Folosim cookies pentru a face website-ul mai usor de utilizat, in conformitate cu Noul Regulament al Uniunii Europene cu privire la Protectia Datelor Personale (GDPR). Citeste Politica de Confidentialitate.

Ghid asigurari auto

1.1 Ce este polita RCA?

PDF Printeaza
Polita de asigurare pentru raspundere civila auto (RCA) este obligatorie pentru posesorii de autoturisme. Prin intermediul ei, se acorda despagubiri pentru prejudiciile produse prin accidente, din culpa soferului care a condus autovehiculul.

In momentul incheierii unei asigurari RCA, clientul trebuie sa primeasca:

  • Polita de asigurare
  • Vigneta (autocolantul care se aplica pe parbrizul autoturismului, in loc vizibil din exterior)
  • Documentul international de asigurare.

Asigurarea obligatorie RCA se incheie, de regula, pe o perioada de 6 luni sau 12 luni pentru autoturismele inmatriculate in Romania.

In stabilirea tarifelor, companiile de asigurare pot acorda reduceri cumulate de cel mult 25%. Aceasta limita nu se aplica in cazul reducerilor pentru:
  • Pensionari;
  • Persoane cu deficiente locomotorii
  • Sistemul bonus-malus.

Polita de asigurare intra in vigoare:

  • Din ziua urmatoare celei in care expira valabilitatea politei anterioare, pentru asiguratii care incheie o asigurare cel mai tarziu in ultima zi de valabilitate a acesteia;
  • Din ziua urmatoare celei in care s-a incheiat documentul, pentru persoanele care nu aveau o asigurare RCA valabila la momentul incheierii asigurarii.
 
Raspunderea asiguratorului inceteaza la ora 24,00 a ultimei zi de valabilitate a politei. In cazul in care in perioada de valabilitate a politei, intervin modificari fata de datele inscrise, asiguratul este obligat sa informeze societatea de asigurare cu privire la acestea.

Vocea clientului

Cele mai comentate

BCR

270 Opinii

CEC Bank

245 Opinii

Foloseste cuprinsul pentru a naviga direct la sectiunea ghidului care te intereseaza. Te sfatuim sa citesti cu atentie informatiile din aceste pagini, pentru a intelege cat mai bine detaliile produsului sau serviciului.

Alte ghiduri:

Facebook