Banca mi-a blocat cardul pentru tranzactiile online. Ce pot face?


Intrebare:

Ce se intimpla daca introduc de mai multe ori gresit codul de securitate al cardului intr-o tranzactie online.se blocheaza cardul.??Desi mai sunt 15 zile pina la sfirsitul luni aprilie luna in care cardul meu expira nu mai pot face tranzactii online cind introdudatele de pe card imi spune card inexsistent care ar putea fi motivul.va multumesc ptr atentia acordata.

S. Cristian, Goicea

Fiecare banca isi poate impune regulile proprii de securitate in ceea ce priveste blocarea cardurilor pentru tranzactiile online, fara sa existe neaparat o practica unitara. Astfel, trebuie sa verificati care este politica bancii dvs.

Spre exemplu, in cazul cardurilor inrolate in sistemul 3D-secure tranzactiile online se pot face doar prin introducerea datelor cardului si a unei parole unice, setate anterior de client.

In cazul in care parola este introdusa gresit de mai multe ori consecutiv, banca poate bloca cardul pentru tranzactiile online din motive de securitate. Daca cineva va fura datele cardului si vrea sa faca o plata online, nu va avea la dispozite posibilitatea de a incerca un mai mult de 3-5 variante de palore.

Blocarea cardului pentru tranzactiile online nu inseamna insa si blocarea cardului pentru alte operatiuni. Veti putea face in continuare plati la comercianti si retrageri de numerar la ATM, pe baza introducerii PIN-ului.

Pentru a va debloca cardul pentru plata online trebuie sa luati legatura cu banca sau la Romcard, procesatorul tranzactiilor 3D Secure.


Distribuie articolul
ALTE ARTICOLE - Carduri


Fraudele informatice sunt foarte greu de recuperat dupa autentificarea pagubitului
Fraudele informatice sunt foarte greu de recuperat dupa autentificarea pagubitului

Tentativele de inselare a celor care posteaza anunturi pe platformele de vanzare-cumparare prolifereaza, in ciuda introducerii recente a elementelor suplimentare de siguranta la trazactiile online.

17 Iunie 2021 | Carduri

Cum putem face cumparaturi in rate cu cardul de debit
Cum putem face cumparaturi in rate cu cardul de debit

Altex si Flanco in parteneriat cu finantatorul Oney Bank ofera clientilor posibilitatea de a achizitiona produse in 3 sau 4 rate daca dispun de un card de debit Visa sau Mastercard, la costuri mult mai mici decat in cazul achizitiei cu un card de credit.

7 Ianuarie 2021 | Carduri

Bancile vor permite platile cu telefonul catre prietenii din agenda
Bancile vor permite platile cu telefonul catre prietenii din agenda

Transfond ofera posibilitatea initierii de plati intre doua conturi deschise la banci diferite utilizand doar numarul de telefon mobil al beneficiarului platii, fara sa fie nevoie si de codul IBAN al acestuia.

29 Septembrie 2020 | Carduri

Cum primesti bani inapoi daca platesti cu cardul
Cum primesti bani inapoi daca platesti cu cardul

Exista mai multe oferte de reduceri pentru posesorii de carduri de debit, care nici nu implica costuri asociate, precum emiterea cardului si administrarea contului curent.

22 Septembrie 2020 | Carduri

Inapoi sus