Cum se utilizeaza cardul de credit cu rate fara dobanda?


Intrebare:

Sotul meu a avut card euroline cu plata in rate. l-am achitat si as vrea sa stiu ce trebuie sa fac cum sa mai pot beneficia de el in continuare mentionez ca acest card a expirat in 2011.

G. Paula, Finta Mare

Cardurile de credit, chiar daca sunt oferite in magazin, permit accesul atat la cumparaturi in rate fara dobanda, cat si la o linie de credit.

Cumparaturile in rate fara dobanda sunt disponibile doar la anumiti parteneri agreati. Este recomandat sa nu faceti cumparaturi suplimentare cu card de credit, daca aveti in derulare un credit in rate fara dobanda. In functie de conditiile contractuale, este posibil sa platiti dobanda la creditul initial.

Dupa ati achitat integral ratele, puteti folosi cardul pentru a face noi cumparaturi in rate sau pentru a utiliza linia de credit.

Odata emis, cardul are o linie de credit disponibila si poate fi utilizat pentru cumparaturi in orice alt magazin sau pentru retrageri numerar, in schimbul unui comision.

De asemenea, in functie de banca emitenta, cumparaturile suplimentare realizate cu cardul pot fi rambursate tot in rate egale sau se poate sa beneficiati de perioada de gratie.

Astfel, indiferent daca va achitati integral datoria initiala, si chiar daca nu mai utilizati cardul pentru alte operatiuni, acesta continua sa fie activ si presupune cel putin comisioane de administrare.

Daca aceste comisioane se acumuleaza se pot transforma in restante si puteti fi raportata la Biroul de Credit.

De aceea, este recomandat sa cititi cu atentie conventia de card de credit si sa vedeti exact care sunt costurile pe care trebuie sa le suportati, chiar si atunci cand nu folositi cardul.

Pe de alta parte, un card expirat nu inseamna incheierea contractului de credit, ci doar faptul ca nu mai puteti utiliza cardul respectiv pentru noi tranzactii. Bancile reinnoiesc in general automat cardurile iar conditiile de utilizare raman similare. Astfel, daca doriti sa renuntati la card trebuie sa faceti o cerere scrisa in acest sens. 

Daca nu doriti sa renuntati la card, mergeti la o agentie a institutiei financiare pentru a vedea ce s-a intamplat cu noul card.


Distribuie articolul
ALTE ARTICOLE - Carduri


De ce depasesc cardurile de credit depozitele in  preferintele romanilor?
De ce depasesc cardurile de credit depozitele in preferintele romanilor?

Scaderea dobanzilor bancare la termen a avut si efecte mai putin anticipate, precum reevaluarea economisirii cash, dupa cum reiese dintr-un studiu realizat de Unlock Market Research la cererea BCR.

30 Septembrie 2021 | Carduri

Poate inlocui cardul de credit imprumutul de nevoi personale?
Poate inlocui cardul de credit imprumutul de nevoi personale?

Cresterea limitei de credit, a perioadelor de gratie si parghia ratelor fara dobanda a trezit speranta ca acest produs ar fi varianta mai ieftina, fara costuri aproape, a creditelor de nevoi personale. Exista insa si riscuri.

9 Septembrie 2021 | Carduri

De ce am opta pentru un card virtual?
De ce am opta pentru un card virtual?

Cardurile virtuale vin cu avantajul taxelor de emitere si livrare zero, conectarii facile cu dispozitivele mobile de plata, dar si cu unele limitari pe partea de retrageri.

24 August 2021 | Carduri

Fraudele informatice sunt foarte greu de recuperat dupa autentificarea pagubitului
Fraudele informatice sunt foarte greu de recuperat dupa autentificarea pagubitului

Tentativele de inselare a celor care posteaza anunturi pe platformele de vanzare-cumparare prolifereaza, in ciuda introducerii recente a elementelor suplimentare de siguranta la trazactiile online.

17 Iunie 2021 | Carduri

Inapoi sus