Banca mi-a blocat cardul pentru tranzactiile online. Ce pot face?


Intrebare:

Ce se intimpla daca introduc de mai multe ori gresit codul de securitate al cardului intr-o tranzactie online.se blocheaza cardul.??Desi mai sunt 15 zile pina la sfirsitul luni aprilie luna in care cardul meu expira nu mai pot face tranzactii online cind introdudatele de pe card imi spune card inexsistent care ar putea fi motivul.va multumesc ptr atentia acordata.

S. Cristian, Goicea

Fiecare banca isi poate impune regulile proprii de securitate in ceea ce priveste blocarea cardurilor pentru tranzactiile online, fara sa existe neaparat o practica unitara. Astfel, trebuie sa verificati care este politica bancii dvs.

Spre exemplu, in cazul cardurilor inrolate in sistemul 3D-secure tranzactiile online se pot face doar prin introducerea datelor cardului si a unei parole unice, setate anterior de client.

In cazul in care parola este introdusa gresit de mai multe ori consecutiv, banca poate bloca cardul pentru tranzactiile online din motive de securitate. Daca cineva va fura datele cardului si vrea sa faca o plata online, nu va avea la dispozite posibilitatea de a incerca un mai mult de 3-5 variante de palore.

Blocarea cardului pentru tranzactiile online nu inseamna insa si blocarea cardului pentru alte operatiuni. Veti putea face in continuare plati la comercianti si retrageri de numerar la ATM, pe baza introducerii PIN-ului.

Pentru a va debloca cardul pentru plata online trebuie sa luati legatura cu banca sau la Romcard, procesatorul tranzactiilor 3D Secure.


Distribuie articolul
ALTE ARTICOLE - Carduri


Cum primesti bani inapoi daca platesti cu cardul
Cum primesti bani inapoi daca platesti cu cardul

Exista mai multe oferte de reduceri pentru posesorii de carduri de debit, care nici nu implica costuri asociate, precum emiterea cardului si administrarea contului curent.

22 Septembrie 2020 | Carduri

Retrageri din ATM fara card. Cum functioneaza?
Retrageri din ATM fara card. Cum functioneaza?

Dupa ce ne-au propus sa ocolim cardul platind la POS-uri direct cu telefonul, bancile merg mai departe incercand sa elimine cardul si la retragerea de numerar de la ATM.

28 August 2020 | Carduri

Ce sanse are telefonul in lupta cu cardul pentru plati?
Ce sanse are telefonul in lupta cu cardul pentru plati?

Numarul bancilor care ofera aplicatii de plata ce permit utilizarea telefonului in locul cardului este in crestere. Mai ramane doar ca si cel al utilizatorilor sa aiba o dinamica asemanatoare pe termen lung.

30 Iulie 2020 | Carduri

Cardurile de credit pluseaza la avantaje colaterale
Cardurile de credit pluseaza la avantaje colaterale

Desi dobanzile cardurilor de credit sunt foarte ridicate, bancile incearca sa le faca atractive oferind la pachet cu acestea rate la comerciantii parteneri (pana la 40), asigurari de calatorie, mile aeriene, transport fara costuri la retaileri ori bani inapoi la cumparaturi.

21 Iulie 2020 | Carduri

Inapoi sus