Nu mai pot rambursa sumele utilizate de pe card. Cum pot plati mai putin?


Intrebare:

Buna. Cum sa imi inchid cardul si sa mi se fixeze o rata fixa pentru a nu mai creste dobanda pentru ca am o suma la care nu mai imi permite salariul sa o acopar. Va rog sa ma ajutati. Nu stiu cum sa fac

Costantin Viorel Saiz, Pascani

Modalitatea clasica de a refinanta un card de credit este transformarea acestuia intr-un credit de consum, caz in care datoria urmeaza sa se plateasca in rate lunare. In cazul in care se doreste plata unor rate fixe se poate merge pe varianta creditelor cu dobanda fixa.

Bancile au inceput sa vina insa in intampinarea celor care nu mai fac fata rambursarii sumelor utilizate de pe cardul de credit si cu alternative la clasicul credit de consum.

In acest sens, clientii pot apela la refinantarea acestora, la un cost considerabil mai mic fata de oferta standard, printr-un produs similar. Numarul bancilor care ofera aceasta facilitate este insa momentan destul de redus.

Spre exemplu, Millennium Bank afiseaza o rata de dobanda de 12% aplicata la soldul refinantat de la alte banci. Clientii beneficiaza de un discount de 60% fata de nivelul standard. Banca permite esalonarea sumei refinantare in 3 pana la 30 rate egale.

Cei care se indreapta spre Banca Carpatica vor plati o dobanda redusa cu 3,6 procente fata de nivelul standard afisat, in cazul in care se opteaza pentru un card de credit de refinantare.

Garanti Bank merge mai departe, oferind posibilitatea clientilor care isi refinanteaza cardurile emise de alte banci sa scape de 10% din datorie. In acelsi timp, banca permite o perioada de gratie de 6 luni pana sa se inceapa rambursarea sumelor acordate. Cei care nu doresc aceasta varianta, pot opta pentru esalonarea intregului sold refinantat in pana la 36 de rate fara dobanda.

Pentru a accesa cel mai bun produs de refinantare, este important ca toate ofertele sa fie analizate si comparate in functie de costul total suportat.


Distribuie articolul
ALTE ARTICOLE - Carduri


Cum pot plati cu Apple Pay?
Cum pot plati cu Apple Pay?

Apple Pay este disponibil si in Romania, astfel ca detinatorii de carduri Visa si Mastercard pot face plati contactless utilizand un dispozitiv iPhone, Apple Watch, iPad sau Mac.

27 Iunie 2019 | Carduri

Cum sa folosesti inteligent cardul de credit?
Cum sa folosesti inteligent cardul de credit?

Sarbatorile de iarna vin, in fiecare an, cu un apetit crescut pentru cumparaturi, inclusiv pe datorie. Cel mai utilizat instrument de credit in astfel de perioade este cardul de credit. El vine la pachet cu beneficii tot mai „inventive”, dar si cu costuri si conditii de utilizare dintre cele mai complexe. Cum il utilizam pentru beneficii maxime?

11 Decembrie 2018 | Carduri

Ce inseamna pentru cumparatori cresterea pragului obligatoriu pentru acceptarea cardului?

Legea cash back, modificata din nou, a fost adoptata de Parlament. Principala modificare consta in faptul ca doar magazinele cu cifra de afaceri de peste 50.000 de euro anual vor fi obligate sa accepte plata cu cardul. Pragul precedent era de 10.000 de euro.

22 Iunie 2018 | Carduri

Cum sa te feresti de infractori cand retragi bani de la bancomat?

Posesorii de carduri din Romania utilizeaza in continuare excesiv operatiunea de retragere de numerar de la bancomat, fapt care le-a dat idei si infractorilor. Acestia au inventat numeroase dispozitive cu ajutorul carora pot copia datele cardurilor sau afla PIN-ul. Politia Romana prezinta cateva astfel de dispozitive.

2 Mai 2018 | Carduri

Inapoi sus