO.ro poate schimba, modifica sau retrage orice parte din CONSO.ro in orice moment (fara o prealabila notificare catre dumneavoastra) si poate de asemenea schimba continutul conditiilor de utilizare. CONSO.ro va publica detalii despre orice schimbari referitoare la conditiile de utilizare. Va recomandam sa verificati cu regularitate sectiunea "Conditii de utilizare" pentru a vedea daca au fost facute schimbari. Prin folosirea CONSO.ro dupa afisarea schimbarilor, certificati ca sunteti de acord ca acestea sa vi se aplice. Daca nu sunteti de acord cu schimbarile survenite trebuie sa incetati a folosi CONSO.ro si puteti sa va anulati subscriptia la orice Servicii Platite, in conformitate cu drepturile dumneavoastra.

Periodic, CONSO.ro va organiza concursuri, extrageri, promotii si chestionari. Acestea vor face obiectul unor conditii de utilizare aditionale ce vor fi disponibile in orice moment pe parcursul desfasurarii lor.

Referirile in cadrul conditiilor de utilizare la "CONSO.ro" (sau "noi", "noastre", "ale noastre") indica compania ce administreaza CONSO.ro. Daca aveti orice intrebari, va rugam sa ne contactati.


ACCESARE SI UTILIZARE

CONSO.ro este separat in trei sectiuni care ofera:

 • accesibilitate catre toti utilizatorii;
 • accesibilitate catre utilizatorii inregistrati;
 • accesibilitate catre abonatii care platesc.


PERMISIVITATEA UTILIZARII

Intreg continutul CONSO.ro apartine CONSO.ro sau licentiatilor acestuia. CONSO.ro sau licentiatii acestuia detin toate drepturile de proprietate intelectuala (incluzand dreptul de copiere si drepturile ce decurg din calitatea de operator al bazei de date) asupra continutului CONSO.ro sau asupra oricarei selectii sau rearanjare a continutului CONSO.ro.

Pentru folosinta non-comerciala si personala puteti:

 • recupera si afisa continutul CONSO.ro pe orice dispozitiv compatibil;
 • imprima o singura copie pe suport hartie de pe articole individuale (dar nu le puteti fotocopia);
 • stoca acest tip de articole in format electronic sau pe discuri/dischete sau dispozitive mobile (dar nu pe un server sau dispozitiv de stocare conectat la o retea).

Puteti, de asemenea, trimite ocazional prin email titluri ce apar pe CONSO.ro (dar nu texte intregi ale stirilor, comentariilor, articolelor, etc.) catre un maxim de zece persoane cu conditia de a nu folosi aceasta functie cu scopul de a crea un serviciu de tip "platit pentru" sau de a le raspandi in mod regulat in cadrul unei organizatii. Daca doriti sa folositi CONSO.ro in acest mod va rugam sa verificati paragraful "Utilizarea la Locul de munca" de mai jos.


RESTRICTII DE UTILIZARE

Nu puteti folosi CONSO.ro in scopuri ilegale. Exceptand cele expuse mai sus nu puteti copia, reproduce, publica, transmite, modifica, adapta, creea opere derivate, stoca, arhiva, expune catre public, sau exploata in orice mod comercial continutul CONSO.ro.

Fara a fi limitativ indicate, nu puteti efectua fara o permisiune scrisa prealabila a CONSO.ro (si nici nu puteti imputernici o terta persoana sa faca la fel) nici una dintre urmatoarele:

 • redistribui orice din continutul CONSO.ro, incluzand titluri (inclusiv prin folosirea lor ca parte din orice rezumat), sinteze de continut, sinteza de stiri, librarie, arhiva sau orice servicii asimilate ori similare;
 • detasarea notificarii privind drepturile de autor sau asupra marcii inregistrate de pe nici una dintre copiile continutului CONSO.ro ce se afla sub reglementarea acestor conditii de utilizare;
 • crearea de baze de date in format electronic sau structurate manual prin descarcare/imprimare si stocare a intregului sau unei parti din continutul CONSO.ro;
 • folosirea oricarei masini, dispozitiv electronic bazat pe internet pentru citirea sau extragerea continutului CONSO.ro in mod automat sau in alte modalitati mecanice.


LINKURI

Daca doriti sa creati un link catre CONSO.ro, va rugam sa cititi si sa respectati urmatoarele indicatii, cat si toate legile aplicabile. Un site sau serviciu care creeaza un link la CONSO.ro:

 • poate afisa un logo CONSO.ro, dar nu trebuie sa-l foloseasca in alt mod fara permisiunea CONSO.ro;
 • nu poate indeparta, distorsiona sau altera in alt mod marimea si infatisarea logo-ului;
 • nu poate sub nici o forma sugera acordul CONSO.ro fata de produsele sau serviciile utilizatorului; nu trebuie sa prezinte gresit relatia sa cu CONSO.ro sau sa prezinte informatii false despre CONSO.ro;
 • nu trebuie sa fie un site sau sa detina servicii ce incalca drepturi de proprietate intelectuala sau orice alte drepturi ale oricarei persoane sau care sub orice mod incalca sau nesocoteste orice legislatie sau regulament aplicabil;
 • nu trebuie sa fie un site sau serviciu cu un continut ofensator sau contrar bunelor moravuri.

CONSO.ro isi rezerva dreptul expres de a solicita indepartarea oricarui link care incalca acesti termeni de utilizare si va lua orice masura considerata a fi necesara in acest caz.


UTILIZAREA LA LOCUL DE MUNCA

Daca folositi CONSO.ro intr-o locatie denumita generic "Locul de munca" (fie ea societate, parteneriat, sector public, organizatie non-profit, etc) si utilizarea depaseste folosinta personala, non comerciala, trebuie sa contactati CONSO.ro pentru a stabili necesitatile afacerii dumneavoastra, deoarece exista posibilitatea ca utilizarea de catre dumneavoastra a continutului CONSO.ro sa depaseasca cadrul permis de catre prezentele conditii de utilizare.

Mai mult, orice solicitare de a republica, redistribui, sau sintetiza continutul CONSO.ro, fie titluri ori parti sau articole integrale, sau de a folosi continutul CONSO.ro in cadrul intern al firmei dumneavoastra (de exemplu ca parte a unui serviciu de informari regulate sau in cadrul retelei interne a firmei) ori pentru utilizarea externa (de exemplu, in cadrul raportarilor catre clienti sau in informarile catre acestia) ne va fi adresata noua, deoarece acest mod de utilizare se extinde in afara cadrului stabilit de prezentele conditii de utilizare.


CONFIDENTIALITATEA

Conso.ro colecteaza informatii personale despre utilizatorii care utilizeaza anumite aplicatii din cadrul website-ului. Pentru mai multe detalii, citeste Politica de confidentialitate.


FORUMURI DE DISCUTII

CONSO.ro include forumuri de discutii ce permit interactiunea intre CONSO.ro si orice alt tip de utilizatori (denumit "Vocea Clientului"). CONSO.ro isi rezerva dreptul de a va contacta prin intermediul email-ului privind folosinta forumurilor. Avand in vedere faptul ca CONSO.ro nu controleaza informatiile/materialele afisate pe forumuri de catre utilizatori (denumite "mesaje"), isi pastreaza dreptul (ce poate fi exercitat la discretia sa) de a sterge, muta, edita mesajele si de a ridica dreptul de a mai folosi forumul, cat si dreptul de a refuza recunoasterea vreunui drept moral asupra mesajelor. In plus, trebuie sa repectati toate regulile afisate de catre CONSO.ro pe forum.

Nu puteti:

 • afisa, face trimitere sau publica nici un mesaj ce contine vreo forma de publicitate sau promovare a unor produse sau servicii, folosi mesaje in lant sau de tip "spam";
 • afisa, face trimitere sau publica nici un mesaj care contine informatii confidentiale despre o terta persoana; afisa, face trimitere sau publica mesaje ce sunt ilegale, de amenintare, abuzive, calomnioase, indecente, care incalca dreptul de autor sau alte drepturi ale unei terte persoane sau care au sub orice alta forma un continut ilegal;
 • deghiza originea oricarui mesaj; personifica orice persoana sau entitate (incluzand angajatii CONSO.ro) sau deforma legatura cu o persoana sau entitate; afisa sau publica mesaje ce nu au legatura cu forumul sau tema forumului;
 • afisa sau transmite mesaje ce contin virusi; fisiere sau coduri destinate a intrerupe, distruge sau limita functionalitatea CONSO.ro sau a oricarui alt program de calculator sau echipament; colecta sau stoca date personale;
 • impiedica sau limita accesul altor utilizatori la folosirea forumurilor;

Sunteti unic responsabil pentru continutul mesajelor transmise de catre dumneavoastra. Prin plasarea de mesaje sunteti de acord sa compensati CONSO.ro pentru toate petitiile, costurile si cheltuielile (incluzand cheltuieli legale) ce ar putea reiesi din publicarea sau afisarea oricarui mesaj cu incalcarea regulilor stabilite.

Forumurile contin mesaje plasate de catre utilizatori asupra carora CONSO.ro nu are control. CONSO.ro nu poate garanta acuratetea, integritatea si calitatea nici unui mesaj. Exista posibilitatea ca unii utilizatori sa poata incalca conditiile de utilizare si sa afiseze mesaje ce pot fi eronate, neadevarate sau ofensatoare. Trebuie sa suportati toate riscurile asociate cu folosirea de catre dumneavoastra a forumurilor si nu trebuie sa va incredeti in mesaje pentru a va convinge (sau a va abtine) in a face anumite investitii sau a lua anumite hotarari.

Prin plasarea de mesaje pe oricare dintre forumuri acordati CONSO.ro o licenta non-exclusiva, fara taxe, globala si perpetua pentru a reproduce, modifica, traduce, face disponibil, distribui si sublicentia mesajele in integralitatea lor sau in parte. Acestea pot include informatii personale precum numele utilizatorilor, pseudonimul sau parerile exprimate.

Nu exista posibilitatea pentru CONSO.ro de a monitoriza efectiv si in totalitate cand mesajele incalca drepturile de autor ale unei terte persoane sau alte drepturi ale tertei persoane. In cazul in care considerati ca un mesaj incalca orice drept legal pe care il aveti, va trebui sa notificati CONSO.ro imediat, oferind detaliile specifice.


GARANTII SI LIMITARI ALE OBLIGATIILOR

Continutul CONSO.ro este destinat doar pentru o informare si o folosinta cu cararcter general si nu este creat pentru a satisface anumite cerinte specifice.

Nu garantam cat de adecvate, de complete sau de oportune sunt informatiile, stirile, articolele, si alte materiale de acest fel. Mai exact, continutul CONSO.ro nu constituie nici o forma de consiliere, recomandare, reprezentare, aprobare sau angajament din partea CONSO.ro si nu intentioneaza a convinge (sau a determina abtinerea) de a face anumite investitii sau de a lua anumite hotarari. O consiliere independenta si specifica trebuie obtinuta inainte de luarea unei asemenea decizii.

Orice contract, tranzactie sau alta intelegere intre dumneavostra si o terta persoana indicata pe (sau cu care ati luat legatura de pe) site-ul CONSO.ro sunt facute pe riscul si cu responsabilitatea proprie.

Orice informatie pe care o primiti din partea CONSO.ro, fie ea clasificata ca fiind sau nefiind "in timp real" poate sa nu mai fie exacta pana la momentul la care ajunge la dumneavoastra. De asemenea, nu garantam ca CONSO.ro va fi disponibil in orice moment si nici ca accesul va fi neintrerupt, ca nu vor fi intarzieri, erori, omisiuni sau pierderi de informatii transmise.

CONSO.ro nu este responsabila de folosirea continutului site-ului de catre dumneavoastra, in afara scopului statuat prin prezentele conditii de utilizare.


LIMITAREA OBLIGATIILOR

CONSO.ro va dezvolta si opera CONSO.ro cu o precizie si grija rezonabila si detine proceduri rezonabile de securitate. Ceea ce nu putem garanta:

 • cu exceptia celor mentionate in paragraful anterior, CONSO.ro nu ofera nici o alta garantie privitoare la CONSO.ro peste limitele conferite de catre lege;
 • prin prezenta CONSO.ro neaga orice alte garantii, conditii sau obligatie de orice alta natura (exceptand obligatiile de buna-credinta) incluzand dar fara a limita, orice garantii de satisfacere a calitatii sau de potrivire pentru un anumit scop, orice exprimare a unor garantii statutare cat si orice garantii sau obligatii privind acuratetea, punctualitatea, integralitatea, performanta, disponibilitatea, lipsa neglijentei;

Exceptiile obligatiilor noastre:

 • sunteti de acord asupra faptului ca site-ul CONSO.ro nu poate fi tinut raspunzator pentru orice pierdere ce poate fi asociata cu afacerea dumneavoastra sau cu alegerile privind investitiile (incluzand pierderile din profituri sau pierderile de confidentialitate ori pierderi de date) sau care se pot naste din folosinta CONSO.ro peste limita acestor conditii de utilizare.
 • In plus, dar distinct de exceptia mai sus mentionata, sunteti de asemenea de acord asupra faptului ca site-ul CONSO.ro nu poate fi tinut responsabil pentru nici o dauna indirecta, speciala, consecventa incidenta, punitiva sau exemplificativa, de orice tip nascuta in legatura cu folosirea CONSO.ro.


SITE-URILE SI SERVICIILE TERTELOR PERSOANE

CONSO.ro contine linkuri catre alte site-uri de pe internet sau catre servicii online sau pe mobil furnizate de catre terte parti independente ("Site-uri ale Tertelor Parti"), fie direct, fie prin pagini interpuse. CONSO.ro nu este responsabil pentru disponibilitatea continutului Site-urilor Tertelor Parti si nu este parte sau nu poate fi tinut raspunzator pentru tranzactii privind bunuri sau servicii disponibile pe aceste site-uri. Daca veti achizitiona produse sau servicii de pe site-ul unei terte parti, contractul dumneavoastra pentru produsele sau serviciile achizitionate va fi incheiat cu acea terta persoana si nu cu CONSO.ro.

Politica noastra de confidentialitate nu se aplica si site-urilor tertelor persoane.

Drepturile de autor asupra oricaror programe puse la dispozitie pentru descarcare de catre CONSO.ro apartin CONSO.ro sau furnizorilor acestuia. Folosirea acestora este guvernata de clauzele contractului de licenta ce le poate insoti sau poate fi inclus in acestea. CONSO.ro nu poate fi tinut raspunzator pentru probleme tehnice sau de orice alta natura ce pot aparea prin descarcarea programului tertei persoane. Nu instalati si nu folositi nici un program, decat daca sunteti de acord cu conditiile din contractul de licenta.

CONSO.ro contine publicitate si sponsorizari. Advertiserii si sponsorii sunt responsabili pentru asigurarea materialului pus la dispozitie pentru a fi inclus pe CONSO.ro si asigura ca acesta este in concordanta cu legile nationale si internationale. CONSO.ro nu poate fi tinut raspunzator pentru nici o eroare sau inadvertenta in cadrul materialului publicitar sau al sponsorizarii.


LEGILE APLICABILE SI A JURISDICTIA

Aceste conditii de utilizare vor fi guvernate si folosite in concordanta cu legile romanesti.

Pana la limita posibila a jurisdictiei aplicabile, partile sunt de acord irevocabil cu faptul ca instantele romanesti au competenta exclusiva de a solutiona orice litigiu ce se poate naste din sau in legatura cu aceste conditii de utilizare, si pentru aceasta sunt de acord in mod irevocabil cu competenta de judecata a instantelor romanesti.


CERINTE TEHNICE SI SECURITATEA SITE-ULUI

CONSO.ro este optim vizualizat folosind browserul de internet IE 8 sau Mozilla Firefox 3.5.8.

Orice versiune mai veche poate functiona, dar exista posibilitatea ca utilizatorilor sa li se restranga posibilitatea de navigare.

Inapoi sus