Nu mai pot rambursa sumele utilizate de pe card. Cum pot plati mai putin?


Intrebare:

Buna. Cum sa imi inchid cardul si sa mi se fixeze o rata fixa pentru a nu mai creste dobanda pentru ca am o suma la care nu mai imi permite salariul sa o acopar. Va rog sa ma ajutati. Nu stiu cum sa fac

Costantin Viorel Saiz, Pascani

Modalitatea clasica de a refinanta un card de credit este transformarea acestuia intr-un credit de consum, caz in care datoria urmeaza sa se plateasca in rate lunare. In cazul in care se doreste plata unor rate fixe se poate merge pe varianta creditelor cu dobanda fixa.

Bancile au inceput sa vina insa in intampinarea celor care nu mai fac fata rambursarii sumelor utilizate de pe cardul de credit si cu alternative la clasicul credit de consum.

In acest sens, clientii pot apela la refinantarea acestora, la un cost considerabil mai mic fata de oferta standard, printr-un produs similar. Numarul bancilor care ofera aceasta facilitate este insa momentan destul de redus.

Spre exemplu, Millennium Bank afiseaza o rata de dobanda de 12% aplicata la soldul refinantat de la alte banci. Clientii beneficiaza de un discount de 60% fata de nivelul standard. Banca permite esalonarea sumei refinantare in 3 pana la 30 rate egale.

Cei care se indreapta spre Banca Carpatica vor plati o dobanda redusa cu 3,6 procente fata de nivelul standard afisat, in cazul in care se opteaza pentru un card de credit de refinantare.

Garanti Bank merge mai departe, oferind posibilitatea clientilor care isi refinanteaza cardurile emise de alte banci sa scape de 10% din datorie. In acelsi timp, banca permite o perioada de gratie de 6 luni pana sa se inceapa rambursarea sumelor acordate. Cei care nu doresc aceasta varianta, pot opta pentru esalonarea intregului sold refinantat in pana la 36 de rate fara dobanda.

Pentru a accesa cel mai bun produs de refinantare, este important ca toate ofertele sa fie analizate si comparate in functie de costul total suportat.


Distribuie articolul


Sondajul Conso s-a incheiat

Multumim tuturor participantilor. Rezultatele tragerii la sorti vor fi afisate in zilele urmatoare.

Mai multe detalii


ALTE ARTICOLE - Carduri


Bancile vor permite platile cu telefonul catre prietenii din agenda
Bancile vor permite platile cu telefonul catre prietenii din agenda

Transfond ofera posibilitatea initierii de plati intre doua conturi deschise la banci diferite utilizand doar numarul de telefon mobil al beneficiarului platii, fara sa fie nevoie si de codul IBAN al acestuia.

29 Septembrie 2020 | Carduri

Cum primesti bani inapoi daca platesti cu cardul
Cum primesti bani inapoi daca platesti cu cardul

Exista mai multe oferte de reduceri pentru posesorii de carduri de debit, care nici nu implica costuri asociate, precum emiterea cardului si administrarea contului curent.

22 Septembrie 2020 | Carduri

Retrageri din ATM fara card. Cum functioneaza?
Retrageri din ATM fara card. Cum functioneaza?

Dupa ce ne-au propus sa ocolim cardul platind la POS-uri direct cu telefonul, bancile merg mai departe incercand sa elimine cardul si la retragerea de numerar de la ATM.

28 August 2020 | Carduri

Ce sanse are telefonul in lupta cu cardul pentru plati?
Ce sanse are telefonul in lupta cu cardul pentru plati?

Numarul bancilor care ofera aplicatii de plata ce permit utilizarea telefonului in locul cardului este in crestere. Mai ramane doar ca si cel al utilizatorilor sa aiba o dinamica asemanatoare pe termen lung.

30 Iulie 2020 | Carduri

Inapoi sus